EURO 2016

Ο προπονητής του Κοσόβου τρέμει την εθνική Αγγλίας και ειδικά τον Στέρλινγκ

England's Raheem Sterling reacts after loosing a ball during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between England and Bulgaria at Wembley stadium in London, Saturday, Sept. 7, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
England's Raheem Sterling reacts after loosing a ball during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between England and Bulgaria at Wembley stadium in London, Saturday, Sept. 7, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Τα 33 γκολ ενεργητικό της Αγγλίας και η επιστροφή του Στέρλινγκ στην 11άδα των τριών λιονταριών τρομάζουν τον τεχνικό του Κοσόβου, που προχώρησε σε φοβερές δηλώσεις ενόψει του ματς των δύο ομάδων.

Από την μία η εθνική Αγγλίας που στο ματς Νο 1000 στην ιστορία της πέτυχε επτά γκολ απέναντι στο Μαυροβούνιο και έφτασε τα 33 σε επτά αγώνες της στην προκριματική φάση του Euro 2020 και από την άλλη το Κόσοβο που πανηγυρίζει μόνο και μόνο για το γεγονός πως θα διεκδικήσει την παρουσία του στα τελικά μέσω των play offs.

Όπως είναι λογικό, η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Πρίστινα στο φινάλε των προκριματικών του Euro 2020 έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ, με τον τεχνικό του Κοσόβου Μπερνάρντ Σαλάντες, να τονίζει μάλιστα την τεράστια απόσταση που χωρίζει τα δύο εθνικά συγκροτήματα μέσω των δηλώσεών του για το παιχνίδι.

"Αν θυμάστε, στο ξεκίνημά μας στα προκριματικά του Euro, πάντα μιλούσα για νέες εμπειρίες και για την ανάγκη μας να βελτιωθούμε, να προοδεύσουμε.

Όταν έχεις αυτούς τους στόχους, αυτό το άθλημα είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Είναι μία υπέροχη εμπειρία να παίζεις απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και ίσως τώρα την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Κανείς δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ σε αυτή την προκριματική φάση σε σχέση με την Αγγλία, που νικάει με 7-0, 6-0, 5-0, 5-0, 5-0. Είναι εκπληκτικοί!

Είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Εγώ ως προπονητής απολαμβάνω την πρόκληση του να αντιμετωπίσω αυτή την ομάδα αλλά είμαι επίσης λίγο φοβισμένος", τόνισε με δηλώσεις του, για να κάνει κατόπιν ειδική μνεία για τον Ραχίμ Στέρλινγκ:

Bulgaria's Georgi Sarmov, right, tackles England's Raheem Sterling during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between England and Bulgaria at Wembley stadium in London, Saturday, Sept. 7, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Bulgaria's Georgi Sarmov, right, tackles England's Raheem Sterling during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between England and Bulgaria at Wembley stadium in London, Saturday, Sept. 7, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

"Μπορούμε να γελάσουμε λίγο αλλά μην ξεχνάμε πως η Αγγλία θα δώσει το παιχνίδι Νο 1.001 στην ιστορία της και για εμάς είναι το 29ο, είναι λίγο πιο έμπειροι από εμάς.

Το γεγονός επίσης ότι θα παίξει ο Στέρλινγκ μετά από την τιμωρία που του επιβλήθηκε από τον προπονητή του, δεν είναι καλο νέο για μας.

Είναι διπλό το κακό νέο επειδή αν παίξει ο Στέρλινγκ είναι στη θέση του ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο και στο πρώτο ματς εναντίον του είχαμε αρκετά προβλήματα.

Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε ένας προς ένας παρά μόνο με συλλογική δουλειά. Εκτός αν σπάσουμε το πόδι του Στέρλινγκ!

Αστειεύομαι βέβαια, δεν είναι αυτό το στιλ μας. Είμαστε μία ομάδα που παίζει πολύ όμορφα και η οποία θα πρέπει σε αυτό το ματς να παίξει πολύ ομαδικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προκριματικά Euro 2020: Στα τελικά με επτάρα η Αγγλία, χατ-τρικ ο Κριστιάνο
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ