EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Θρίαμβος της Ολλανδίας στο Αμβούργο, 4-2 την Γερμανία

Netherlands' Frenkie de Jong, 2nd left, celebrates after scoring his side's first goal during the Euro 2020 group C qualifying soccer match between Germany and the Netherlands at the Volksparkstadion in Hamburg, Germany, Friday, Sept. 6, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Netherlands' Frenkie de Jong, 2nd left, celebrates after scoring his side's first goal during the Euro 2020 group C qualifying soccer match between Germany and the Netherlands at the Volksparkstadion in Hamburg, Germany, Friday, Sept. 6, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ολλανδία ήταν η θριαμβεύτρια στη ματσάρα του Αμβούργου καθώς νίκησε 4-2 την Γερμανία για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Όλα τα αποτελέσματα (VIDEOS).

Ματς που θέλεις να βλέπεις και να ξαναβλέπεις! Γερμανία και Ολλανδία προσέφεραν γκολ, σασπένς και θέαμα υψηλού επιπέδου (στο δεύτερο ημίχρονο) στο μεταξύ τους ντέρμπι για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, με το φινάλε να βρίσκει χαμογελαστούς τους οράνιε καθώς επιβλήθηκαν 4-2 μέσα στο Αμβούργο και πήραν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η τέταρτη κόντρα των δύο αυτών εθνικών ομάδων μέσα σε έναν χρόνο, καθώς πριν λίγους μήνες είχαν αναμετρηθεί στο Άμστερνταμ για τα προκριματικά του Euro με νικήτρια τότε την Γερμανία με το ίδιο σκορ (3-2) ενώ είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους και στο δρόμο για το Final-4 του Nations League.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ευρωπαϊκό ντέρμπι έλαβε χώρα στο 8', όταν ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Ντεπάι από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να ανοίξει το σκορ ένα λεπτό αργότερα η Γερμανία.

Ο Κίμιχ έβγαλε τρομερή μπαλιά για τον Κλόστερμαν που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και βγήκε απέναντι στον Σίλεσεν, το πλασέ του αποκρούστηκε από τον κίπερ της Βαλένθια, ωστόσο ο Γκνάμπρι πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ εντός περιοχής.

Η συνέχεια βρήκε τους Ολλανδούς να κυριαρχούν στο χώρο του κέντρου και να ελέγχουν την κυκλοφορία της μπάλας, όμως να είναι φλύαροι και ανούσιοι στο τρίτο μισό του γηπέδου (μόλις ένα σουτ στην εστία σε 45 λεπτά έναντι 4 των Γερμανών), με τους παίκτες του Γιόακιμ Λεβ να καταφέρνουν να κρατούν τους οράνιε εκτός της μεγάλης περιοχής του Νόιερ.

Τα "πάντσερ" ήταν μάλιστα η ομάδα που είχε την επόμενη μεγάλη φάση και τελευταία πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ρόις να βγαίνει τετ α τετ με τον Σίλεσεν και τον υψηλόσωμο γκολκίπερ να αποκρούει σωτήρια το σουτ του μεσοεπιθετικού της Ντόρτμουντ.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους Ντε Λιχτ και Φαν Ντάικ να υποχρεώνονται σε δύο σωτήρια τάκλιν μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών σε προσπάθειες των Γκνάμπρι και Σουλτς αντίστοιχα, ενώ η Ολλανδία είχε την πρώτη της μεγάλη φάση στο 56', με τον Βαϊνάλντουμ να πιάνει σουτ-κεραυνό με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να αναγκάζει τον Νόιερ να αποκρούσει δύσκολα στη δεξιά του γωνία.

Η φάση αυτή ήταν ουσιαστικά προμήνυμα για την καταιγίδα που θα ακολουθούσε, με τους οράνιε να βρίσκουν το γκολ της ισοφάρισης στο 59'. Σέντρα του Μπάμπελ από τα αριστερά, γλίστρησε ο Τα, ο Ντε Γιονγκ τρύπωσε στην περιοχή της Γερμανίας προλαβαίνοντας τον Σουλτς και με ψύχραιμο σουτ εκτέλεσε τον Νόιερ (1-1).

Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν δεν έμειναν όμως μόνο εκεί αφού αύξησαν την πίεσή τους και στο 66' έφτασαν στην ολική ανατροπή. Ο Νόιερ απέκρουσε την κεφαλιά του Φαν Ντάικ, η μπάλα έφτασε στον Μπάμπελ που έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, και ο Τα έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της γερμανίας εστίας (1-2).

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει στο γήπεδο του Αμβούργου, με τα γκολ να πέφτουν βροχή! Στο 73' η Γερμανία κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ντε Λιχτ μέσα στην περιοχή (διαμαρτυρήθηκε έντονα ο στόπερ της Γιουβέντους για την απόφαση του διαιτητή) και ο Κρόος νίκησε τον Σίλεσεν από την άσπρη βούλα, με την Ολλανδία να έχει όμως νέα απάντηση στο 79'.

Κλέψιμο της μπάλας, ο Ντεπάι έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο 20χρονος φορ της Αϊντχόφεν, Μάλεν, νίκησε από κοντά τον Νόιερ για να κάνει το 3-2 και να πανηγυρίσει το παρθενικό του γκολ στο ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του!

Ο θρίαμβος των Ολλανδών μέσα στην Γερμανία πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στις καθυστερήσεις, με τους οράνιε να βγάζουν νέα φαρμακερή αντεπίθεση και τον Βαϊνάλντουμ να νικάει με πλασέ τον Νόιερ για να γράψει το τελικό 4-2 και να σφραγίσει μία πολύ σημαντική νίκη για τους οράνιε στην προσπάθειά τους να προκριθούν στην τελική φάση του Euro 2020.

Επιτυχία που σημειώθηκε στην ίδια πόλη που πριν 31 χρόνια η Ολλανδία είχε νικήσει την Γερμανία (2-1 τότε με ανατροπή) στον ημιτελικό του Euro '88 και η οποία σημανε παράλληλα και την πρώτη ήττα για την "Νάσιοναλμαντσαφτ" στο Αμβούργο μετά από 7 νίκες και 2 ισοπαλίες.

ΕΞΑΡΑ ΓΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΓΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΓΙΟ

Από τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, ξεχωρίζουν λόγω έκτασης του σκορ η εξάρα της Αυστρίας κόντρα στην Λετονία (6-0 εντός) και οι τεσσάρες της Κροατίας και του Βελγίου στις έδρες της Σλοβενίας και του Σαν Μαρίνο αντίστοιχα, ενώ σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία σημείωσε η Ρωσία, με το 2-1 (με ανατροπή) απέναντι στην Σκωτία. Η Ουαλία χρειάστηκε ένα γκολ του ηγέτη της Γκάρεθ Μπέιλ στο 84' για να λυγίσει την αντίσταση του Αζερμπαϊτζάν (2-1) ενώ η Σλοβενία υπέταξε με 2-0 την Πολωνία πετυχαίνοντας ένα γκολ σε καθε ημίχρονο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Εσθονία - Λευκορωσία 1-2 (54' Σόργκα / 48' Ναούμοφ, 90+2' Σκάβις)

Γερμανία - Ολλανδία 2-4 (9' Γκνάμπρι, 73' πεν. Κρόος / 59' Ντε Γιονγκ, 66' αυτ. Τα, 79' Μάλεν, 91' Βαϊνάλντουμ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βόρεια Ιρλανδία 12 (4)

2. Γερμανία 9 (4)

3. Ολλανδία 6 (3)

4. Λευκορωσία 3 (5)

5. Εσθονία 0 (4)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Σλοβακία - Κροατία 0-4 (45' Βλάσιτς, 47' Πέρισιτς, 72' Πέτκοβιτς, 90' Λόβρεν)

Ουαλία - Αζερμπαϊτζάν 2-1 (26' αυτ. Πασάεφ, 84' Μπέιλ / 59' Εμρελί)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ουγγαρία 9 (4)

2. Κροατία 9 (4)

3. Ουαλία 6 (4)

4. Σλοβακία 6 (4)

5. Αζερμπαϊτζάν 0 (4)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 7ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Αυστρία - Λετονία 6-0 (7' 53' πεν. Αρναούτοβιτς, 13' Σάμπιτσερ, 76' αυτ. Στέινμπορς, 80' Λάιμερ, 84' Γκρέγκοριτς)

Σλοβενία - Πολωνία 2-0 (35' Στρούνα, 65' Σπόραρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πολωνία 12 (5)

2. Αυστρία 9 (5)

3. Σλοβενία 8 (5)

4. Ισραήλ 8 (5)

5. Βόρεια Μακεδονία 5 (5)

6. Λετονία 0 (5)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 9ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Κύπρος - Καζακστάν 1-1 (39' Σωτηρίου / 2'Σέτκιν)

Σαν Μαρίνο - Βέλγιο 0-4 (43' πεν. 90' Μπατσουαγί, 57' Μέρτενς, 63' Σαντλί)

Σκωτία - Ρωσία 1-2 (11' ΜακΓκιν / 40' Τζιούμπα, 59' Ζιρκόφ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βέλγιο 15 (5)

2. Ρωσία 12 (5)

3. Καζακσταν 7 (5)

4. Σκωτία 6 (5)

5. Κύπρος 4 (5)

6. Άγιος Μαρίνος 0 (5)

Διαβάστε εδώ το Live του Sport24.gr και για τα 9 τα ματς της βραδιάς.

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ