EUROPA LEAGUE

Άρσεναλ - Βαλένθια 3-1: Φουλ για τελικό με Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, right, celebrates with his teammate Alexandre Lacazette after scoring his side's third goal during the Europa League semifinal first leg soccer match between Arsenal and Valencia at the Emirates stadium in London, Thursday, May 2, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang, right, celebrates with his teammate Alexandre Lacazette after scoring his side's third goal during the Europa League semifinal first leg soccer match between Arsenal and Valencia at the Emirates stadium in London, Thursday, May 2, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Βαλένθια προηγήθηκε όμως ο Λακαζέτ απάντησε δις και ο Ομπαμεγιάνγκ έγραψε το τελικό 3-1 στο 90' για να δώσει προβάδισμα για τον τελικό του Europa League στην Άρσεναλ (VIDEOS).

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στο Μπακού απέκτησε το βράδυ της Πέμπτης (2/5) η Άρσεναλ, με την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το ματς) να ρίχνει στο καναβάτσο την Βαλένθια επικρατώντας με 3-1.

Η ομάδα του Μαρθελίνο άνοιξε το σκορ μόλις στο 11' με τον Ντιακαμπί όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν γρήγορα τις απαντήσεις, με τον Λακαζέτ να σκοράρει στο 18' και στο 26' και να γίνεται μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία των "κανονιέρηδων" που πετυχαίνει δύο γκολ σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργανωσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές στιγμές, με την Άρσεναλ να είναι όμως εκείνη που χαμογέλασε και μάλιστα στο 90', με τον Ομπαμεγιάνγκ να επισφραγίζει την πολύ καλή απόδοση που είχε (έβγαλε την ασίστ στο 1-1) με γκολ, για να γράψει το τελικό 3-1 που δίνει καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στους Λονδρέζους ενόψει της ρεβάνς στο "Μεστάγια".

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Βαλένθια μπήκε με μεγαλύτερη ορμή, τόλμη και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Άρσεναλ, πετυχαίνοντας γκολ και έχοντας δύο ακόμα καλές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.

Ο Γκαράι στο 8ο λεπτό και ο Σολέρ στο 15ο δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο καθώς από πλεονεκτική θέση έστειλαν τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσεχ, όμως ενδιάμεσα, στο 11', ο Ντιακαμπί δεν χαρίστηκε στους Λονδρέζους.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και κεφαλιά-πάσα του Ροντρίγκο στο δεύτερο δοκάρι, ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός νίκησε στον αέρα δύο παίκτες των γηπεδούχων και με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 για την ομάδα του, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό Europa League.

Το προβάδισμα όμως αυτό αποδείχτηκε εύθραστο, με την ομάδα του Έμερι να παίρνει τα ηνία και να φέρνει τούμπα την κατάσταση μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά με μεγάλο πρωταγωνιστή έναν συμπατριώτη του Ντιακαμπί, τον Αλεξάντρ Λακαζέτ.

Η αρχή για την ανατροπή έγινε στο 18', με τον Λακαζέτ να τροφοδοτεί τον Ομπαμεγιάνγκ, τον Γκαμπονέζο να κάνει σπριντ και να τραβάει όλη την άμυνα της Βαλένθια πάνω του, για να ξαναδώσει την κατάλληλη στιγμή στον Λακαζέτ και εκείνον να μη δυσκολεύεται να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία (1-1).

Στο 26' ο Λακαζέτ αποθεώθηκε για δεύτερη φορά από το κοινό των γηπεδούχων, καθώς μετά από σέντρα του Τζάκα από τα αριστερά, ξέφυγε από τον προσωπικό του φρουρό Ρονκάλια, και με σκαστή κεφαλιά νίκησε τον Νέτο για το 2-1, φτάνοντας τα τέσσερα γκολ σε οκτώ ματς στο φετινό Europa.

Επτά λεπτά αργότερα μάλιστα η Άρσεναλ είχε ευκαιρία και για τρίτο γκολ, εκμεταλλευόμενη μία ακόμα ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενουμένων, με τον Ομπαμεγιάνγκ να βγαίνει σε θέση βολής αλλά το μονοκόμματο σουτ του να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε λίγο νευρικά και για τις δύο ομάδες χωρίς κάποια μεγάλη φάση, όμως μετά το 60' το ματς πήρε φωτιά, με την Άρσεναλ να κυνηγάει το τρίτο γκολ που θα την έστελνε με άλλον αέρα στην Ισπανία και την Βαλένθια να ψάχνει την ισοφάριση για να πάρει εκείνη τα ηνία.

Ο Λακαζέτ είχε δύο τρομερές ευκαιρίες στο 63' και στο 66' (διπλό χαμένο τετ α τετ με τον Νέτο) για να σημειώσει χατ-τρικ ενώ από πλευράς Βαλένθια ήταν ο Γκαμεϊρό (μπήκε αλλαγή στο 71') που αναστάτωσε την άμυνα των "κανονιέρηδων", με τον Γάλλο επιθετικό των "νυχτερίδων" να νικιέται από τον Τσεχ στο πλασέ που του έκανε στο 73' και να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ εντός περιοχής στο 80'.

Τελικά, το γκολ που τόσο πολύ έψαχναν και οι δύο ήρθε για λογαριασμό των γηπεδούχων σε μία φάση διαρκείας στο 90'. Πρώτα το σουτ του Μιχιταριάν εκτός περιοχής σταμάτησε σε πόδια αντιπάλου, κατόπιν το σουτ του Λακαζέτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Νέτο που απέκρουσε στη δεξιά του γωνία, για να έρθει ο Κολάσινατς στην εξέλιξη της φάσης να βγάλει τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι και ο Ομπαμεγιάνγκ να νικήσει τον Νέτο με μονοκόμματο σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή!

Πλέον, με το 3-1 στις αποσκευές, η Άρσεναλ θα πάει με σαφές προβάδισμα στο "Μεστάγια" την ερχόμενη Πέμπτη έχοντας ως στόχο να το υπερασπιστεί για να βρεθεί στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά από εκείνον του 2006 απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Champions League.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (83' Μονρεάλ), Μουστάφι, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γκεντουζί (58' Τορέιρα), Τζάκα, Κολάσινατς, Εζίλ (75' Μιχιταριάν), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Νέτο, Γκαμπριέλ, Γκαράι, Ντιακαμπί, Ρονκάγλια, Πιτσίνι, Σολέρ (71' Βας), Παρέχο, Γκαγιά, Γκέδες (71' Γκαμεϊρό), Ροντρίγο (88' Μίνα)

Photo Credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ