EURO 2016

Πανηγύρισαν ξανά με στρατιωτικό χαιρετισμό οι Τούρκοι παίκτες

Turkey's players salute as they celebrated a goal against France during the Euro 2020 group H qualifying soccer match between France and Turkey at Stade de France at Saint Denis, north of Paris, France, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Thibault Camus)
Turkey's players salute as they celebrated a goal against France during the Euro 2020 group H qualifying soccer match between France and Turkey at Stade de France at Saint Denis, north of Paris, France, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Ο Κάαν Αϊχάν ισοφάρισε σε 1-1 τη Γαλλία και με τους συμπαίκτες του στην εθνική Τουρκίας πανηγύρισαν εκ νέου με στρατιωτικό χαιρετισμό, όπως είχαν κάνει με την Αλβανία, στηρίζοντας την εισβολή της χώρας τους στη Συρία.

Η Τουρκία βρέθηκε να χάνει 1-0 από τη Γαλλία στο Stade de France με γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο 76', αλλά έξι λεπτά μετά κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 1-1 με τέρμα του Κάαν Αϊχάν, σκορ που έμεινε μέχρι τέλους. Οι παίκτες του Σενιόλ Γκιουνές έσπευσαν να πανηγυρίσουν όπως ακριβώς και με την Αλβανία, δηλαδή χαιρετώντας στρατιωτικά.

Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο, στον αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2020, να καταστήσουν εκ νέου σαφές ότι στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου οι πολεμικές συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

Και προ ημερών ο τρόπος που πανηγύρισαν απέναντι στην Αλβανία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ η UEFA έχει σκοπό να εξετάζει το θέμα. Στο παρελθόν, άλλωστε, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει τιμωρήσει αθλητές, ομάδες και ομοσπονδίες για ανάλογα συμβάντα, αφού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να περνούν πολιτικά μηνύματα.

Πανηγύρισαν ξανά με στρατιωτικό χαιρετισμό οι Τούρκοι παίκτες

Υπενθυμίζεται ότι και κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της στο στάδιο του Παρισιού, οι οπαδοί της Τουρκίας χαιρετούσαν στρατιωτικά, ενώ πριν από το ξεκίνημα του αγώνα, έξω από το Strade de France, φώναζαν συνθήματα κατά του PKK, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο από τον Ταγίπ Ερντογάν έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση.

Το 1-1 της Τουρκίας με τη Γαλλία:

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ