EUROPA LEAGUE

Απόλλων Λεμεσού: Το προφίλ του αντιπάλου του ΟΦΗ

Apollon's Anton Maglica, 2nd right, celebrates with his teammates after he scores his side's second goal during the Europa League group H soccer match between Olympique Marseille and Apollon Limassol in Marseille, southern France, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Claude Paris)
Apollon's Anton Maglica, 2nd right, celebrates with his teammates after he scores his side's second goal during the Europa League group H soccer match between Olympique Marseille and Apollon Limassol in Marseille, southern France, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Ο ΟΦΗ κληρώθηκε με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τον δεύτερο προκριματικό του Europa League, και το Sport24.gr σας παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία της προσεχούς αντιπάλου των Κρητικών.

Ο Απόλλων Λεμεσού είναι ο αντίπαλος του ΟΦΗ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League όπως έβγαλε η κλήρωση της Δευτέρας (31/08).

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Ελλάδα στο Γεντί Κουλέ στις 17 Σεπτεμβρίου. Αναμφίβολα πρόκειται για μια καλή κλήρωση για την ομάδα της Κρήτης, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι απέφυγε την ισπανική Γρανάδα, αλλά και την Ρουμάνικη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Απόλλων Λεμεσού ξεκίνησε την πορεία του από τον πρώτο προκριματικό γύρο, όπου απέκλεισε την Σαμπούρταλο Τιφλίδας με 5-1 στην έδρα του. Στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής μια νίκη και μια ισοπαλία. Μάλιστα να πούμε ότι σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι ο ΟΦΗ απέκτησε τους Αντριάν Σαρδινέρο και Βαχίντ Σελίμοβιτς, οι οποίοι την περσινή σεζόν έπαιζαν στον Απόλλωνα.

H ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΥΣΙ

Την περσινή σεζόν ο Απόλλων τερμάτισε τέταρτος στην βαθμολογία, πίσω από Ομόνοια, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, με το πρωτάθλημα ωστόσο να λήγει πρόωρα λόγω κορονοϊού. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου θα έπαιζε με την ΑΕΛ Λεμέσου με τα παιχνίδια να μην διεξάγονται πάλι λόγω της παύσης των αθλητικών δραστηριοτήτων στην Μεγαλόνησο λόγω του κορονοϊού.

Πέρυσι ο Απόλλωνας έφτασε μέχρι τα playoffs του Europa League. Απέκλεισε στον πρώτο προκριματικό την Ζαλγκίρις Κάουνας, στον δεύτερο την Σάμροκ Ρόβερς, στον τρίτο την Αούστρια Βιέννης, ενώ στα playoffs έχασε με συνολικό σκορ (0-7) από την Αϊντχόφεν.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι στο τιμόνι του Απόλλωνα από τον περασμένο Οκτώβριο, στην δεύτερη θητεία του στην κυπριακή ομάδα. Η πρώτη ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2019. Έχει κατακτήσει δύο διαδοχικές φορές το κύπελλο Κύπρου, 2016 και 2017. Αγαπημένο σύστημα του 43χρονου τεχνικού είναι το 4-2-3-1.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Ο Νικολά Ντιγκινί θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το μεγάλο αστέρι του Απόλλωνα Λεμεσού. Ο 32χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει φάει με το κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα με την φανέλα του Πανθρακικού, του Ατρόμητου και του Άρη. Την περσινή σεζόν αγωνίζονταν με τους Θεσσαλονικείς, από τους οποίους έμεινε ελεύθερος και επέλεξε να αγωνιστεί στην Κύπρο για χάρη του Απόλλωνα.

Απόλλων Λεμεσού: Το προφίλ του αντιπάλου του ΟΦΗ

Αυτός μαζί με τον Γιάννη Γιαννιώτα, εξίσου παίκτη κλειδί, γνωρίζουν πολύ καλά τον ΟΦΗ. Ένας ακόμα πολύ σημαντικός παίκτης είναι ο Τσάρλισον Μπένσχοπ. Ο 31χρονος Ολλανδός επιθετικός έχει πλούσια καριέρα στην Eredivisie, στην Zweite Liga, στην Ligue 1 αλλά και την Bundesliga. Γενικά στον Απόλλωνα δεν υπάρχει ο ποδοσφαιριστής ο οποίος να κάνει “μπαμ” ότι είναι το πρώτο όνομα.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Νούμερο

Όνομα

Θέση

36

Τζόελ Μαλ

Τερματοφύλακας

99

Δημήτρης Δημτρίου

Τερματοφύλακας

70

Μιχάλης Παπαστυλιανού

Τερματοφύλακας


41

Ατίλα Ζάλαϊ

Αμυντικός

44

Έκτορ Γιούστε

Αμυντικός

22

Βαλεντίν Ρομπέρ

Αμυντικός

88

Γιώργος Βασιλείου (αρχηγός)

Αμυντικός

-

Κριστιάν Μανέα

Αμυντικός

2

Εμίλιο Ενσούε

Αμυντικός

17

Ζοάο Πέδρο

Αμυντικός

30

Ανδρέας Παναγιώτου

Αμυντικός

25

Μπάμπης Κυριακού

Μέσος

5

Εστέμπαν Σακέτι

Μέσος

10

Σάσα Μάρκοβιτς

Μέσος

8

Τζόρτζε Ντένιτς

Μέσος

93

Φλορεντίν Ματέι

Μέσος

57

Πέτρος Ψύχας

Επιθετικός

9

Γιάννης Πίττας

Επιθετικός

29

Ντιέγκο Αγκίρε

Επιθετικός

20

Γιάννης Γιαννιώτας

Επιθετικός

87

Σερζ Γκακπέ

Επιθετικός

28

Νικολά Ντιγκινί

Επιθετικός

11

Μπαγκαλί Νταμπό

Επιθετικός

35

Τσάρλισον Μπένσχοπ

Επιθετικός


Photo Credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ