EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Με χατ τρικ Κέιν στο 3/3 η Αγγλία

England's Harry Kane, 3rd left, celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between England and Bulgaria at Wembley stadium in London, Saturday, Sept. 7, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
England's Harry Kane, 3rd left, celebrates after scoring the opening goal during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between England and Bulgaria at Wembley stadium in London, Saturday, Sept. 7, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP

H Αγγλία με χατ τρικ του Χάρι Κέιν συνέτριψε με 4-0 τη Βουλγαρία, έφθασε στην τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς και την κορυφή του ομίλου. Τριάρες για Ισλανδία και Ουκρανία επί των Μολδαβίας και Λιθουανίας, τέταρτη νίκη σε πέντε ματς και κορυφή γι' αμφότερες.

Η εθνική Αγγλίας υποδέχθηκε την αντίστοιχη της Βουλγαρίας στο Ουέμπλεϊ και δεν είχε κανένα πρόβλημα να φθάσει στην τρίτη νίκη της στα ισάριθμα πρώτα ματς της στα προκριματικά του Euro 2020 και την κορυφή στον πρώτο όμιλο, αν και με λιγότερα παιχνίδια από τις υπόλοιπες ομάδες.

Τα τρία λιοντάρια συνέτριψαν με 4-0 την εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας. Πρωταγωνιστής ο Χάρι Κέιν ο οποίος έφθασε σε χατ τρικ - συμπεριλαμβανομένων δύο εύστοχων εκτελέσεων πέναλτι - ενώ έδωσε και ασίστ στον Στέρλινγκ για να σκοράρει κι αυτός.

Η εθνική Λιθουανίας υποδέχθηκε στο Βίλνιους την αντίστοιχη της Ουκρανίας. Οι παίκτες του Αντρέι Σεβτσένκο δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα και πανηγύρισαν άνετη εκτός έδρας νίκη με 3-0. Το σκορ άνοιξε ο Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ το προβάδισμα διεύρυνε ο μεσοεπιθετικός της Σαχτάρ - γεννημένος στη Βραζιλία, αλλά διεθνής από το 2017 με την Ουκρανία - Μάρλος, ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος του ματς.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μαλινόβσκι, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής στο 62' δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Ζούμπας για ν' αποτρέψει την παραβίαση της εστίας του. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της Ουκρανίας σε πέντε ματς, ήταν ήδη στην κορυφή του ομίλου, πλέον αύξησε τη διαφορά εν αναμονή και του Σερβία - Πορτογαλία από τους διώκτες της.

Η εθνική Ισλανδίας υποδέχθηκε στο Ρέικιαβικ τη Μολδαβία. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο πρώτο τέταρτο, οι νησιώτες βρήκαν τον τρόπο. Άνοιξαν το σκορ με τον Σίγκτορσον στο 31ο λεπτό, ενώ ο Μπιάρνασον στο 55ο διεύρυνε το προβάδισμά τους.

Στο 77' ο δεύτερος παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά έβαλε το πόδι του ο Μπούντρατς, πέτυχε αυτογκόλ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ της επικράτησης με 3-0. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε πέντε ματς για την Ισλανδία, η οποία πάτησε κορυφή και περιμένει να δει εάν θα έχει συγκάτοικο εκεί τη Γαλλία, την Τουρκία ή και τις δύο.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ