EURO 2016

Euro 2020: Στα τελικά Γαλλία και Τουρκία

France's Moussa Sissoko, left, fights for the ball with Turkey's Caglar Soyuncu during the Euro 2020 group H qualifying soccer match between France and Turkey at Stade de France at Saint Denis, north of Paris, France, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Thibault Camus)
France's Moussa Sissoko, left, fights for the ball with Turkey's Caglar Soyuncu during the Euro 2020 group H qualifying soccer match between France and Turkey at Stade de France at Saint Denis, north of Paris, France, Monday, Oct. 14, 2019. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Η Τουρκία έμεινε ισόπαλη δίχως γκολ (0-0) με την Ισλανδία στην Κωνσταντινούπολη κι αυτό της ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Εuro 2020, αλλά και να δώσει μαθηματικά το εισιτήριο στη Γαλλία.

Μετά το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία και την Ισπανία άλλα δύο εισιτήρια για την τελική φάση του Euro 2020 σφραγίστηκαν.

Η εθνική Τουρκίας αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως γκολ (0-0) με την Ισλανδία στην Κωνσταντινούπολη κι αυτό της ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι Ισλανδοί με τον πρώην εξτρέμ της ΑΕΚ, Άρνορ Τρίστασον, και τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον, προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του γκολκίπερ της Μπασακσεχίρ, Μερτ Γκιουνιόκ.

Με αυτό το αποτέλεσμα η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, εθνική Γαλλίας, εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πριν καν ξεκινήσει η δική της αναμέτρηση με τη Μολδαβία στο Παρίσι.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ