EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Στα τελικά η Ουκρανία, 6 η Αγγλία, ισοπαλία στο Γαλλία - Τουρκία

England's Raheem Sterling, right, celebrates after scoring his side's fourth goal during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Bulgaria and England, at the Vasil Levski national stadium, in Sofia, Bulgaria, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda)
England's Raheem Sterling, right, celebrates after scoring his side's fourth goal during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Bulgaria and England, at the Vasil Levski national stadium, in Sofia, Bulgaria, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Η Ουκρανία υπέταξε με 2-1 την Πορτογαλία και προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2020, ενώ η Αγγλία συνέτριψε με 6-0 την Βουλγαρία και οι Γαλλία και Τουρκία έμειναν στο 1-1 στο Σεντ Ντενί (VIDEOS).

Το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020 πανηγυρίζει από την Δευτέρα η Ουκρανία, με την ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο να επικρατεί 2-1 της Πορτογαλίας και να την υποχρεώνει στην πρώτη της ήττα μετά από 15 μήνες, σε ένα ιστορικό ματς για τον Κριστιάνο Ρονάλντο καθώς έφτασε τα 700 επίσημα τέρματα στην τεράστια καριέρα του.

Η Αγγλία του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ διέλυσε με το εμφατικό 6-0 την Βουλγαρία στη Σόφια έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Χάρι Κέιν (1 γκολ - 3 ασίστ) και Ραχίμ Στέρλινγκ (2 γκολ -1 ασίστ) ενώ στο ντέρμπι κορυφής του 8ου ομίλου, Γαλλία και Τουρκία αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο "Σταντ ντε Φρανς" και θα χρειαστούν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για την είσοδό τους στα τελικά.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σε μηχανή παραγωγής τερμάτων έχει μετατρέψει την Αγγλία ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ και αυτό αποδείχτηκε και στην Σόφια, με τα τρία λιοντάρια να κάνουν ό,τι θέλουν την δύσμοιρη Βουλγαρία και να τη φιλοδωρούν τελικά με έξι γκολ (6-0) μετρώντας πλέον 8 νίκες και 4 ισοπαλίες στις 12 συνολικά αναμετρήσεις τους με τους Βαλκάνιους. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την Αγγλία ο Χάρι Κέιν που είχε 1 γκολ και 3 ασίστ, ο Ραχίμ Στέρλινγκ με 2 γκολ και 1 ασίστ και ο Ρος Μπάρκλεϊ με 2 γκολ.

Σε αντίθεση πάντως με το πάρτι που στήθηκε από τους Άγγλους στον αγωνιστικό χώρο, η εικόνα στις εξέδρες ήταν απογοητευτική, με Βούλγαρους οπαδούς να αποδοκιμάζουν με ρατσιστικά συνθήματα παίκτες των φιλοξενουμένων και να χαιρετούν ναζιστικά και τον διαιτητή να διακόπτει δύο φορές το ματς στο πρώτο ημίχρονο και να απειλεί με οριστική διακοπή εάν δεν σταματούσαν μια και καλή οι ασχήμιες από την εξέδρα.

Στο άλλο ματς της βραδιάς για τον 1ο όμιλο, το Κόσοβο επιβλήθηκε 2-0 του Μαυροβουνίου και μείωσε στο έναν πόντο τη διαφορά του από την Τσεχία στη μάχη των δύο ομάδων για τη 2η θέση που δίνει εισιτήρια για τα τελικα της διοργάνωσης.

Βουλγαρία - Αγγλία 0-6 (7' Ράσφορντ, 20' 32' Μπάρκλεϊ, 45+4' 69' Στέρλινγκ, 85' Κέιν)

Κόσοβο - Μαυροβούνιο 2-0 (10' Ραχμάνι, 35' Μουρίκι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 700 επίσημα γκολ στην καριερα του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο όμως δεν μπόρεσε να το γιορτάσει όπως θα ήθελε, αφού το γκολ του στο 72' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι απέναντι στην Ουκρανία στο Κίεβο δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει την πρώτη ήττα της Πορτογαλίας μετά από 15 μήνες (η αμέσως προηγούμενη ήταν από την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ της Ρωσίας).

Εκείνη δε που γιόρτασε με την ψυχή της στο φινάλε ήταν ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο, με τους Γιάρεμτσουκ και Γιαρμολένκο να βρίσκουν δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο και να της χαρίζουν μία τεράστια νίκη (2-1) που εξασφάλισε τη μαθηματική της είσοδο στα τελικά του Euro 2020.

Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, η Σερβία έφυγε με τη νίκη από την Λιθουανία κόντρα στην ομώνυμη ομάδα χάρη σε δύο γκολ του Μίτροβιτς (2-1) και μείωσε στον έναν πόντο τη διαφορά της από την Πορτογαλία, γεγονός που τη βάζει γερά στο κόλπο της πρόκρισης με δύο ματς να απομένουν.

Λιθουανία - Σερβία 1-2 (79' Καζλάουσκας / 49' 53' Μίτροβιτς)

Ουκρανία - Πορτογαλία 2-1 (6' Γιάρεμτσουκ, 27' Γιαρμολένκο / 72' πεν. Ρονάλντο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Το ντέρμπι κορυφής για τον 8ο όμιλο μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας στο "Stade de France" είχε γκολ, ένταση στον αγωνιστικό χώρο και αμέτρητο πάθος στις εξέδρες (έγινε υπό τη σκιά της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στην Συρία και την ψύχρανση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Γαλλίας και της γειτονικής χώρας), δεν είχε όμως νικήτρια.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια προηγήθηκε στο 76' με γυριστή κεφαλιά του Ζιρού, τέσσερα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (αντί του Μπεν Γεντέρ) ενώ η Τουρκία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 82' με κεφαλιά του Αϊχάν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου.

Στο κόλπο της πρόκρισης εξακολουθεί να παραμένει η Ισλανδία (έστω και με λιγοστές ελπίδες καθώς υπολείπεται τέσσερις πόντους από τις Γαλλία και Τουρκία) που επιβλήθηκε 2-0 της Ανδόρας ενώ εκτός έδρας επιτυχία σημείωσε και η Αλβανία με το 4-0 επί της Μολδαβίας.

Γαλλία - Τουρκία 1-1 (76' Ζιρού / 82' Αϊχάν)

Ισλανδία - Ανδόρα 2-0 (38' Σίγκουρντσον, 65' Σίγκθορσον)

Μολδαβία - Αλβανία 0-4 (22' Τσικαλέσι, 34' Μπάρε, 40' Τράσι, 90' Μάναζ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προκριματικά Euro 2020: Παλικαρίσια νίκη η Τσεχία, 2-1 την Αγγλία
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ