EURO 2016

Βοσνία: Παραιτήθηκε ο Προσινέτσκι

Bosnia's coach Robert Prosinecki gestures during the UEFA Nations League soccer match between Bosnia and Northern Ireland at the Grbavica stadium, in Sarajevo, Bosnia, Monday, Oct. 15, 2018. (AP Photo/Amel Emric)
Bosnia's coach Robert Prosinecki gestures during the UEFA Nations League soccer match between Bosnia and Northern Ireland at the Grbavica stadium, in Sarajevo, Bosnia, Monday, Oct. 15, 2018. (AP Photo/Amel Emric) AP

Η ήττα στην Αρμενία, ψαλίδισε κι άλλο τις πιθανότητες πρόκρισης της Βοσνίας στην τελική φάση του Euro 2020 κι έφερε την παραίτηση του Ρόμπερτ Προσινέτσκι από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Το ματς στο Ερεβάν με την Αρμενία για την έκτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 ήταν και το τελευταίο του Ρόμπερτ Προσινέτσκι στον πάγκο της Βοσνίας.

Ο 50χρονος Κροάτης παραιτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της εκτός έδρας ήττας (4-2), η οποία ψαλίδισε κι άλλο τις πιθανότητες πρόκρισης της Βοσνίας, αφήνοντάς την ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι Βόσνιοι έμειναν στην τέταρτη θέση με επτά βαθμούς, στο -5 από τη δεύτερη Φινλανδία - υποδέχεται στο Τάμπερε την Ιταλία - ενώ είδαν και τους Αρμένιους να τους προσπερνούν. Ο Προσινέτσκι πανηγύρισε δύο νίκες στην προκριματική διαδικασία - εντός αμφότερες κόντρα σε Αρμενία (2-1) και Λιχτενστάιν (5-0) - και μια ισοπαλία με την Ελλάδα (2-2) στη Ζένιτσα. Γνώρισε την ήττα εκτός από Φινλανδία (2-0), Ιταλία (2-1) και Αρμενία (4-2).

Photo credits: AP Images

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ