EURO 2016

Euro 2020: Στα τελικά η Πορτογαλία, στα playoffs η Σερβία

Portugal's Bruno Fernandes, left, celebrates with his teammates after he scored his side's first goal during the Euro 2020 group B qualifying soccer match between Luxembourg and Portugal at the Josy Barthel stadium in Luxembourg, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Francisco Seco)
Portugal's Bruno Fernandes, left, celebrates with his teammates after he scored his side's first goal during the Euro 2020 group B qualifying soccer match between Luxembourg and Portugal at the Josy Barthel stadium in Luxembourg, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Η κάτοχος του Euro 2016, Πορτογαλία, δυσκολεύτηκε στο Ζοζί Μπαρτέλ του Λουξεμβούργου, αλλά έφυγε με τη νίκη (0-2) και την πρόκριση στην τελική φάση του 2020 χάρη στα γκολ των Φερνάντες και Ρονάλντο. Στα playoffs η Σερβία, 2-2 την Ουκρανία.

Μετά το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Τσεχία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία, την Κροατία, την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Γερμανία σφραγίστηκε και το 17ο εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020.

Μπορεί ο πορτογαλικός Τύπος να προϊδέαζε για πάρτι της εθνικής Πορτογαλίας κόντρα στην αντίστοιχη του Λουξεμβούργου, αλλά η κάτοχος του Euro 2016 υπέφερε στο Ζοζί Μπαρτέλ.

Δυσκολεύτηκε απέναντι στο Λουξεμβούργο, αλλά τελικά έφυγε με τη νίκη (0-2) και την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τη συμπλήρωση 15 λεπτών. Ο Τιλ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ρούμπεν Ντίας και κατέληξε στην αγκαλιά του Ρούι Πατρίσιο. Ύστερα από δέκα λεπτά (25') οι γηπεδούχοι άγγιξαν ξανά το γκολ. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ροντρίγκες έκανε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Γουλβς.

Το σκορ για τη σελεσάο άνοιξε ο Μπρούνο Φερνάντες. Ο μέσος της Σπόρτινγκ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μπερνάρντο Σίλβα, κατεβασε εξαιρετικά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Μόρις για το 0-1!

Το τελικό σκορ (0-2) που χάρισε στους Ίβηρες τη δεύτερη θέση και την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διαμόρφωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το 99ο του γκολ στο 86ο λεπτό.

Η Σερβία υποδέχθηκε στο Ράικο Μίτιτς του Βελιγραδίου την Ουκρανία, η οποία είχε ήδη κλείσει θέση για την τελική φάση. Η εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ματβιγένκο μόλις οκτώ λεπτά μετά από την έναρξη του ματς.

Ο Ντούσαν Τάντιτς ευστόχησε στο επόμενο λεπτό (9') κι άνοιξε το σκορ. Στο 23ο λεπτό οι Ουκρανοί είχαν δοκάρι, όταν ο Γιαρμόλενκο έκανε το φαλταριστό σουτ, ύστερα από την ασταθή επέμβαση του Ράικοβιτς, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι!

Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην ισοφάριση στο 32ο λεπτό. Ο Ματβιγένκο έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Γιάρεμτσουκ την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και ισοφάρισε σε 1-1! Οι Σέρβοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 66ο λεπτό. Ο Τάντιτς έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Μίτροβιτς κατέβασε την μπάλα, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-1 για την ομάδα του!

Δεν κατάφερε, όμως, να πάρει τη νίκη. Ο Γιαρμολένκο έκανε το γύρισμα απ' τα δεξιά, ο Μπεσεντίν σούταρε από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράικοβιτς για το τελικό 2-2! Η Σερβία θα διεκδικήσει έτσι την πρόκρισή της στην τελική φάση μέσω των playoffs του Nations League.

Είναι στο γκρουπ της League C με Σκωτία, Νορβηγία, ενώ εκκρεμεί η τέταρτη θέση του ομίλου.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ