EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Οκτώ γκολ στο Αγγλία - Κόσοβο, τρομερό ρεκόρ από Ρονάλντο

England's Raheem Sterling celebrates scoring his side's first goal during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between England and Kosovo at St Mary's Stadium in Southampton, England, Tuesday, Sept. 10, 2019 . (AP Photo/Matt Dunham)
England's Raheem Sterling celebrates scoring his side's first goal during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between England and Kosovo at St Mary's Stadium in Southampton, England, Tuesday, Sept. 10, 2019 . (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η Αγγλία νίκησε 5-3 το Κόσοβο στο Σαουθάμπτον και έκανε το 4Χ4 στον 1ο όμιλο ενώ η Πορτογαλία επιβλήθηκε 5-1 της Λιθουανίας με τέσσερα γκολ του Ρονάλντο που είναι πλέον ο κορυφαίος σκόρερ σε προκριματικά Euro! Αναλυτικά τα αποτελέσματα (VIDEOS)

Η εθνική Αγγλίας επέστρεψε στο "Σεντ Μέρις" μετά από 17 ολόκληρα χρόνια (2-2 με την Βόρεια Μακεδονία τον Οκτώβριο του 2002, στο δεύτερο παιχνίδι της για τα προκριματικά του Euro 2004) και απέναντι στο Κόσοβο προσέφερε πολλά γκολ και χορταστικό θέαμα στο κοινό της.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Μπερίσα μετά από μόλις 34'' αγώνα εκμεταλλευόμενοι τραγικό λάθος του Μάικλ Κιν, όμως ακολούθησε... καταιγίδα μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Πρωταγωνιστής ο Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να έχει συμμετοχή στα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας του, έχοντας 1 γκολ και τρεις ασίστ. Στο 8' ισοφάρισε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, στο 19' σέρβιρε τη μπάλα στον Κέιν για να κάνει το 2-1 ο αρχηγός της Τότεναμ και της εθνικής Αγγλίας, ενώ στο 44' και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων "τάισε" τον Σάντσο για να πετύχει ο φορ της Ντόρτμουντ τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Το μοναδικό τέρμα των "λιονταριών" στο πρώτο 45λεπτο το οποίο δεν είχε τη σφραγίδα του Στέρλινγκ ήρθε στο 38', με τον Βοϊβόντα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοσόβου πετυχαίνοντας ένα από τα πιο απίστευτα αυτογκόλ της χρονιάς!

Οι συγκινήσεις όμως δεν έλειψαν ούτε στο δεύτερο μέρος, με την σκυτάλη στα γκολ να την παίρνει το Κόσοβο και να σκοράρει δις μέσα σε έξι λεπτά, με τον Μπερίσα να κάνει δύο τα προσωπικά του γκολ στο 49' με όμορφο πλασέ με το δεξί και τον Μουρίκι να μειώνει σε 5-3 νικώντας τον Πίκφορντ με χτύπημα πέναλτι στο 55'.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Χάρι Κέιν είχε την ευκαιρία για το έκτο γκολ της Αγγλίας, όμως το πέναλτι που εκτέλεσε (το κέρδισε ο Μπάρκλεϊ) βρήκε τον Μούριτς σε ετοιμότητα, με τον κίπερ του Κοσόβου να πέφτει σωστά στη δεξιά γωνία του και να μπλοκάρει τη μπάλα!

Στη συνέχεια, το ματς είχε μεν τρελό ρυθμό όμως η Αγγλία δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ κάποιες από τις μεγαλες φάσεις που είχε (αποκορύφωμα το σουτ στο δοκάρι του Στέρλινγκ) και έτσι το 5-3 έμεινε ως το φινάλε, με το αποτέλεσμα αυτο να σφραγίζει το 4Χ4 των "λιονταριών" και την πρώτη ήττα του Κοσόβου μετά από ένα αήττητο σερί 15 αγώνων (10 νίκες - 5 ισοπαλίες).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τσεχία πέρασε νικηφόρα από το Μαυροβούνιο επικρατώντας 3-0 με τα γκολ των Σούσοκ, Μάσοπουστ και Νταριντά και σκαρφάλωσε στη 2η θέση, αφήνοντας έναν βαθμό πίσω της το Κόσοβο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Αγγλία - Κόσοβο 5-3 (8' Στέρλινγκ, 19' Κέιν, 38' αυτ. Βοϊβόντα, 44' 45+1' Σάντσο / 1' 49' Μπερίσα, 55' πεν. Μουρίκι)

Μαυροβούνιο - Τσεχια 0-3 (54' Σούσεκ, 58' Μάσοπουστ, 90+5' Νταριντά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η νίκη ήταν μονόδρομος για την Πορτογαλία κόντρα στην Λιθουανία ώστε να μείνει στο κυνήγι της πρωτοπόρου του 2ου ομίλου Ουκρανία και όχι μόνο πέτυχε την αποστολή της νικώντας με το εμφατικό 5-1 αλλά είδε τον ηγέτη της Κριστιάνο Ρονάλντο να δίνει ρεσιτάλ. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης πέτυχε τα τέσσερα πρώτα γκολ της ομάδας του Φερνάντο Σάντος (το δεύτερο ήταν ουσιαστικά δώρο του γκολκίπερ των Λιθουανών, Σέτκους, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του με τον ώμο μετά από μακρινό σουτ του CR7) και έφτασε τα 8 χατ-τρικ με την Πορτογαλία και τα 54 συνολικά στην καριέρα του. Επιπλέον, μετράει πλέον 93 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο ενώ ξεπέρασε τον Ρόμπι Κιν (23 γκολ) και είναι πλέον εκείνος ο παίκτης που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των προκριματικών του Euro, 25 τον αριθμό!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Σερβία δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στο Λουξεμβουργο και με το 3-1 υπέρ της (δύο γκολ ο Μίτροβιτς) έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 2ης θέσης που δίνει εισιτήριο για την τελική φάση του Εuro 2020.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Λιθουανία - Πορτογαλία 1-5 (28' Αντριουσκεβίτσιους / 7' πεν. 62' 65' 76' Ρονάλντο, 90+2' Καρβάλιο)

Λουξεμβούργο - Σερβία 1-3 (66' Τούρπελ / 36' 78' Μίτροβιτς, 55' Ράντονιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γαλλία και Τουρκία ήταν οι μεγάλες κερδισμένες στην 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 για τον 8ο όμιλο, καθώς αμφότερες πήραν ευρειες νίκες και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, λίγες ημέρες μετά την εντός έδρας επικράτηση επί της Αλβανίας, έκανε επίδειξη δύναμης και κόντρα στην Ανδόρα, με τους Κομάν, Λανγκλέ και Μπεν Γεντέρ να υπογραφουν το 3-0 για τους "τρικολόρ", σε ένα ματς που έχασε πέναλτι για την ομάδα του Ντεσάμπ ο Γκριεζμάν. Σημειώνεται δε πως ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα είχε χάσει πέναλτι και πριν λίγες ημέρες στο 4-1 επί της Αλβανίας (πάλι στο "Σταντ ντε Φρανς") και έγινε έτσι ο πρώτος Γάλλος ποδοσφαιριστής που χάνει δύο πέναλτι στη σειρά με την εθνική ομάδα της χώρας του στα 10 τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα η Τουρκία έκανε παρέλαση στη Μολδαβία επικρατώντας 4-0 της ομώνυμης εθνικης ομάδας, ενώ η Ισλανδία γκρεμίστηκε από την κορυφή καθως υπέστη βαριά ήττα με 4-2 από την Αλβανία εκτός έδρας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 8ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

Αλβανία - Ισλανδία 4-2 (33' Ντερμάκου, 52' Χισάι, 79' Ρόσι, 82' Τσικαλέσι / 47' Σίγκουρντσον, 58' Σίγκθορσον)

Γαλλία - Ανδόρα 3-0 (18' Κομάν, 52' Λανγκλέ, 90+3' Μπεν Γεντέρ)

Μολδαβία - Τουρκία 0-4 (37' 79' Τοσούν, 57' Τουρούκ, 88' Γιαζίσι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: AP Photo/Matt Dunham

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ