EUROPA LEAGUE

"Διακόσια εκατομμύρια σε μεταγραφές και δεν μπορείς να νικήσεις την ΑΕΚ;"

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιταλός δημοσιογράφος του Tutto Mercato, Γκαετάνο Μοτσιάρο, ο οποίος κάλυψε στην Αθήνα το ΑΕΚ - Μίλαν μιλά στο Sport24.gr για την κατάσταση των "ροσονέρι", το μέλλον του Μοντέλα και υποδεικνύει ποιον παίκτη της Ένωσης ξεχώρισε.

Επισκέφτηκε την Αθήνα για να καλύψει την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Μίλαν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο Ιταλός δημοσιογράφος του Tutto Mercato, Γκαετάνο Μοτσιάρο, μιλά στο Sport24.gr για τη δεινή αγωνιστική κατάσταση των "ροσονέρι", προβλέπει το τέλος του Μοντέλα και υποστηρίζει ότι ο Ροντρίγκο Γκάλο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα της ομάδας του Μιλάνου.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δύο διαδοχικά ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Μίλαν έληξαν ισόπαλα δίχως γκολ (0-0). Ήταν, άραγε, τόσο καλή η ΑΕΚ ή τόσο κακή η Μίλαν;

"Νομίζω ότι και οι δύο παράγοντες οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η Μίλαν ήταν υπερβολικά κακή, γιατί δεν είναι φυσιολογικό να μην πατάς περιοχή για ένα ολόκληρο ημίχρονο. Η Μίλαν έχει τεράστιο πρόβλημα και σπάνια βλέπουμε ένα αξιοπρεπές πρώτο ημίχρονο από τους "ροσονέρι" φέτος. Από την άλλη, η ΑΕΚ θεωρώ ότι ήταν καλή. Ήλεγξε το ρυθμό του ματς. Αν δεν φοβόταν στο τέλος, θα μπορούσε και να το νικήσει".

Οι "ροσονέρι" είναι στην πρώτη θέση του τετάρτου ομίλου του Europa League, αλλά δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση. Με δεδομένες αυτές τις εμφανίσεις τους, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος του αποκλεισμού; Ποια είναι η γνώμη της διοίκησης για την πορεία των "ροσονέρι";

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÉËÁÍ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÉËÁÍ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου, οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας μας είπαν ένα πράγμα. Η Μίλαν πρέπει να επιστρέψει στο Champions League. Γι' αυτό το λόγο αγόρασαν την ομάδα και δαπάνησαν 200.000.000 ευρώ. Δεν νομίζω ότι θεωρούν επιτρεπτό η ομάδα τους να φέρνει δύο διαδοχικές ισοπαλίες με την ΑΕΚ. Πόσο μάλλον, όταν στην Ιταλία δεν θεωρούν ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή. Αυτή η ομάδα της Μίλαν δεν έχει ωριμάσει ακόμη.

Δεν νομίζω ότι η Μίλαν μπορεί να αποκλειστεί. Έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της, αλλά ακόμη κι δεν συντρίψει ξανά την Αούστρια (είχε νικήσει 5-1 στη Βιέννη) μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Έχει ήδη πάρει εκείνα τα αποτελέσματα για να μην κινδυνεύει να αποκλειστεί".

Το ΟΑΚΑ μπορεί την Πέμπτη το βράδυ να μην ήταν κατάμεστο, αλλά σίγουρα ήταν πιο γεμάτο από άλλες φορές. Πώς περίμεναν οι δημοσιογράφοι της γειτονικής χώρας την ατμόσφαιρα στην έδρα της ΑΕΚ; Ποιος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ εντυπωσίασε τον δημοσιογράφο του του Tutto Mercato, Γκαετάνο Μοτσιάρο.

Η διοίκηση δεν θεωρεί επιτρεπτό να έχει δαπανήσει 200 εκατ. ευρώ και να μην μπορεί να νικήσει την ΑΕΚ

"Μου άρεσε που ήταν τόσος κόσμος στο ΟΑΚΑ. Οι οπαδοί είναι το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου, κάθε δημοσιογράφος, παίκτης, παράγοντας θέλει μια τέτοια ατμόσφαιρα. Το ποδόσφαιρο είναι πάθος. Αν θέλεις κάτι άλλο, μπορείς να πας στο σινεμά ή στο θέατρο.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με εντυπωσίασε ο Ροντρίγκο Γκάλο. Είναι ενδιαφέρων δεξιός μπακ, απείλησε την άμυνα της Μίλαν, δημιούργησε κινδύνους και είχε την ευκαιρία να βάλει και γκολ. Θεωρώ ότι ήταν ο καλύτερος του γηπέδου ( μάλιστα αναδείχθηκε κι από την UEFA ως MVP του ματς). Καλός ήταν και ο Τσόσιτς, τον οποίον γνωρίζουμε από την Ιταλία. Η περυσινή σεζόν του στην Έμπολι ήταν κακή, αλλά τώρα βλέπω ότι είναι καλύτερα στην ΑΕΚ".

Με εντυπωσίασε ο Ροντρίγκο Γκάλο. Απείλησε την άμυνα της Μίλαν, είχε την ευκαιρία να βάλει και γκολ

Ο Μοντέλα είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι είναι "σαν να βλέπει την κηδεία του". Κίνηση τακτικής ή παραδοχή του τέλους που πλησιάζει; Ο Ιταλός δημοσιογράφος εξηγεί ότι το τέλος του τεχνικού των "ροσονέρι" είναι προδιαγεγραμμένο, υποστηρίζει ότι η αποψίλωσή του έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι δεν φταίει μόνον αυτός.

"Διακόσια εκατομμύρια σε μεταγραφές και δεν μπορείς να νικήσεις την ΑΕΚ;"

"Νομίζω ότι ο Μοντέλα είναι με το ένα πόδι εκτός Μίλαν. Εάν δεν νικήσει τη Σασουόλο (5/11, 21:45), θα απολυθεί. Είναι υπό πίεση από το Σεπτέμβρη. Δεν έχει συνέλθει η ομάδα μετά την ήττα από τη Λάτσιο. Το club απέκτησε όλους τους παίκτες πριν την προετοιμασία και ο Μοντέλα δεν έχει βρει ακόμη τον τρόπο για να τους κάνει ομάδα. Σύγχυση, μπέρδεμα σε όλα τα ματς. Παίκτες που δεν παίζουν στη θέση τους. Βέβαια, και η ομάδα έκανε λάθος. Δαπάνησε 200.000.000 ευρώ, χωρίς ξεκάθαρο πρότζεκτ.

Το club απέκτησε όλους τους παίκτες πριν την προετοιμασία και ο Μοντέλα δεν έχει βρει ακόμη τον τρόπο για να τους κάνει ομάδα.

Δεν υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι αξιόλογοι προπονητές αυτή τη στιγμή. Γι' αυτό ο προπονητής της Κ19, Τζενάρο Γκατούζο, είναι το φαβορί. Η αποψίλωση του Μοντέλα έχει ξεκινήσει για την ακρίβεια από την προετοιμασία. Δύο μέλη του σταφ του απομακρύνθηκαν από την αρχή της σεζόν. Αλλά, δεν είχε και τύχη. Ο Μπίγλια αποκτήθηκε τραυματίας και δεν έχει συνέλθει. Γι' αυτό και είναι κακός. Ο Μποναβεντούρα κι αυτός δεν έχει αποδώσει, ο Κόντι υπέστη ρήξη χιαστού".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ