EUROPA LEAGUE

Bαθμολογία UEFA: Παρέμεινε η μεγάλη διαφορά από την Κύπρο

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Η ήττα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στα πρώτα τους παιχνίδια για τα play offs του Europa League είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει η διαφορά των 1.300 πόντων που χωρίζουν την Ελλάδα από την Κύπρο.

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 4-0 το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Κράσνονταρ και επέτρεψε στην Ελλάδα να μειώσει τη διαφορά από την Κύπρο στην ειδική βαθμολογία της UEFA, όμως το δυναμικό αυτό ξεκίνημα δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

Και αυτό γιατί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να γεμίσουν με βαθμούς το ελληνικό σακούλι, με την Ένωση να γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Τράμπζονσπορ και τον "Δικεφαλο του Βορρά" να χάνει στο φινάλε με 1-0 από την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην εκμεταλλευτούμε ως χώρα την ήττα του Απόλλωνα Λεμεσού από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία (3-0 στο ντεμπούτο του Κώστα Μήτρογλου), με τη διαφορά των δύο χωρών να παραμένει έτσι στους 1.300 βαθμούς.

Bαθμολογία UEFA: Παρέμεινε η μεγάλη διαφορά από την Κύπρο

Σημειώνεται πως η 15η θέση είναι σημαντικό να κατακτηθεί, καθώς στέλνει τόσο τον πρωταθλητή όσο και τον δευτεραθλητή στο Champions League (β' προκριματικό) της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, τον τρίτο στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και τον τέταρτο και πέμπτο στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2.

Αντίθετα, η 16η θέση δίνει μόνο στον πρωταθλητή το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, στέλνει τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League 2, ενώ η πέμπτη ομάδα δεν θα παίξει στην Ευρώπη, προνόμιο που είχαμε πχ τη φετινή σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ