EUROPA LEAGUE

Από τον Βρύζα στον Κόρδοβα

30 Sep 1997:  Zissis Vrizas scores the equalising goal for PAOK during the Arsenal v PAOK Salonika match in the UEFA Cup second round second leg at Highbury, London.
Mandatory Credit: Mike Hewitt/ALLSPORT
30 Sep 1997: Zissis Vrizas scores the equalising goal for PAOK during the Arsenal v PAOK Salonika match in the UEFA Cup second round second leg at Highbury, London. Mandatory Credit: Mike Hewitt/ALLSPORT ALLSPORT

Το "BBC" θυμήθηκε ενόψει της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Europa League την τραυματική εμπειρία της Άρσεναλ από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1997/98.

Η Άρσεναλ ξεκινά την Πέμπτη (14/9, 22:05) με την εντός έδρας αναμέτρηση με την Κολωνία, τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις για την τρέχουσα σεζόν και το " BBC" θυμήθηκε την τραυματική εμπειρία των Λονδρέζων από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 1997/98.

Τότε, οι "gunners" βρισκόταν στο top-3 των φαβορί για την κατάκτηση του τότε UEFA Cup. Όμως στο πρώτο γύρο συνάντησαν τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη και των Ζαγοράκη, Φραντζέσκου και Βρύζα, με τους δυο τελευταίους να σημειώνουν τα γκολ με τα οποία αρχικά ο "Δικέφαλος" είχε επικρατήσει της Άρσεναλ με 1-0 στην Τούμπα και είχε ισοφαρίσει στο φινάλε του αγώνα στο "Highbury" σε 1-1.

Ο Χον Κόρδοβα, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης της Κολωνίας, ήταν 4,5 ετών όταν η Άρσεναλ ξεκινούσε, για τελευταία φορά μέχρι σήμερα, τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις εκτός Champions League.

Ο Αρσέν Βενγκέρ βρισκόταν τότε στον δεύτερο χρόνο του στον πάγκο της Άρσεναλ, άφησε πίσω του τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ και είχε οδηγήσει τους Λονδρέζους στην κατάκτηση του νταμπλ.



TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ