EUROPA LEAGUE

Άρσεναλ: Σημαντική πρωτιά για Σάκα και αποθέωση από Φαν Πέρσι

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΣΕΝΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΣΕΝΑΛ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Ο Μπουκάγιο Σάκα είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στο φετινό Europa League και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι είχε μόνο αποθεωτικά λόγια για τον νεαρό εξτρέμ της Άρσεναλ μετά το 1-0 επί του Ολυμπιακού!

Η φετινή σεζόν είναι αυτό του αγωνιστικού ξεπετάγματος για τον Μπουκάγιο Σάκα και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: την περασμένη σεζόν (2018-19) που ήταν και η παρθενική του στην πρώτη ομάδα της Άρσεναλ μέτρησε συνολικά 4 συμμετοχές με τους κανονιέρηδες σε όλες τις διοργανώσεις ενώ τη φετινή έχει παίξει σε 25 ματς (16 εξ αυτών στην Premier League) με απολογισμό 3 γκολ.

Το δυνατό σημείο ωστόσο του 18χρονου winger είναι η δημιουργία και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στις ασίστ του, με τον Άγγλο να έχει βγάλει 9 σε όλες τις διοργανώσεις και 5 στο Europa League, έχοντας μάλιστα τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή τη φετινή σεζόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Η τελευταία του, αυτή στον Αλεκσάντρ Λακαζέτ στο "Καραϊσκάκης", έφερε το 1-0 της Άρσεναλ επί του Ολυμπιακού που της έδωσε τεράστιο αβαντάζ για την πρόκριση στους "16" του Europa League, με τον παλαίμαχο επιθετικό των Λονδρέζων, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, να φτάνει σε σημείο να τον συγκρίνει με παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στην Premier League.

"Ο Ράιαν Γκιγκς, ο Ντένις Μπέργκαμπ και ο Πολ Σκόουλς συνήθιζαν να δίνουν τέτοιες ασίστ", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ολλανδού πρώην στράικερ στο "BT Sport" μετά το ματς στο Φάληρο, και πρόσθεσε:

"Είναι σαν να διατάζεις έτσι τον επιθετκό σου να μπει στη μεγάλη περιοχή. Ήταν πάσα παγκόσμιας κλάσης που την έκανε να φανεί εύκολη ενώ δεν ήταν. Μόνο σπουδαίοι παίκτες βγάζουν τέτοιες πάσες.

Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ένα νεαρό παιδί να αρπάζει την ευκαιρία του και να παίζει για το μέλλον του. Τα πηγαίνει εξαιρετικά και είναι ωραίο να τον βλέπεις".

Δεν είναι πάντως μόνο ο Φαν Πέρσι που αποθέωσε τον Σάκα για το παιχνίδι που έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό και την εξαιρετική μεταβίβαση που έκανε στον Λακαζέτ στη φάση του γκολ αλλά και ο Μικέλ Αρτέτα, με τον Ισπανό τεχνικό να δηλώνει για τον παίκτη του:

"Προσπαθούμε να τον βάζουμε σε μία θέση όπου τον πλαισιώνουμε με σωστούς παίκτες στις σωστές θέσεις. Δεν είναι φουλ-μπακ. Έχει μεγάλη γενναιότητα για να παίρνει τέτοιες αποφάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Είμαι πολυ ικανοποιημένος από την απόδοσή του".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ 0-1 (HIGHLIGHTS):

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα επαίνεσε τους παίκτες του για τον τρόπο άμυνάς τους
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ