EURO 2016

Euro 2020: Τεσσάρα στο Κόσοβο η Αγγλία, σεφτέ η Βουλγαρία

England's Harry Winks celebrates after scoring the opening goal of his team during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Kosovo and England at Fadil Vokrri stadium in Pristina, Kosovo, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Boris Grdanoski)
England's Harry Winks celebrates after scoring the opening goal of his team during the Euro 2020 group A qualifying soccer match between Kosovo and England at Fadil Vokrri stadium in Pristina, Kosovo, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Boris Grdanoski) AP

Η Αγγλία πέρασε από την Πρίστινα (0-4) και αποχαιρέτησε με νίκη την προκριματική διαδικασία με το βλέμμα στην τελική φάση του Euro 2020. Πρώτη νίκη για τη Βουλγαρία - με 1-0 την Τσεχία - που όπως και το Κόσοβο θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα playoffs.

Έπεσε η αυλαία του πρώτου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020. Πριν από την τελευταία (10η) αγωνιστική ήταν ήδη γνωστό ότι τόσο η Αγγλία, όσο και η Τσεχία είχαν εξασφαλίσει - ως πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα - την παρουσία τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Τα τρία λιοντάρια επισκέφτηκαν την Πρίστινα και δεν είχαν πρόβλημα να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με νίκη. Το σκορ άνοιξε ο Χάρι Γουίνκς στο 32ο λεπτό. Ο Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν έδωσε στον μέσο της Τότεναμ, αυτός κάνει ό,τι θέλει στην άμυνα-παιδική χαρά των Κοσοβάρων και πέτυχε το πρώτο του γκολ σε εθνικό επίπεδο.







Οι Κοσοβάροι το πάλεψαν, προσπάθησαν να πετύχουν γκολ με τους Νουχίου (κεφαλιά), Ράσιτσα (σουτ), Ραχμάνι (σουτ), αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Πόουπ. Στο 79ο λεπτό ο Στέρλινγκ έκανε τη σέντρα, ο Αλίτι τσαφ και ο Κέιν από κοντά διεύρυνε το προβάδισμα των τριών λιονταριών.

Ο Ράσφορντ, ο οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή με ωραίο τελείωμα από κοντά νίκησε τον Μούριτς και έκανε το 0-3. Το τελικό σκορ (0-4) διαμόρφωσε ο Μέισον Μάουντ στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, πετυχαίνοντας κι αυτός το πρώτο του γκολ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Στο κεκλεισμένων των θυρών Βασίλ Λέφσκι της Σόφια - λόγω τιμωρίας από την UEFA για τα ρατσιστικά συνθήματα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς των Βούλγαρων κόντρα στην Αγγλία - οι γείτονες υποδέχθηκαν την Τσεχία, η οποία κι αυτή είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση.

Η Βουλγαρία πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Μποζίκοφ στο 56ο λεπτό. Αυτή, μάλιστα, ήταν και η πρώτη της νίκη στην προκριματική αυτή διαδικασία καθώς είχε μέχρι τώρα τρεις ισοπαλίες. Τόσο η Βουλγαρία όσο και το Κόσοβο θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το εισιτήριο μέσω των playoffs του Nations League.

H πρώτη δεν έχει κατανεμηθεί ακόμη (μπορεί να είναι στο Path A, B ή C), η δεύτερη στον όμιλο με Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία και Λευκορωσία.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ