EURO

Ματς υψηλού κινδύνου το Γαλλία - Τουρκία λόγω του πολέμου στην Συρία

France's forward Olivier Giroud, left, and France's forward Antoine Griezmann prepare to kick-off after Turkey scored a goal during the Euro 2020 Group H qualifying soccer match between Turkey and France in Konya, Turkey, Saturday June 8, 2019. (AP Photo)
France's forward Olivier Giroud, left, and France's forward Antoine Griezmann prepare to kick-off after Turkey scored a goal during the Euro 2020 Group H qualifying soccer match between Turkey and France in Konya, Turkey, Saturday June 8, 2019. (AP Photo) AP

Η Γαλλία υποδέχεται την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2020 το βράδυ (14/10, 21.45) και το ματς περιγράφεται ως υψηλού κινδύνου λόγω των διπλωματικών εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών για τον πόλεμο στην Συρία.

Ως παιχνίδι υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζεται το Γαλλία - Τουρκία που θα διεξαχθεί το βράδυ (14/10, 21:45) για τα προκριματικά του Euro 2020 από τον διεθνή τύπο, αλλά έτσι φαίνεται πως το αντιμετωπίζουν και οι γαλλικές αρχές. Τριάντα χιλιάδες Τούρκοι φίλαθλοι από την Γερμανία και το Βέλγιο αναμένεται να κατακλύσουν το στάδιο του Παρκ Ντε Πρενς στο Παρίσι, ενώ είναι πιθανό να αποδοκιμάσουν τον Εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Οι διπλωματικές εντάσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών μετά την στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην Συρία έχουν δημιουργήσει τριβές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, με το Παρίσι να ζητά επισήμως από την Άγκυρα να σταματήσει κάθε επιχείρηση στα κουρδικά εδάφη.

Η κατάσταση μεταξύ των δύο λαών φαίνεται έκρυθμη και για αυτό το λόγο οι γαλλικές αρχές έχουν επιστρατεύσει 600 πράκτορες και 1.400 σεκιούριτι, έτσι ώστε να αποτρέψουν τυχόν περιστατικά με εντάσεις μεταξύ των οπαδών. Σε κάθε περίπτωση, στο γήπεδο δεν θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως ούτε και ο ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά θα είναι οι υπουργοί αθλητισμού των δύο χωρών, έτσι ώστε να υπάρχει μία σχετική ηρεμία, ενώ δηλώσεις σε χαμηλό τόνο έκανε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές.

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες χαρακτηρίζεται ως τελικός, καθώς ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με 18 βαθμούς. Για τους Γάλλους ποδοσφαιριστές υπάρχει και ένα έξτρα κίνητρο, αφού είχαν ηττηθεί στο πρώτο ματς στην Τουρκία με 2-0, σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους τα τελευταία χρόνια και σίγουρα θα θέλουν αποδείξουν πως είναι καλύτεροι και να πάρουν την πρώτη θέση.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ