EUROPA LEAGUE

Europa League: Άλμα πρόκρισης με πεντάρα και γκολ Χατζηδιάκου η Άλκμααρ

Alkmaar's Calvin Stengs, center, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Europa League group L soccer match between Partizan and AZ Alkmaar at the Partizan stadium in Belgrade, Serbia, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Alkmaar's Calvin Stengs, center, celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Europa League group L soccer match between Partizan and AZ Alkmaar at the Partizan stadium in Belgrade, Serbia, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Η Άλκμααρ με τον Παντελή Χατζηδιάκο να σκοράρει στο 76ο λεπτό συνέτριψε με 5-0 την Αστάνα στο Καζακστάν, πάτησε κορυφή κι έκανε μεγάλο άλμα πρόκρισης στους 32 του Europa League. Πρώτο ευρωπαϊκό γκολ για τον 22χρονο διεθνή αμυντικό.

Η Άλκμααρ φιλοξενήθηκε στο Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν από την Αστάνα για την τέταρτη αγωνιστική, συνέτριψε την ουραγό του ομίλου με 5-0, πάτησε κορυφή κι έκανε μεγάλο άλμα πρόκρισης στους 32 του Europa League.

Με τον Έλληνα διεθνή στόπερ, Παντελή Χατζηδιάκο βασικό - έχοντας ως παρτενέρ τον Βόιτενς στο κέντρο της άμυνας - ν' αγωνίζεται σε όλη τη διάρκεια του ματς και να βρίσκει δίχτυα στο 76ο λεπτό η AZ δεν συνάντησε αντίσταση από τους γηπεδούχους.

Η ολλανδική ομάδα άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό με τον Ντε Βιτ να τσιμπά με τη μία την μπάλα και τον Μποάντου να νικά τον αντίπαλό του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μίντσγιο εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ασίστ του Ντε Βιτ και στο 52ο λεπτό διεύρυνε το προβάδισμα της Άλκμααρ. Ο Ιντρίσι σε κενή εστία μετά από πέντε λεπτά (57') έκανε το 0-3.

Το 4-0 υπέρ της AZ ήλθε από τον Παντελή Χατζηδιάκο, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Έριτς και πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ. Η Αστάνα πελαγοδρομούσε και το 0-5 νομοτελειακά ήταν θέμα χρόνου.

Ήλθε στο 77ο λεπτό με τον Μποάντου να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

H 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Αστάνα - Άλκμααρ 0-5 (29', 77' Μποάντου, 52' Μίντσγιο, 57' Ιντρίσι, 76' Χατζηδιάκος)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρτίζαν (22:00)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ