EURO 2016

Μαντσίνι: "Πολύ πιο χαλαρό το δεύτερο μέρος με Ελλάδα"

Italy coach Roberto Mancini gestures to his players during the Euro 2020 group J qualifying soccer match between Italy and Greece in Rome, Italy, Saturday, Oct. 12, 2019. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Italy coach Roberto Mancini gestures to his players during the Euro 2020 group J qualifying soccer match between Italy and Greece in Rome, Italy, Saturday, Oct. 12, 2019. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αναφέρθηκε στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του στο πρώτο 45λεπτο κόντρα στην Ελλάδα και στην αλλαγή που έφερε το 2-0 στην επανάληψη ενώ έστειλε και μήνυμα στους οπαδούς της Ιταλίας ενόψει του Euro 2020.

Η εθνική Ιταλίας νίκησε με 2-0 την Ελλάδα στο "Ολίμπικο", έκανε το 7Χ7 στον όμιλο και εξασφάλισε για πρώτη φορά την παρουσία της σε τελικά Euro χωρίς να έχει δώσει τα τρία τελευταία παιχνίδια της στα προκριματικά.

Το γεγονός αυτό ενθουσίασε όπως ήταν φυσιολογικό τους σχεδόν 60.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Ολίμπικο", με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να τους στέλνει μάλιστα αισιόδοξο μήνυμα ενόψει της παρουσίας της σκουάντρα ατζούρα στα τελικά αλλά και να στέκεται στα λάθη που έκαναν οι παίκτες του στο πρώτο 45λεπτο όπου έμειναν στο 0-0 με την Ελλάδα.

"Τα παιδιά τα πήγαν πραγματικά καλά. Πρώτα απ'όλα θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που ήρθαν και μας υποστήριξαν στο Ολίμπικο. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί, ίσως επειδή επιστρέψαμε στην Ρώμη μετά από καιρό.

Θα συναντήσουμε και στο μέλλον ομάδες που θα κάθονται πίσω και θα αμύνονται. Δεν είχαμε κοντρόλ στο παιχνίδι μας στο πρώτο 45λεπτο, δεν είχαμε υπομονή για να κυκλοφορούμε καλά τη μπάλα και να βρίσκουμε ελεύθερους χώρους.

Αρχίσαμε να παίζουμε με μακρινές μπαλιές και αυτό δεν ήταν σωστό. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ πιο χαλαρό, ήμασταν συγκεντρωμένοι και πετύχαμε το στόχο μας", τόνισε στην τηλεόραση της Rai o ομοσπονδιακός τεχνικός της σκουάντρα ατζούρα.

Όσον αφορά δε στο γεγονός πως ο Μαντσίνι μετράει οκτώ διαδοχικές νίκες στον πάγκο της Ιταλίας και έχει την ευκαιρία με επιτυχία κόντρα στο Λίχτενσταϊν να ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ του Βιτόριο Πότσο με 9 σερί νίκες από το 1938-39, είπε:

"Ο Πότσο είναι ένας θρύλος επειδή κατέκτησε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και όχι επειδή έκανε εννέα σερί νίκες. Ήταν πολύ όμορφο που είδα το Ολίμπικο με τόσο κόσμο και εύχομαι να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα τον ερχόμενο Ιούνιο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ιταλία - Ελλάδα 2-0: Καλά στοιχεία για 60 λεπτά η γαλανόλευκη

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ