EURO 2016

Προκριματικά Euro 2020: Γκέλα για την Κροατία στο Μπακού

Azerbaijan goalkeeper Salahat Agayev makes a save during the Euro 2020 group E qualifying soccer match between Croatia and Azerbaijan at the Maksimir stadium in Zagreb, Croatia, Thursday, March 21, 2019. (AP Photo/Darko Bandic)
Azerbaijan goalkeeper Salahat Agayev makes a save during the Euro 2020 group E qualifying soccer match between Croatia and Azerbaijan at the Maksimir stadium in Zagreb, Croatia, Thursday, March 21, 2019. (AP Photo/Darko Bandic) AP

Η Κροατία αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με το Αζερμπαϊτζάν, άφησε δύο βαθμούς στο Μπακού κι έχασε την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020. Πρώτος βαθμός για Αζέρους με γκολάρα Χαλιλζάντα.

Η εθνική Αζερμπαϊτζάν υποδέχθηκε στην "Μπάκτσελ Αρένα" του Μπακού την αντίστοιχη της Κροατίας, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 και πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό στην προκριματική διαδικασία του Euro 2020.

Οι Κροάτες άφησαν δυο βαθμούς κι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Κι όμως το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Κέρδισαν πέναλτι με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στην αναμέτρηση, ο Λούκα Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος.

Η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 έμεινε πάνω στο προβάδισμα κι όχι μόνο δεν μπόρεσε να το διευρύνει, αλλά το πλήρωσε κιόλας. Ο Κροάτης προπονητής των Αζέρων, Νίκολα Γιούρτσεβιτς, πέρασε τον Τάμκιν Χαλιλζάντα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι αυτός με εξαιρετική ενέργεια στο 72ο λεπτό πέρασε σχεδόν όλη την αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, νίκησε τον Λιβάκοβιτς, ισοφάρισε σε 1-1 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ