EURO 2016

Euro 2020: Διατηρεί την ονομασία παρά τη μετάθεση

The Euro 2020 logo is pictured behind the trophy during the presentation of Munich's logo as one of the host cities of the Euro 2020 European soccer championships in Munich, Germany, Thursday, Oct. 27, 2016. (AP Photo/Matthias Schrader)
The Euro 2020 logo is pictured behind the trophy during the presentation of Munich's logo as one of the host cities of the Euro 2020 European soccer championships in Munich, Germany, Thursday, Oct. 27, 2016. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η UEFA ανακοίνωσε ότι το Euro 2020 διατηρεί την ονομασία για εμπορικούς και επετειακούς λόγους παρά το γεγονός ότι μετατέθηκε λόγω κορονοϊού για το καλοκαίρι του 2021.

Το μεσημέρι της 17ης Μαρτίου η UEFA ανακοίνωσε τη μετάθεση του Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021 λόγω των έκτακτων συνθηκών με την εξάπλωση του κορονοϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει αναστολή της δράσης και με τον χρονικό ορίζονται επιστροφής σε αυτήν να μην είναι δυνατό ακόμη να προσδιοριστεί.

Μετά από συζητήσεις ενός μήνα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί σε δώδεκα πόλεις διατηρεί την ονομασία της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η απόφαση ελήφθη τόσο για τον επετειακό χαρακτήρα - το format διαφέρει για να εορταστούν τα 60 χρόνια της διοργάνωσης - όσο κυρίως για εμπορικούς λόγους καθώς αρκετά προϊόντα είχαν παραχθεί και τεθεί προς πώληση όταν εξαπλώθηκε στην Ευρώπη η πανδημία και θα ήταν ασύμφορη οικονομικά η καταστροφή και εκ νέου παραγωγή τους σε περίπτωση αλλαγής ονομασίας.

"Ως συνέχεια της μετάθεσης του Euro 2020 για το καλοκαίρι του 2021 και μετά από εσωτερική διαβούλευση με τους συνεργάτες, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι η διοργάνωση θα συνεχίσει να έχει το όνομα UEFA Euro 2020.

Η απόφαση επιτρέπει στην UEFA να διατηρήσει την αρχική της σκέψη για το τουρνουά, η οποία ήταν να γιορτάσει την 60ή επέτειο των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Θα αποτελέσει επίσης υπενθύμιση για το πως όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια θα συσπειρωθεί για ν' ανταπεξέλθει στις συνθήκες της πανδημίας και τις δύσκολες στιγμές που η Ευρώπη και ο κόσμος περνούν το 2020.

Η επιλογή εναρμονίζεται με τη δέσμευση της UEFA να καταστήσει το UEFA Euro 2020 βιώσιμα και να μην προβεί σε επιπρόσθετη σπατάλη. Πολλά υλικά και προϊόντα είχαν ήδη παραχθεί την ώρα της αναβολής του τουρνουά. Η αλλαγή του ονόματος θα σήμαινε καταστροφή και νέα παραγωγή".

Photo credits: AP Images

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ