EUROPA LEAGUE

Europa League: Καθάρισε η Ίντερ, η Χετάφε σόκαρε τον Άγιαξ

Inter Milan's Christian Eriksen celebrates after scoring his side's first goal during an Europa League, round of 32, first leg, soccer match between PFC Ludogorets Razgrad and Inter Milan at Huvepharma Arena in Razgrad, Bulgaria, Thursday, Feb. 20, 2020. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Inter Milan's Christian Eriksen celebrates after scoring his side's first goal during an Europa League, round of 32, first leg, soccer match between PFC Ludogorets Razgrad and Inter Milan at Huvepharma Arena in Razgrad, Bulgaria, Thursday, Feb. 20, 2020. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Η Ίντερ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Λουντογκόρετς και είναι με το ενάμισυ πόδι στους "16" του Europa League ενώ η Χετάφε έβαλε βάσεις πρόκρισης με το 2-0 επί του Άγιαξ (VIDEOS).

Σπουδαία ματς με αρκετά γκολ, θέαμα, και δυνατές συγκινήσεις επεφύλασε το πρώτο πιάτο των αγώνων για τη φάση των "32" του Europa League, με την ομάδα που έκλεψε τις εντυπώσεις να είναι η Χετάφε.

Οι Μαδριλένοι κάνουν εξαιρετική σεζόν στην La Liga όπου διεκδικούν ακόμα και έξοδο στο Champions League και στο ματς με τον Άγιαξ φρόντισαν να στείλουν μήνυμα πως δεν πρόκειται να χαριστούν ούτε στο φετινό Europa League καθώς επικράτησαν με 2-0 και έχουν πλέον το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες του θεσμού.

Ο Ντέιβερσον στο 38' και ο Κένεντι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έριξαν στο καναβάτσο τον Άγιαξ, με τον πρωτοπόρο της Eredivisie να χρειάζεται στη ρεβάνς να θυμηθεί τον περυσινό τρομερό ευρωπαϊκό εαυτό του που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League αν θέλει να φτάσει στην ανατροπή.

Στην Βουλγαρία, η Ίντερ άφησε πίσω της την ήττα στο ντέρμπι πρωταθλήματος από την Λάτσιο και επικράτησε με 2-0 της Λουντογκόρετς για να αποκτήσει τεράστιο αβαντάζ για την πρόκριση στους "16" του Europa League. Ο Κρίστιαν Έρικσεν άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη στο 71' με το παρθενικό του γκολ με τη νερατζούρα φανέλα, μετά τη μετακίνησή του από την Τότεναμ τον Ιανουάριο, με τον Λουκακού να σφραγίζει τη νίκη για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε με καλή ψυχολογία στο Βέλγιο για τον αγώνα με την Μπριζ, μετά το 2-0 επί της Τσέλσι την περασμένη Δευτέρα στο "Στάμφορντ Μπριτζ" που την έβαλε σε τροχιά τετράδας στην Premier League, όμως στο 15' βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με το γκολ του Ντένις, που εκμεταλλεύτηκε ασίστ του πρώην παίκτη της Λίβερπουλ Μινιολέ (πρώτος κίπερ μετά το 2015 που βγάζει ασίστ σε αγώνα του Europa League) για να νικήσει τον Ρομέρο και να κάνει το 1-0. Ωστόσο, στο 37' ο Αντονί Μαρσιάλ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερο σερί ματς και ισοφάρισε σε 1-1, με το σκορ αυτό να μένει μέχρι το φινάλε και να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους κόκκινους διαβόλους.

Όσον αφορά στα άλλα ματς, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ήταν εντυπωσιακές στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων τους και πήραν καθαρές εντός έδρας νίκες απέναντι σε Ζάλτσμπουργκ (4-1) και Μπασακσεχίρ (3-1) αντίστοιχα, ενώ τη δύναμη της έδρας εκμεταλλεύτηκε και η Σαχτάρ Ντόνετσκ επικρατώντας 2-1 της Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Στην Κοπεγχάγη, η ομώνυμη ομάδα έμεινε στο 1-1 με την Σέλτικ καθώς έχασε πέναλτι στο 79', ενώ ίδιο σκορ είχαμε και στο Κλουζ-Σεβίλλη, με τους Ανδαλουσιανούς να βρίσκουν το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ στο 83' με τον Εν-Νεσιρί.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ "32" ΤΟΥ EUROPA LEAGUE:

Μπριζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (15' Ντένις / 36' Μαρσιάλ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ζάλτσμπουργκ 4-1 (12' 43' 53' Καμάντα, 56' Κόστιτς / 85' Χι-Τσαν)

Κοπεγχάγη - Σέλτικ 1-1 (52' Εντόι / 14' Έντουαρντ)

Χετάφε - Άγιαξ 2-0 (37' Ντέιβερσον, 90+3' Κένεντι)

Λουντογκόρετς - Ίντερ 0-2 (71' Έρικσεν, 90+5' Λουκακού)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπενφίκα 2-1 (56' Πάτρικ, 72' Κοβαλένκο / 66' πεν. Πίτσι)

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Μπασακσεχίρ 3-1 (3' Κοάτες, 44' Σπόραρ, 51' Βιέτο / 76' πεν. Βίσκα)

Κλουζ - Σεβίλλη 1-1 (59' πεν. Ντέακ / 83' Εν Νεσιρί)

ΑΠΟΕΛ - Βασιλεία (22:00)

Άλκμααρ - ΛΑΣΚ

Λεβερκούζεν - Πόρτο

Ολυμπιακός - Άρσεναλ

Ρέιντζερς - Μπράγκα

Ρόμα - Γάνδη

Βόλφσμπουργκ - Μάλμε

Γουλβς - Εσπανιόλ

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ