EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Στα τελικά η Ρωσία, βήμα πρόκρισης για Ολλανδία

Russia's Denis Cheryshev celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Euro 2020 group I qualifying soccer match between Cyprus and Russia at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias)
Russia's Denis Cheryshev celebrates with teammates after scoring his side's opening goal during the Euro 2020 group I qualifying soccer match between Cyprus and Russia at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Sunday, Oct. 13, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias) AP

Η Ρωσία συνέτριψε με 5-0 την Κύπρο στη Λευκωσία κι ακολούθησε στην τελική φάση του Euro 2020, το Βέλγιο που έκανε το 8/8. Βήμα πρόκρισης για την Ολλανδία, η οποία πέρασε (1-2) από τη Λευκορωσία με τον Βαϊνάλντουμ. Ζωντανή η Ουγγαρία με γκολάρα Κόρχουτ και σκανδαλώδη ακύρωση γκολ.

Το Βέλγιο συνέτριψε με 9-0 πριν από τρεις ημέρες το Σαν Μαρίνο στις Βρυξέλλες κι έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

Αυτό δεν εμπόδισε τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να φθάσουν στην όγδοη νίκη τους σε ισάριθμα ματς στην προκριματική διαδικασία. Με γκολ των Μπατσουαγί και Μενιέ πέρασαν με 2-0 από το Καζακστάν.

Το δεύτερο εισιτήριο από τον όμιλο πήρε η Ρωσία, η οποία νίκησε 5-0 την Κύπρο στο ΓΣΠ της Λευκωσίας. Ο Ντένις Τσερίσεβ άνοιξε το σκορ στη Μεγαλόνησο εννιά λεπτά μετά από την έναρξη του ματς, ενώ έδωσε την ασίστ στο 23ο λεπτό για να διευρύνει το προβάδισμα ο Οζντόεβ.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους Ρώσους, όταν ο Κωνσταντίνος Λαΐφης αποβλήθηκε ύστερα από πέντε λεπτά (28') με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Αρτέμ Τζιούμπα στο 79ο λεπτό έκανε το 3-0, ο Γκολόβιν στο 89ο το 4-0 και ο Τσέρισεβ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου διαμόρφωσε το τελικό σκορ νίκης (0-5) των Ρώσων.

Η Σκωτία υποδέχθηκε στη Γλασκώβη το Σαν Μαρίνο και το συνέτριψε με 6-0. Πρωταγωνιστής ο ΜακΓκιν, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο (12', 27', 45'+1'). Άλλα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο είδαν οι θεατές στο Χάμπντεν Παρκ από τους Σόνκλαν, Φίντλεϊ και Άρμστρονγκ.

Η 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Καζακστάν - Βέλγιο 0-2 (21' Μπατσουαγί, 53' Μενιέ)

Κύπρος - Ρωσία 0-5 (9', 90+2' Τσερίσεβ, 23' Οζντόεβ, 79' Τζιούμπα, 89' Γκολόβιν)

Σκωτία - Σαν Μαρίνο 6-0 (12', 27', 45+1' ΜακΓκιν, 65' Σόνκλαν, 67' Φίντλεϊ, 87' Άρμστρονγκ)

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ολλανδία ταξίδεψε στο Μινσκ για να παίξει με τη Λευκορωσία. Οι οράνιε ήθελαν τη νίκη και μόνο για να κάνουν αποφασιστικό βήμα πρόκρισης. Και τα κατάφεραν χάρη στον μέσο της Λίβερπουλ, Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ.

Άνοιξε το σκορ στο 32ο με κεφαλιά και διεύρυνε το προβάδισμα με εξαιρετικό σουτ στο 41ο λεπτό. Οι Λευκορώσοι μείωσαν με τον Ντράγκουν στο 54ο λεπτό, άγχωσαν τους παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν, αλλά τίποτα περισσότερο.

Η Ολλανδία πέρασε στην κορυφή του ομίλου, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από την τρίτη Βόρεια Ιρλανδία σε ίδιο (έξι) αριθμό αγώνων.

Η 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λευκορωσία - Ολλανδία 1-2 (54' Ντράγκουν / 32', 41' Βαϊνάλντουμ)

Εσθονία - Γερμανία (21:45)

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ουγγαρία υποδέχθηκε το Αζερμπαϊτζάν στη Βουδαπέστη κι απέφυγε την γκέλα απέναντι στην ουραγό και χειρότερη ομάδα ομίλου χάρη στο γκολ ενός παίκτη που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο μπακ του Άρη, Μιχάλι Κόρχουτ, με γκολάρα έκρινε το ματς.

Νίκησε τον Μπαλάγεβ δέκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς και κράτησε ζωντανούς του Ούγγρους. Ζωντανή την κράτησε και ο διαιτητής, ο οποίος ακύρωσε σκανδαλωδώς γκολ των Αζέρων στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, για χέρι ενώ στην πραγματικότητα η μπάλα χτύπησε στο στήθος του σκόρερ.

Η 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ουγγαρία - Αζερμπαϊτζάν 1-0 (10' Κόρχουτ)

Ουαλία - Κροατία (21:45)

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ