EUROPA LEAGUE

Europa League: Εύκολα στους 16 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ, εκτός ο Άγιαξ

Manchester United's Odion Ighalo, front, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the round of 32 second leg Europa League soccer match between Manchester United and Brugge at Old Trafford in Manchester, England, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's Odion Ighalo, front, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the round of 32 second leg Europa League soccer match between Manchester United and Brugge at Old Trafford in Manchester, England, Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ προκρίθηκαν εύκολα στους 16 του Europa League, ενώ η Χετάφε πέταξε έξω τον Άγιαξ. Άλωσε τη Γλασκώβη και πήρε το εισιτήριο η Κοπεγχάγη, ισοπαλία χρυσάφι για Σαχτάρ, υπέφερε η Σεβίλλη αλλά πέρασε.

Μετά τις ΛΑΣΚ, Γουλβς, Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ, Ρόμα, Ρέιντζερς, Βασιλεία, Μπασακσεχίρ στους 16 του Europa League προκρίθηκαν και οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Χετάφε, Σεβίλλη, Κοπεγχάγη και Σαχτάρ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πάρει την ισοπαλία στο Μπριζ και στο Ολντ Τράφορντ δεν συνάντησε αντίσταση από τη βελγική ομάδα. Τη συνέτριψε με 5-0 και έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Ο Μπρούνο Φερνάντες με εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ, ενώ ακολούθησαν οι Ιγκάλο, ΜακΤόμινι και Φρεντ, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αντίσταση δεν συνάντησε ούτε η Ίντερ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Λουντογκόρετς στο κεκλεισμένων των θυρών λόγω αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού, Τζουζέπε Μεάτσα. Ο Μπιράγκι ισοφάρισε στο 32ο λεπτό και ο Λουκακού στον επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ο Άγιαξ νίκησε τη Χετάφε, αλλά η ομάδα της Μαδρίτης πανηγύρισε την πρόκριση στο Άμστερνταμ. Ο Χοσέ Μπορδαλάς είδε τον Μάτα ν' ανοίγει το σκορ στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς.

Ο Αίαντας έκανε την ανατροπή με τους Ντανίλο και αυτογκόλ του Ματίας Ολιβέιρα, αλλά οι Ισπανοί πήραν το εισιτήριο συνεχίζοντας την απίστευτη χρονιά τους. Η Σεβίλλη υπέφερε στην Ανδαλουσία, έμεινε στο 0-0 με την Κλουζ, αλλά πήρε την πρόκριση χάρη στο 1-1 επί ρουμανικού εδάφους.

Τρομερό ματς στη Λισαβόνα με την Μπενφίκα να υποδέχεται τη Σαχτάρ, τις δυο ομάδες ν' αναδεικνύονται ισόπαλες 3-3, αλλά την ομάδα του Ντόνετσκ να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η Κοπεγχάγη άλωσε τη Γλασκώβη και προκρίθηκε με νίκη (1-3) επί της Σέλτικ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ [ΤΑ ΣΚΟΡ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΤΣ]

Άγιαξ - Χετάφε [0-2] 2-1 (10' Ντανίλο, 63' αυτ. Ματίας Ολιβέιρα / 5' Μάτα)

Άρσεναλ - Ολυμπιακός [0-1] 1-2 (113' Ομπαμεγιάνγκ - 53' Σισέ, 119΄Αραμπί)

Ίντερ - Λουντογκόρετς [2-0] 2-1 (32' Μπιράγκι, 45+4' Λουκακού / 26' Ολιβέιρα-Σόουζα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπριζ [1-1] 5-0 (27' πεν. Μπρούνο Φερνάντες, 34' Ιγκάλο, 41' ΜακΤόμινι, 82', 90+3' Φρεντ)

Μπενφίκα - Σαχτάρ [1-2] 3-3 (9' Πίζι, 36' Ρούμπεν Ντίας, 47' Ράφα Σίλβα / 12' αυτ. Ρούμπεν Ντίας, 49' Στεπανένκο, 71' Αλάν Πατρίκ)

Σεβίλλη - Κλουζ [1-1] 0-0

Σέλτικ - Κοπεγχάγη [1-1] 1-3 (82' πεν. Εντουάρ / 51' Σάντος, 85' Μπίελ, 88' Εντόιγ)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ