EUROPA LEAGUE

Δίωξη της UEFA κατά Λοκομοτίβ Μόσχας για ρατσισμό

Δίωξη της UEFA κατά Λοκομοτίβ Μόσχας για ρατσισμό

Η UEFA άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της Λοκομοτίβ Μόσχας για να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελιών περί ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της, στο ματς με τη Σκεντερμπέου.

Η Λοκομοτίβ Μόσχας υποδέχθηκε τη Σκεντερμπέου, για τη δεύτερη αγωνιστική του 8ου ομίλου του Europa League, με τους οπαδούς της ομάδας της ρωσικής πρωτεύουσας να κατηγορούνται για ρατσιστική συμπεριφορά.

Η UEFA, η οποία είναι γνωστή για την ευαισθησία της σε τυχόντα κρούσματα ρατσισμού, κίνησε όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες ασκώντας δίωξη στη Λοκομοτίβ προκειμένου να ερευνηθεί η αλήθεια των καταγγελιών.

Η επιτροπή ελέγχου ηθικής και πειθαρχίας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα αποφασίσει για την ανωτέρω υπόθεση στις 15 Οκτωβρίου, με την πιο πιθανή ποινή - σε περίπτωση που αποδειχθούν αληθείς οι καταγγελίες - να είναι αυτή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ρατσιστικές συμπεριφορές είναι σύνηθες κι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στα γήπεδα της Ρωσίας. Ενδεικτικά αναφέρεται ο Χουλκ, ο οποίος έχει υποστεί ρατσιστικές συμπεριφορές ουκ ολίγες φορές. Τελευταία χρονικά, αυτή στο ματς της Ζενίτ με τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Η Λοκομοτίβ Μόσχας είναι στον όγδοο όμιλο του Europa League μαζί με Μπεσίκτας, Σέλτικ και Σκεντερμπέου. Μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή αυτού με 6 βαθμούς, έναντι 4 των Τούρκων, 1 των Πορτογάλων και 0 των Αλβανών.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ