EURO 2016

Ο Μπαλάκοφ τους έβγαλε όλους τρελούς για τα ρατσιστικά συνθήματα των Βουλγάρων

Bulgaria's manager Krasimir Balakov, left, with captain Ivelin Popov attends a press conference at Wembley Stadium, London, Friday, Sept. 6, 2019. Bulgaria will play England in Euro 2020 group A qualifying soccer match on Saturday. (John Walton/PA via AP)
Bulgaria's manager Krasimir Balakov, left, with captain Ivelin Popov attends a press conference at Wembley Stadium, London, Friday, Sept. 6, 2019. Bulgaria will play England in Euro 2020 group A qualifying soccer match on Saturday. (John Walton/PA via AP) JOHN WALTON/PA VIA AP

Ο Κράσιμιρ Μπαλάκοφ θέλησε να υπερασπιστεί τους οπαδούς της Βουλγαρίας παρά το φάουλ που έκαναν με τις ρατσιστικές επιθέσεις σε Άγγλους παίκτες, κάνοντας λόγο για προκλήσεις και από την άλλη πλευρά (VIDEO).

Τι και αν ο διαιτητής διέκοψε δις προσωρινά το Βουλγαρία - Αγγλία λόγω ρατσιστικών συνθημάτων των οπαδών των γηπεδούχων και οι παίκτες του Σαουθγκέιτ εξέτασαν ακόμα και το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από μόνοι τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας;

Ο Κράσιμιρ Μπαλάκοφ δεν θέλησε να έρθει σε ρήξη με τους συμπατριώτες του με αποτέλεσμα να υποπέσει σε σοβαρό ατόπημα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα, υποστηρίζοντας πως δεν άκουσε τα συγκεκριμένα συνθήματα και πως θα αισθανθεί άσχημα μόνο αν αποδειχτεί πως έσφαλαν οι Βούλγαροι οπαδοί.

"Προσωπικά δεν άκουσα τα συνθήματα. Είδα τον διαιτητή να σταματάει τον αγώνα αλλά θα πρέπει επίσης να πω ότι άσχημη συμπεριφορά δεν είχαν μόνο οι Βούλγαροι οπαδοί αλλά και οι Άγγλοι, οι οποίοι σφύριζαν και φώναζαν κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνοι της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου χρησιμοποιούσαν εκφράσεις κατά των οπαδών μας που τις κρίνω απαράδεκτες", τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Βουλγαρίας, και συνέχισε:

"Αυτό δεν μας έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Σε περίπτωση που αποδειχτεί πως ακούστηκαν αυτά τα συνθήματα από τους οπαδούς μας αισθανθώ πολύ άσχημα.

Πρέπει να πω πάντως ότι τόσο η βουλγαρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσο και η εθνική ομάδα της χώρας δουλεύουν πολύ σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση".

Σε ερώτηση δε που δέχτηκε ο Μπαλάκοφ για το γεγονός πως ο αρχηγός της Βουλγαρίας, Ιβελίν Ποπόφ, πήγε να μιλήσει σε οπαδούς της ομάδας του στο ημίχρονο για να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα ρατσιστικής χροιάς (σ.σ. τον επάινεσε για το θάρρος του ο Μάρκους Ράσφορντ), η άλλοτε μεγάλη δόξα της βαλκανικής χώρας έκανε νέα ντρίμπλα λέγοντας:

"Πιθανότατα πήγε να τους μιλήσει επειδή οι οπαδοί ήταν δυσαρεστημένοι με την εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξεσπάθωσε ο αγγλικός Τύπος κατά των ρατσιστών οπαδών
Το καυστικό σχόλιο του Στέρλινγκ για τους ρατσιστές οπαδούς της Βουλγαρίας
Ρατσιστικά συνθήματα Βούλγαρων, προειδοποίηση για διακοπή με Αγγλία
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ