EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Προελαύνει η Ιταλία, 2-1 τη Φινλανδία

Sauli V'is'nen of Finland, left center, fights for the ball with Nicolo Barella of Italy during the men's football UEFA Euro 2020 European Championships Group J qualifying match Finland vs Italy in Tampere, Finland on Sunday, Sept. 8, 2019. (Markku Ulander/Lehtikuva via AP)
Sauli V'is'nen of Finland, left center, fights for the ball with Nicolo Barella of Italy during the men's football UEFA Euro 2020 European Championships Group J qualifying match Finland vs Italy in Tampere, Finland on Sunday, Sept. 8, 2019. (Markku Ulander/Lehtikuva via AP) AP

Η Ιταλία πέρασε και από τη Φινλανδία επικρατώντας 2-1 εκτός έδρας. Παραμένουν πρώτοι στον όμιλο οι Ιταλοί στο +6 από τους Φινλανδούς. Εύκολα η Ισπανία τα Ν. Φερόε, έμειναν στο 1-1 Σουηδία και Νορβηγία. (VIDEOS)

Συνέχεια στο απόλυτο έδωσε η Ιταλία που επικράτησε εκτός έδρας και της Φινλανδίας με 2-1 και πλέον με 18 βαθμούς σε έξι ματς είναι με το ένα πόδι στο Euro 2020. Αντίθετα οι γηπεδούχοι έμειναν στο -6 από την Ιταλία και είδαν και την Αρμενία να μειώνει τη διαφορά. Η Ισπανία όπως ήταν λογικό δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των Νησιών Φερόε σταματώντας στα τέσσερα γκολ ενώ το ντέρμπι του ομίλου ανάμεσα στη Σουηδία και τη Νορβηγία έληξε ισόπαλο 1-1.

Στο Τάμπερε η Ιταλία μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε για να πάρει το προβάδισμα αλλά οι Φινλανδοί με τον κόσμο στο πλευρό τους άντεξαν χωρίς πρόβλημα να βγάλουν το πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο 59' με κεφαλιά του Ιμόμπιλε από κοντά αλλά η Φινλανδία με τον Πούκι κέρδισε πέναλτι στο 72' και έκανε το 1-1. Οι Ιταλοί με τη σειρά τους κέρδισαν και αυτοί πέναλτι στο 79' για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι. Ο Ζορζίνιο σκόραρε και έγραψε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η Σουηδία με ένα γκολ που πέτυχε στο δεύτερο μέρος στο ματς με τη Νορβηγία κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας και να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την Ισπανία, και μόλις έναν πόντο μπροστά από τη Ρουμανία που λίγες ώρες νωρίτερα έστω και δύσκολα είχε επικρατήσει της Μάλτας.

Οι Νορβηγοί ήταν αυτοί που πήραν προβάδισμα στην αναμέτρηση με γκολ του Γιοχάνσεν στο 45' αλλά στο δεύτερο μέρος η Σουηδία έπαιξε καλύτερα και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 60' με τον Φόρσμπεργκ.

Στο Ισπανία - Ν. Φερόε το μοναδικό ενδιαφέρον της αναμέτρησης ήταν στο πόσα γκολ θα πετύχει η Ισπανία. Οι γηπεδούχοι τελικά σταμάτησαν στα τέσσερα. Αρχικά στο 14' ο Ροντρίγκο με κοντινό πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Στο δεύτερο μέρος, στο 50' και πάλι ο Ροντρίγκο έκανε το 2-0 και ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα έληγε με το τιμητικό σκορ για τα Νησιά Φερόε ήρθαν ακόμη δυο γκολ από τους Ισπανούς στο 90 και το 94' με τον Αλκάθερ.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ