EURO 2016

Euro 2020: Με πράσινη φανέλα η εθνική Ιταλίας κόντρα στην Ελλάδα

EURO 2020 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EURO 2020 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο αγώνας κόντρα στην Εθνική Ελλάδας θα είναι ξεχωριστός για την Ιταλία καθώς θα παρουσιαστεί με διαφορετική εμφάνιση μετά από 65 χρόνια, με το μπλε χρώμα να δίνει τη θέση του στο πράσινο (VIDEOS).

Η εθνική Ιταλίας μετράει 6 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του Euro 2020 και θέλει το 7Χ7 κόντρα στην Ελλάδα για να σφραγίσει πρόωρα το εισιτήριο για την τελική φάση, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να απευθύνει μάλιστα κάλεσμα στους φίλους της σκουάντρα ατζούρα να γεμίσουν το "Ολίμπικο" στο ματς του ερχομένου Σαββάτου (12/10).

Αυτό το παιχνίδι μάλιστα, ανεξάρτητα από την τελική του έκβαση, θα είναι συλλεκτικό για την Ιταλία καθώς δεν θα παραταχτεί με την κλασική μπλε εμφάνισή της αλλά με πράσινη (σ.σ. το ένα από τα τρία χρώματα της σημαίας της Ιταλίας, μαζί με το άσπρο και το κόκκινο).

Αυτό έγινε επίσημα γνωστό τη Δευτέρα τόσο από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία όσο και από την Puma, με την εταιρία που ντύνει την εθνική Ιταλίας να εμπνέεται από την πράσινη φανέλα που είχε φορέσει για μία μόνο φορά η Ιταλία στο νικηφόρο 2-0 επί της Αργεντινής το 1954, σε ματς που είχε γίνει και τότε στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

"Η φανέλα σφραγίζει μία νέα εποχή για την εθνική ομάδα σε μία περίοδο μέσα στην οποία ένα γκρουπ από νεαρούς παίκτες κατακτούν ένα σημαντικό ρόλο στην γαλάζια ομάδα (12 παίκτες μεταξύ αυτών που βρίσκονται από σήμερα το Κοβερτσάνο είναι 25 ετών και κάτω).

Euro 2020: Με πράσινη φανέλα η εθνική Ιταλίας κόντρα στην Ελλάδα

Με ερεθίσματα από τα υφάσματα και την αρχιτεκτονική της Αναγέννησης, το πράσινο χρώμα στην εμφάνιση παραπέμπει στην "Maglia Verde" που φορέθηκε για μία και μοναδική αφορά από την Ιταλία στο πλαίσιο της νίκης της με 2-0 επί της Αργεντινής τον Δεκέμβριο του 1954 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.

Η νέα εμφάνιση, που θα κάνει ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου στο Ιταλία-Ελλάδα στο ίδιο στάδιο Olimpico όπου ήταν πρωταγωνίστρια πριν από 65 χρόνια η πράσινη φανέλα, παραπέμπει σε ένα γραφικο που είναι εμπνευσμενο από την Αναγέννηση και συνιστά εορτασμό του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ιταλικής κουλτούρας", αναφέρει χαρακτηριστικά η Puma.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ιταλία: Χωρίς Ντε Ρόσι με Ελλάδα
Η έκπληξη του Μαντσίνι στην ερώτηση για τον φορ της εθνικής Ιταλίας
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ