EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: "Πολυβόλα" Αγγλία και Γαλλία, νέα γκέλα για Πορτογαλία

England players celebrate with teammate Ross Barkley, center, who scored his side's second goal during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Montenegro and England at the City Stadium in Podgorica, Montenegro, Monday, March 25, 2019. (AP Photo/Darko Vojinovic)
England players celebrate with teammate Ross Barkley, center, who scored his side's second goal during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Montenegro and England at the City Stadium in Podgorica, Montenegro, Monday, March 25, 2019. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Αγγλία και Γαλλία εντυπωσίασαν στη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 νικώντας Μαυροβουνίου (5-1) και Ισλανδία (4-0) αντίστοιχα. Έχασε βαθμούς και Ρονάλντο η Πορτογαλία (VIDEOS).

Σαρωτικές και στη 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020 ήταν Αγγλία και Γαλλία, με την ομάδα του Σαουθγκέιτ να διαλύει με 5-1 εκτός έδρας το Μαυροβούνιο και αυτή του Ντεσάμπ να κάνει περίπατο με 4-0 κόντρα στην Ισλανδία στο Παρίσι.

Η Πορτογαλία υποχρεώθηκε σε νεα οδυνηρή ισοπαλία αφού μετά το 0-0 με την Ουκρανία στην πρεμιέρα ήρθε το 1-1 με την Σερβία και πάλι στο "Λουζ", σε ένα ματς που η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έπαιζε από το 30' χωρίς τον ηγέτη της Κριστιάνο Ρονάλντο που τραυματίστηκε.

ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΡΕΝΑ "ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ" ΚΑΙ "ΜΠΛΕ"

Μετά από τα πέντε γκολ με τα οποία φιλοδώρησε την Τσεχία στο "Γουέμπλεϊ" πριν από λίγα 24ωρα, η Αγγλία πέτυχε άλλα τοσα στο Μαυροβούνιο, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 21' στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο ματς αλλά στη συνέχεια τα "λιοντάρια" να τους ποδοπατούν και να φτάνουν σε ένα αυτοκρατορικό 5-1!

Οι πρωταγωνιστές για την εξαιρετική ομάδα που έχει φτιαξει ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ήταν πολλοί: ο Μπάρκλεϊ πέτυχε δύο γκολ, όσα είχε βάλει στα προηγούμενα 26 παιχνίδια του με τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Κέιν έφτασε τα 17 γκολ στις 20 συμμετοχές του με την Αγγλία επί Σαουθγκέιτ και ο Στέρλινγκ μετράει 6 γκολ και 1 ασίστ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του με το αντιπροσωπευτικο συγκρότημα της χώρας του. Το ακόμα πιο εντυπωσιακο είναι πως η Αγγλία σκόραρε 5+ γκολ σε διαδοχικά ματς για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 1984!

Το άλλο ματς της βραδιάς που προσέφερε γκολ και θέαμα στο ποδοσφαιρικο κοινό παίχτηκε στο Παρίσι, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία να έρχεται με φόρα από το 4-1 στην έδρα της Μολδαβίας και να επικρατεί με το εξίσου εμφατικό 4-0 επί της Ισλανδίας. Ο Ουμτιτί άνοιξε το σκορ στο 12' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εμπαπέ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο στήθηκε πάρτι.

Ο Ζιρού στο 68' έκανε το 2-0 με το 35ο τέρμα με τη φανέλα των "τρικολόρ" (μόνος στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία τους), ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν δράση Εμπαπέ και Γκριεζμάν: στο 78' ο Εμπαπέ έγραψε το 3-0 με άψογο πλασέ μετά από κάθετη πάσα του Γκριεζμάν ενώ στο 84' ο φορ της Παρί βρήκε εκείνον της Ατλέτικο με φανταστικό τακουνάκι και ο δεύτερος με αψεγάδιαστο σκαφτό πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 4-0.

ΣΟΚ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ... ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ο δρόμος της Πορτογαλίας προς την τελική φάση του Euro 2020 έγινε από πολύ νωρίς ανηφορικός, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να αρχίζει την πορεία της στα προκριματικα με δύο εντός έδρας ισοπαλίες! Μετά από το 0-0 με την Ουκρανία στο "Λουζ" την Παρασκευή, ακολούθησε το 1-1 την Σερβία, με τους "πλάβι" να ανοίγουν το σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντούσαν Τάντιτς στο 7' και τους Ίβηρες να σώζουν την παρτιδα ισοφαρίζοντας με το εκπληκτικο σουτ εκτός περιοχής του Ντανίλο Περέιρα.

Η ομαδα του Φερνάντο Σάντος υπέστησε παντως δύο σοκ κατα τη διαρκεια της αναμέτρησης (πέρα από τις αρκετές κλασικές ευκαιρίες που έχασε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στα τελευταία λεπτά). Αρχικα με τον μυικό τραυματισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο που ειχε ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να συνεχίσει και να δώσει τη θέση του στον Πίτσι στο 30' και στο 74' με καταφανές πέναλτι που δεν της δόθηκε σε μία περίεργη φάση.

Ο Αντρέ Σίλβα έκανε την κεφαλιά εντός περιοχής κι ο Αντόνιο Ρουκάβινα έκοψε την μπάλα με το χέρι. Ο Πολωνός διαιτητής, Σίμον Μαρτσίνιακ, στην αρχή κινήθηκε για την "εσχάτη των ποινών", αλλά έπειτα από υπόδειξη του βοηθού πήρε την απόφαση πίσω. Μάλιστα, δεν έδειξε ούτε κόρνερ υπέρ των γηπεδούχων. Ακόμη και οφσάιντ να διέκρινε ο βοηθός, τέτοια περίπτωση δεν υπήρχε...

Όσον αφορα στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, η Ουκρανία επιβλήθηκε 2-1 του Λουξεμβούργου χάρη σε αυτογκόλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και η Αλβανία επικράτησε 3-0 της Ανδόρας, ενώ χωρίς νικητή έληξε η κόντρα του Κοσόβου με την Βουλγαρία (1-1).

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Βόιβοντα, Ράχμανι, Αλίτι, Κόλολι (78' Πακαράδα), Κριέζιου, Σάλα (59' Ζέγκροβα), Ράσιτσα, Τσελίνα (58' Χαλίμι), Ζένελι, Μουρίκι

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Μιχαΐλοφ, Σ.Πόποφ, Μποντούροφ, Μποζίκοφ, Νεντιάλκοφ, Μαλίνοφ (76' Μίτσεφ), Κοσταντίνοφ (80' Άντοφ), Νεντέλεφ, Σλάβτσεφ, Ι.Πόποφ, Ντέλεφ (68' Ζάνεφ)

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Πέτκοβιτς Στοΐκοβιτς, Σάβιτς, Σίμιτς (74' Γιόβοβιτς), Τομάσεβιτς, Μάρουσιτς, Ίβανιτς, Βούκτσεβιτς, Βέσοβιτς (70' Μπόλγεβιτς), Μπετσιράι (61' Γιάνκοβιτς), Μούγκοσα

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Κιν, Ρόουζ, Μπάρκλεϊ (82' Γουόρντ-Πρόουζ), Ράις, Ντέλε Άλι (64' Χέντερσον), Στέρλινγκ, Χάντσον-Οντόι, Κέιν (83' Γουίλσον)

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Μόρις, Γιανς, Τσάνοτ, Μάλγκετ, Κάρλσον, Ροντρίγκες, Μπαρέιρο, Μάρτινς, Ο.Τιλ (90' Μουτς), Τούρπελ, Β.Τιλ (74' Μπένσι)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοφ, Μπούτκο (79' Καραβάεφ (87' Μπουγιάλσκι), Μπούρντα, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοφ, Μαλινόφσκι, Μοράες, Κονοπλιάνκα, Μπέζους (64' Γιάρεμτσουκ)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Περέιρα, Ράφα Σίλβα (84' Γκέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο (31' Πίτσι), Ντιέγκο Σόουζα (58' Αντρέ Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα

ΣΕΡΒΙΑ: Ντμίτροβιτς, Ρουκάβινα, Μιλένκοβιτς, Σπάχιτς, Μλαντένοβιτς, Γκατσίνοβιτς (21' Ράντονιτς), Μακσίμοβιτς, Λάζοβιτς (69' Ζίβκοβιτς), Τάντιτς, Λιάιτς (88' Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς), Μίτροβιτς

ΑΝΔΟΡΑ: Γκόμες, Ρούμπιο, Γιόβερα, Λίμα, Σαν Νικολάς, Ροντρίγκεθ, Ρέμπες, Βάλες (84' Πουγιόλ), Κλεμέντε (67' Τσέρβος), Βιέιρα, Μαρτίνεθ (74' Αλάεθ)

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Αλίγι, Τζίμσιτι, Ισμαΐλι, Χισάι, Γκρέζντα (70' Μπαλάι), Κάτσε, Μπάσα (87' Μεμουσάι), Τζάκα (67' Αμπράσι), Ουζούνι, Σαντίκου

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Κουρζαουά (85' Κιμπεμπέ), Πογκμπά, Καντέ (80' Λεμάρ), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ματουιντί, Ζιρού (90' Μουσά Σισοκό)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σαέβαρσον (84' Σκούλασον), Ίνγκασον, Άρνασον, Ρ.Σίγκουρντσον (57' Τραούστασον), Μάγκνουσον, Σιγκούργιονσον, Γκούναρσον, Μπιάρνασον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (62' Φινμπόγκασον)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα ματς της Δευτέρας:

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Κόσοβο - Βουλγαρία 1-1 (62' Ζένελι / 39'Μποζίκοφ)

Μαυροβούνιο - Αγγλία 1-5 (17'Βέσοβιτς /30'Κιν,39'59' Μπάρκλεϊ, 71'Κέιν,81'Στέρλινγκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Αγγλία 6 (2)

2. Βουλγαρία 2 (2)

3. Κόσοβο 1 (1)

4. Μαυροβούνιο 1 (2)

5. Τσεχία 0 (1)

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λουξεμβούργο - Ουκρανία 1-2 (34'Τούρπελ /40'Τσιγκάνκοφ, 90+3 αυτ.Ροντρίγκες)

Πορτογαλία - Σερβία 1-1 (42'Περέιρα/ 7' πεν.Τάντιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ουκρανία 4 (2)

2. Λουξεμβούργο 3 (2)

3. Πορτογαλία 2 (2)

4. Σερβία 1 (1)

5. Λιθουανία 0 (1)

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τουρκία - Μολδαβία 4-0 (24' Καλντιρίμ, 26', 53' Τοσούν, 70' Αϊχάν)

Ανδόρα - Αλβανία 0-3 (21' Σαντίκου, 88'Μπαλάι,90+6'Αμπράσι)

Γαλλία - Ισλανδία 4-0 (12' Ουμτιτί, 68' Ζιρού, 78'Εμπαπέ,84'Γκριεζμάν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γαλλία 6 (2)

2. Τουρκία 6 (2)

3. Αλβανία 3 (2)

4. Ισλανδία 3 (2)

5. Ανδορα 0 (2)

6. Μολδαβία 0 (2)

Photo Credits: AP Photo/Darko Vojinovic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ