EURO

Σε Γερμανία ή Τουρκία το Euro 2024

Σε Γερμανία ή Τουρκία το Euro 2024

Δύο υποψηφιότητες για την ανάληψη του Euro 2024 έφτασαν στα γραφεία της UEFA μέχρι την προθεσμία της 3ης Μαρτίου, από τη Γερμανία και από την Τουρκία.

Η προθεσμία της UEFA για υποβολή υποψηφιοτήτων για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις δύο φάκελοι κατατέθηκαν επίσημα στα γραφεία της στη Νιόν.

Πρόκειται για τη γερμανική υποψηφιότητα και για την τουρκική υποψηφιότητα, αφού την τελευταία στιγμή, η σκανδιναβική συμμαχία έκανε πίσω.

Ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, για να του υποβάλλει το σχετικό αίτημα προ ημερών, ενώ η Τουρκία είχε καταθέσει το δικό της από τον Φεβρουάριο.

Σε Γερμανία ή Τουρκία το Euro 2024
© GETTY IMAGES

Η τελευταία εκκρεμότητα ήταν οι βόρειες χώρες, που σχεδίαζαν συνυποψηφιότητα με Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία, ωστόσο ο πρόεδρος της σουηδικής ΠΟ, Καρλ Έρικ Νίλσον, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το πρότζεκτ είχε απορριφθεί. "Αντιληφθήκαμε ότι δεν έχουμε αρκετά στάδια για να αιτηθούμε την ανάληψη του Euro 2024", τόνισε.

Η UEFA έχει γνωστοποιήσει ότι επιθυμεί 2-3 στάδια με χωρητικότητα 50.000 θεατών (ιδανικά ένα με 60.000 και άνω), τρία στάδια με χωρητικότητα 40.000 θεατών και τέσσερα με τουλάχιστον 30.000 καθίσματα.

Η Γερμανία αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την ανάληψη, έχοντας διοργανώσει τελευταία φορά την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση το 1988, προ της Ένωσης. Η Τουρκία θα επιχειρήσει για τέταρτη φορά να αναλάβει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η UEFA θα ανακοινώσει στις 10 Μαρτίου 2017 τις χώρες που έθεσαν υποψηφιότητα, στις 27 Απριλίου 2018 θα κατατεθούν οι φάκελοι και τον Σεπτέμβριο του 2018 θα ανακοινωθεί η διοργανώτρια χώρα.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ