EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Όνειρα πρόκρισης η Αρμενία, νοκ-άουτ η Βοσνία

Armenia's Aleksandre Karapetyan celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2020 group J qualifying soccer match between Armenia and Italy at the Vazgen Sargsyan Republican stadium in Yerevan, Armenia, Thursday, Sept. 5, 2019. (AP Photo/Hakob Berberyan)
Armenia's Aleksandre Karapetyan celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2020 group J qualifying soccer match between Armenia and Italy at the Vazgen Sargsyan Republican stadium in Yerevan, Armenia, Thursday, Sept. 5, 2019. (AP Photo/Hakob Berberyan) AP

Η Αρμενία νίκησε 4-2 τη Βοσνία στο Ερεβάν με πρωταγωνιστή τον Χένριχ Μχιταριάν (δύο γκολ και μία ασίστ), την προσπέρασε, ανέβηκε στην τρίτη θέση και κάνει όνειρα ακόμη και για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

H εθνική Αρμενίας υποδέχθηκε στο Ερεβάν την αντίστοιχη της Βοσνίας σε ένα ματς "τελικό" και για τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των αντίστοιχων χωρών στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020.

Οι γηπεδούχοι έχοντας σε φανταστικό απόγευμα τον Χένριχ Μχιταριάν - πέτυχε δύο γκολ, έδωσε ασίστ στο τρίτο, αυτογκόλ το τέταρτο - νίκησαν 4-2 τους Βόσνιους, τους προσπέρασαν και ανέβηκαν στην τρίτη θέση. Πλέον έχουν ελπίδες ακόμη και για κατάκτηση της δεύτερης θέσης, η οποία οδηγεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι Αρμένιοι περιμένουν... δώρο από την Ιταλία, η οποία φιλοξενείται από τη δεύτερη της βαθμολογίας Φινλανδία στο Τάμπερε. Μόνο μία νίκη (τρεις βαθμοί) χωρίζουν τις δύο ομάδες.

Η Αρμενία άνοιξε το σκορ μόλις τρία λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Ο Χένριχ Μχιταριάν εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα της Βοσνίας, πέρασε τον Σέχιτς και σκόραρε. Ο συμπαίκτης του στη Ρόμα, Έντιν Τζέκο με προβολή από κοντά ισοφάρισε στο 13ο λεπτό.

Ο Μχιταριάν από δεξιά στο 66' έδωσε ξανά προβάδισμα στους Αρμένιους, αλλά ο Γκόγιακ στο 70' ισοφάρισε σε 2-2. Ο Χαμπαρτζουμιάν στο 77' έκανε το 3-2, ενώ στο πέμπτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του δευτέρου χρόνου το αυτογκόλ του Λόντσαρ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ