EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Μπήκε στο κόλπο η Ελβετία, μάχη Σουηδίας - Ρουμανίας

Romania's George Puscas, center, duels for the ball with Norway's Markus Henriksen, left, during the Euro 2020 group F qualifying soccer match between Romania and Norway on the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Tuesday, Oct. 15, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Romania's George Puscas, center, duels for the ball with Norway's Markus Henriksen, left, during the Euro 2020 group F qualifying soccer match between Romania and Norway on the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Tuesday, Oct. 15, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP

Η Ελβετία κέρδισε την Ιρλανδία και μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης στον 4ο όμιλο ενώ στον 6ο η μάχη ανάμεσα σε Σουηδία και Ρουμανία μαίνεται μετά τα αποτελέσματα κόντρα σε Ισπανία και Νορβηγία αντίστοιχα. (VIDEOS)

Στον 4ο και τον 6ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2020 στράφηκαν όλα τα βλέμματα την Τρίτη το βράδυ με την πρόκριση να παραμένει ανοιχτή και να προμηνύεται μάχης μέχρις εσχάτων.

Αρχικά στον 4ο όμιλο η Ελβετία νίκησε την Ιρλανδία με 2-0, ανέβηκε στην τρίτη θέση και πλέον μείωσε στον ένα πόντο τη διαφορά από Ιρλανδία και Δανία που είναι στην πρώτη θέση.

Στον 6ο όμιλο τώρα Σουηδία και Ρουμανία αναδείχτηκαν ισόπαλες κόντρα σε Ισπανία και Νορβηγία αντίστοιχα και μάλιστα και οι δυο ομάδες δέχτηκαν γκολ στο 92' της αναμέτρησης. Το μεταξύ τους παιχνίδι στις 15 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση.

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ελβετία ήθελε μόνο τη νίκη για να μπορέσει να μπει στο κόλπο πρόκρισης και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να μειώσει στον έναν από την κορυφή. Το 1-0 για τους Ελβετούς έκανε ο Σεφέροβιτς με πανέμορφο σουτ στο 16' ενώ το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα ήρθε στο 90+3' από τον Φερνάντες.

Με αυτό το τρίποντο η Ελβετία πλέον διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση και όλα θα κριθούν το Νοέμβριο στα παιχνίδια που απομένουν.

Ένα υπέροχο ματς διεξήχθη στο Γιβραλτάρ εκεί όπου οι γηπεδούχοι αν και πέτυχαν δυο γκολ και βρέθηκαν κοντά στη νίκη τελικά έχασαν με 3-2. Η Γεωργία άνοιξε το σκορ στο 10' με τον Καραϊσβίλι ενώ στο 21' ο Κανκάβα έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μείωσαν αρχικά το σκορ στο 66' με τον Κασκιάρο ενώ στο 74' ήρθε το 2-2 με τον Τσιπολίνα. Τελικά στο 84' ήρθε το τρίτο γκολ της Γεωργίας από τον Κβιλτάια.

Η 7Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ελβετία - Ιρλανδία 2-0 (16' Σεφέροβιτς, 90+3' Φερνάντες)

Γιβραλτάρ - Γεωργία 2-3 (66' Κασκιάρο, 74' Τσιπολίνα/10' Καραϊσβίλι, 21' Κανκάβα, 84' Κβιλτάια)

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Σε ένα αρκετά όμορφο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να χάνουν σωρεία ευκαιριών και τους δυο γκολκίπερ να κάνουν αρκετές σωτήριες επεμβάσεις η Σουηδία ήταν τελικά η νικήτρια μετά το γκολ που πέτυχε ο Μάρκους Μπεργκ.

Στο πρώτο μέρος η Ισπανία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας αλλά βρήκε απέναντι της έναν τρομερό Όλσεν που δεν άφησε να παραβιαστεί η εστία του και έκοψε κάθε φάση. Βέβαια και οι Σουηδοί από την πλευρά τους είχαν μια τρομερή ευκαιρία για γκολ αλλά ο Ντε Χέα έδειξε τα αντανακλαστικά του.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για να πετύχουν ένα τέρμα και το κατάφεραν στο 50' μετά από διπλή ενέργεια του Μπεργκ. Σε σέντρα από τα αριστερά ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού έκανε την κεφαλιά με τον Ντε Χέα να διώχνει ενώ εν συνεχεία ο Φόρσμπεργκ γύρισε τη μπάλα ο Ισπανός γκολκίπερ έδιωξε με τη μπάλα να πηγαίνει στον Μπεγκ ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-0 και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, απείλησαν με τον Όλσεν και πάλι να κρατάει το μηδέν στην εστία του μέχρι το 92' όταν μετά από κόρνερ από τα δεξιά και παράλληλο γύρισμα ο Ροντρίγκο Μορένο με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο έτερο ντέρμπι του ομίλου η Ρουμανία υποδέχτηκε τη Νορβηγία γνωρίζοντας πως με νίκη σε συνδυασμό με ανεπιτυχές αποτέλεσμα της Σουηδίας θα έπαιρνε κεφάλι στη μάχη πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι αν και έχασαν πέναλτι στο 51' με τον Πούσκας, το έπιασε ο Νορβηγός γκολκίπερ, κατάφεραν να προηγηθούν στο 62' με σουτ του Μιτριτά με το αριστερό ο οποίος ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων. Δυο λεπτά αργότερα οι Ρουμάνοι στάθηκαν άτυχοι καθώς είχαν δοκάρι.

Την ώρα όμως που στη Ρουμανία μάθαιναν πως η Ισπανία ισοφάριζε τη Σουηδία δέχτηκαν και αυτοί το γκολ της ισοφάρισης από τον Σέρλοθ με κεφαλιά στο 92' ύστερα από σέντρα του Νόρμαν από τα δεξιά και πλέον όλα θα κριθούν στη μάχη των Ρουμάνων και των Σουηδών στις 15 Νοεμβρίου.

Το πρώτο τους τρίποντο στον 6ο όμιλο πανηγύρισαν τα Νησιά Φερόε στην αναμέτρηση με την Μάλτα το οποίο έληξε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων με γκολ του 71' Μπαλντβίνσον.

H 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σουηδία - Ισπανία 1-1 (50' Μπεργκ/90+2' Ροντρίγκο)

Ρουμανία - Νορβηγία 1-1 (62' Μιτρίτα/92' Σέρλοθ)

Νησιά Φερόε - Μάλτα 1-0 (71' Μπάλντβινσον)

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Με δυο γκολ του Νταμπούρ και ένα του Ζάχαβι στο πρώτο μέρος το Ισραήλ ουσιαστικά καθάρισε το ματς με τη Λετονία από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Στο 16' ο φορ των γηπεδούχων με ωραίο πλασέ μετά από σέντρα από τα αριστερά έκανε το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα το Ισραήλ έκλεψε τη μπάλα, βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ζάχαβι από κοντά να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 40' με τον Καμές ο οποίος ολοκλήρωσε πανέμορφα μια αντεπίθεση των Λετονών με ψύχραιμο πλασέ από τα δεξιά. Το Ισραήλ όμως δυο λεπτά αργότερα έφτασε στο 3-1 όταν η μπάλα έφτασε και πάλι στον Νταμπούρ ο οποίος πέρασε υπέροχα έναν αντίπαλο του, έκανε και το ψηλοκρεμαστό πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος το σκορ δεν άλλαξε με το Ισραήλ να φτάνει στη νίκη επί της Λετονίας σε ένα παιχνίδι όμως που ουσιαστικά δίνει στους γηπεδούχους μικρές πιθανότητες πρόκρισης.

Η 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ισραήλ - Λετονία (16'-42' Νταμπούρ, 26' Ζάχαβι/40' Καμές)

10ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ιταλία μπήκε στο παιχνίδι με το Λιχτενστάιν με σκοπό να φτάσει σε μια εύκολη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γκολ μόλις στο 2' μετά από μια ωραία αντεπίθεση σε κόρνερ των γηπεδούχων. Η άμυνα της Ιταλίας έκοψε τη μπάλα και βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Μπερναρντέσκι ο οποίος με δυνατό σουτ έγραψε το 1-0 για την ομάδα του Μαντσίνι.

Παρά το γρήγορο γκολ που πέτυχε η Ιταλία ναι μεν είχε την πρωτοβουλία και τις φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει ξανά μέχρι το 70'. Μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Μπελότι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0. Το 3-0 διαμόρφωσε στο 77' ο Ρομανιόλι με κεφαλιά από κοντά μετά από σέντρα από τα αριστερά.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ελ Σαράουι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 για τους Ιταλούς ενώ το τελικό 5-0 έγινε στο 90+2' από τον Μπελότι.

Η 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λίχτενσταϊν - Ιταλία 0-5 (2' Μπερναρντέσκι, 70-90+2' Μπελότι, 77' Ρομανιόλι, 82' Ελ Σαράουι)

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ