EUROPA LEAGUE

ΑΕΚ: Το προφίλ των Βόλφσμπουργκ και Ντέσνα

Wolfsburg players celebrate the second goal their team during the second qualifying round soccer match of Europa League between Kukes and Wolfsburg at Arena Kombetare in Tirana, Albania, Thursday, Sept 17, 2020. (AP Photo/Hektor Pustina)
Wolfsburg players celebrate the second goal their team during the second qualifying round soccer match of Europa League between Kukes and Wolfsburg at Arena Kombetare in Tirana, Albania, Thursday, Sept 17, 2020. (AP Photo/Hektor Pustina) AP

Η έμπειρη και δυνατή Βόλφσμπουργκ από τη μία, η πρωτάρα και με άγνοια κινδύνου Ντέσνα από την άλλη. Το Sport24.gr σκιαγραφεί τα προφίλ των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο της Σεντ Γκάλεν.

Η ΑΕΚ, αν προκριθεί απέναντι στην Σεντ Γκάλεν, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βόλφσμπουργκ - Ντέσνα στα playoffs του Europa League σε μονό ματς την 1η Οκτωβρίου.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1945

ΠΑΛΜΑΡΕ: Έχει κατακτήσει μια φορά την Bundesliga (2009), ενώ το 2015 ήταν στη δεύτερη θέση. Κατέκτησε το γερμανικό κύπελλο το 2015 και το Σούπερκαπ της ίδιας σεζόν.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Όλιβερ Γκλάσνερ είναι γεννημένος στο Ζάλτσμπουργκ. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Ριντ, ενώ φόρεσε ενδιάμεσα και τη φανέλα της ΛΑΣΚ με τη μορφή δανεισμού. Από τη Ριντ ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα, ενώ από το 2015 μέχρι το 2019 ήταν στον πάγκο της ΛΑΣΚ. Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βόλφσμπουργκλ. Τελείωσε τη σεζόν στην έβδομη θέση της Bundesliga.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Απέκτησε τον 20χρονο Γάλλο κεντρικό αμυντικό, Μαξόνς Λακρουά, από τη Σοσό αντί 5.000.000 ευρώ και τον 18χρονο Πολωνό επιθετικό, Μπαρτός Μπιάλεκ, από τη Ζαγκλέμπιε Λούμπιν αντί 5.000.000 ευρώ. Πούλησε τον Φέλιξ Ουντουοκάι στην Άουγκσμπουργκ αντί 7.000.000 ευρώ, τον Μαρσέλ Τισερόν στη Φενέρμπαχτσε αντί 4.000.000 ευρώ, ενώ ο Ρόμπιν Κνόχε έφυγε ως ελεύθερος στην Ουνιόν Βερολίνου.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ: Πέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο της Ουνιόν Φίρστενβαλντε για το κύπελλο Γερμανίας, ενώ δεν συνάντησε αντίσταση από την Κουκέσι στην Αλβανία. Τη συνέτριψε 4-0 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Στο πρωτάθλημα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή (20/9) εντός έδρας με τη Λεβερκούζεν.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΟΝΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑ ΘΕΣΗ
Κόεν Κάστεελς 28 Τερματοφύλακας
Παβάο Πέρβαν 32 Τερματοφύλακας
Νίκλας Κλίνγκερ 24 Τερματοφύλακας
Τζον Άντονι Μπρουκς 27 Κεντρικός αμυντικός
Μάριν Πόνγκρατσιτς 23 Κεντρικός αμυντικός
Μαξόνς Λακρουά 20 Κεντρικός αμυντικός
Τζέφρι Μπρούμα 28 Κεντρικός αμυντικός
Ζερόμ Ρουσιγιόν 27 Αριστερός μπακ
Πάουλο Οτάβιο 25 Αριστερός μπακ
Ουίλιαμ 25 Δεξιός μπακ
Κεβέν Εμπαντού 25 Δεξιός μπακ
Ζοσουά Γκιβαλογκί 29 Αμυντικός μέσος
Ξάβερ Σλάγκερ 22 Κεντρικός μέσος
Μαξιμίλιαν Άρνολντ 26 Κεντρικός μέσος
Γιάνικ Γκέρχαρτ 26 Κεντρικός μέσος
Γιουνούς Μαλί 28 Μεσοεπιθετικός
Γιόσιπ Μπρέκαλο 22 Αριστερός εξτρέμ
Ζοάο Βίκτορ 26 Αριστερός εξτρέμ
Ρενάτο Στέφεν 28 Δεξιός εξτρέμ
Φέλιξ Κλάους 28 Αριστερός εξτρέμ
Άντμιρ Μεχμέντι 29 Επιθετικός
Βόουτ Βέρχορστ 28 Επιθετικός
Ντάνιελ Γκίντσεκ 29 Επιθετικός
Μπάρτος Μπιάλεκ 18 Επιθετικός
Ομάρ Μαρμούς 21 Επιθετικός

ΝΤΕΣΝΑ: ΠΡΩΤΑΡΑ ΜΕ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ: 1960

ΠΑΛΜΑΡΕ: Δεν έχει κατακτήσει κάτι.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ολεκσάντρ Ριαμπόκον είναι 56 ετών και γεννήθηκε στο Κίεβο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός στην Μπορισφέν, από την οποία έκανε τα πρώτα του βήματα κι ως πρώτος προπονητής. Το 2001 βρέθηκε στο τιμόνι των Ελπίδων της εθνικής Ουκρανίας, ενώ ακολούθησαν οι Ομπολόν Κιέβουν, Ντινάμο Μινσκ, Ντνίπρο Κερκάσι, Λβιβ και Σεβαστοπόλ. Από το 2008 έως και σήμερα έχει τρεις θητείες στον πάγκο της Ντέσνα. Είναι προπονητής της από το 2012. Κατέλαβε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της περυσινής σεζόν.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: Απέκτησε τον 27χρονο επιθετικό, Μακσίμ Ντεγκτιάροβ, από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ και τον 25χρονο δεξιό μπακ, Πάβλο Πολεγκένκο, από τη Μαριούπολ. Αμφότερους ως ελεύθερους. Απέκτησε τον Μιχάιλ Μούντρικ δανεικό από τη Σαχτάρ.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ: Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος νίκησε 3-1 τη Ζόρια εντός έδρας, ενώ για τη δεύτερη αγωνιστική πήρε βαθμό από την Ντινάμο στο Κίεβο. Κάνει ντεμπούτο στα προκριματικά Europa League. Είναι η πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΟΝΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑ ΘΕΣΗ
Γέβγεν Παστ 32 Τερματοφύλακας
Ίγκορ Λιτόβκα 32 Τερματοφύλακας
Μαξίμ Ιμερέκοβ 29 Τερματοφύλακας
Γιόνας Ταμ 28 Κεντρικός αμυντικός
Βίταλι Γερμάκοβ 28 Κεντρικός αμυντικός
Αντρέι Γκιτσένκο 35 Κεντρικός αμυντικός
Αντρέι Μοστόβι 32 Αριστερός μπακ
Αρτούρ Ζαπαντνία 30 Δεξιός μπακ
Γιούκιουμ Κονόπλια 21 Δεξιός μπακ
Πάβλο Πολεγκένκο 25 Δεξιός μπακ
Βλάντισλαβ Ογκίρια 30 Αμυντικός μέσος
Αντρέι Ντομπρόβσκι 25 Κεντρικός μέσος
Λέβαν Αρβελάτζε 27 Κεντρικός μέσος
Βλάτνισλαβ Καλιντβίντσεβ 27 Κεντρικός μέσος
Γέγκο Καρτούσοβ 29 Δεξιός εξτρέμ
Σεργκέι Σταρένκι 35 Δεξιός εξτρέμ
Ολεκσέι Γκουτσούλιακ 22 Αριστερός εξτρέμ
Αντρέι Τοτοβίσκι 27 Μεσοεπιθετικός
Ολεξάντρ Βολκόβ 31 Αριστερός εξτρέμ
Μιχάιλο Μούντρικ 19 Αριστερός εξτρέμ
Ολεξάντρ Φιλίποβ 27 Επιθετικός
Ντμίτρο Χλιόμπας 26 Επιθετικός
Πίλιπ Μπουντκίβσκι 28 Επιθετικός
Μακσίμ Ντεκτιάροβ 27 Επιθετικός
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ