EURO 2016

Eλλάδα - Ιταλία: Με τρεις στην άμυνα κόντρα στους "ατζούρι"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ /  EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα υποδέχεται την υπερδύναμη Ιταλία στο ΟΑΚΑ (21:45) για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Διαβάστε ποια είναι τα πλάνα ενδεκάδας του Άγγελου Αναστασιάδη.

Το ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2020 είναι το καλύτερο δυνατό, μετρώντας τέσσερις βαθμούς σε δυο αγώνες και έχοντας βγάλει ήδη τη Ζένιτσα. Αν όμως θέλει να βάλει γερά "θεμέλια πρόκρισης" μέσω της κατάληψης μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων στον όμιλό της, θα πρέπει να φύγει αλώβητη από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ στη μεγάλη μάχη με την Ιταλία (21:45) για την 3η αγωνιστική.

Οι διεθνείς μας προετοιμάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε Ολλανδία και Άγιο Κοσμά, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι για τον αγώνα απέναντι στην ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που προπορεύεται με έξι βαθμούς και μετά την αναμέτρηση με την Ελλάδα έχει να υποδεχθεί στο Τορίνο την Βοσνία. Ένα δύσκολο πακέτο αγώνων για την "σκουάντρα ατζούρα", η οποία με τη σειρά της θα τα δώσει όλα για τη νίκη.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν υπολογίζει στον τραυματία Τάσο Δώνη, ο οποίος υπέστη θλάση α' βαθμού και αποχώρησε από την αποστολή. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Στουτγκάρδης υπολογιζόταν για το αρχικό σχήμα από τον ομοσπονδιακό προπονητή, αλλά τελικά μπήκε στα... πιτς και η λύση θα βρεθεί εκ των έσω. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι για τον αγώνα με τους "ατζούρι".

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Αναφορικά με τα πλάνα ενδεκάδας, χωρίς να έχει καταλήξει οριστικά ο προπονητής, διότι μέχρι τελευταία στιγμή θέλει να έχει άπαντες σε εγρήγορση και να παίρνει απ' αυτούς το 100% σε καθημερινή βάση, φαίνεται πως η ομάδα θα ξεκινήσει με τρεις στην άμυνα. Ο Αναστασιάδης θέλει να γεμίσει τον άξονα, την ώρα που υπάρχουν ερωτηματικά για κάποια πρόσωπα και όλα θα ξεκαθαρίσουν λίγες ώρες πριν τη σέντρα.

Στο τέρμα, οι Βλαχοδήμος και Πασχαλάκης διεκδικούν τη θέση. Τα τελευταία ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο πορτιέρε της Μπενφίκα ίσως τελικά να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά η θέση παραμένει ανοιχτή. Εν ολίγοις, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έχει αρκετές πιθανότητες να υπερασπιστεί τα γαλανόλευκα γκολπόστ απέναντι στην Ιταλία.

Οι Σιόβας, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος θα αποτελέσουν την τριάδα στην άμυνα, την αριστερή πλευρά θα την καλύψει είτε ο Κούτρης είτε ο Σταφυλίδης και τη δεξιά ο Μαυρίας (απουσιάζουν οι Μπακάκης και Τοροσίδης), εκτός αν προτιμηθεί ο Ζέκα. Αν εντέλει ξεκινήσει δεξιά ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, τότε ο Ζέκα θα παίξει στον άξονα με Σάμαρη και Κουρμπέλη, ο Φορτούνης πιο μπροστά και στην κορυφή ένας από τους Κουλούρη, Μασούρα ή Κολοβό. Αν ο Ζέκα πάει δεξιά, ο Μαυρίας θα μείνει στον πάγκο και ο Μπουχαλάκης θα βρεθεί στη μεσαία γραμμή.

Το άλλο σενάριο είναι να παίξει η ομάδα με 3-5-2, επομένως σε αυτό το σενάριο ο Ζέκα θα πάει δεξιά, οι Σάμαρης και Κουρμπέλης στον άξονα και ο Φορτούνης θα πλαισιώσει τον επιθετικό που θα επιλεχθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

ΜΕ 4-3-3 ΠΑΡΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Στον αντίποδα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στο 4-3-3 και υπάρχουν 1-2 ερωτηματικά για την ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στη γαλανόλευκη. Κάτω από την εστία της "σκουάντρα ατζούρα" θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Σίριγκου, ενώ δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία για την αμυντική τετράδα, την οποία θα συνθέτουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι και Έμερσον.

Αν κρίνουμε από τα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ έχει "κλειδώσει" και η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τον Ζορζίνο να είναι στον άξονα έχοντας το ρόλο να συνδέει την άμυνα με την επίθεση με τη μπάλα να περνάει αρκετά από τα πόδια του, και τους Βεράτι και Μπαρέλα δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, για την επιθετική τριπλέτα δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια: είτε να παίξει κορυφή ο πρώτος σκόρερ της Serie A τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, Φάμπιο Κουαλιαρέλα (26 γκολ), έχοντας δίπλα τους στις πτέρυγες τον Μπερναρντέσκι στα αριστερά και τον Κιέζα (ή τον Ινσίνιε στα δεξιά, είτε να βρεθεί στην κορυφή ο Μπερναρντέσκι, με τους Κιέζα και Ινσίνιε στα άκρα.

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει φτάσει τις 12.000 και είναι δεδομένο πως αρκετές χιλιάδες θα σπεύσουν σήμερα για να προμηθευτούν μαγικά χαρτάκια για το μεγάλο αγώνα. Δεδομένα στο ΟΑΚΑ θα υπάρχει αρκετός κόσμος έτοιμος να σπρώξει τους διεθνείς μας στο θετικό αποτέλεσμα.

Εξάλλου, ο Άγγλος ρέφερι, Άντονι Τέιλορ, ορίστηκε στον αγώνα. Ο 40χρονος θα σφυρίξει το κρίσιμο ματς της Εθνικής μας, με βοηθούς του τους Γκάρι Μπέσγουικ, Άνταμ Νουν και τέταρτο τον Κρεγκ Πόουσον. Ο Τέιλορ έχει διαιτητεύσει παλαιότερα τους αγώνες Ελλάδα-Ουκρανία 2-0 (6/7/15) και Ισπανία-Ελλάδα 2-0 (5/6/13) για το Euro U19. Σε συλλογικό επίπεδο έχει διευθύνει τα Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 0-0, ΠΑΟΚ-Άγιαξ 1-2 και ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ 1-1.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εθνική Ελλάδας: Πανέτοιμη αλλά χωρίς Δώνη
Αναστασιάδης: "Θα ματώσουμε στο γήπεδο, δεν φοβόμαστε την Ιταλία"
Μανωλάς: "Δεν θα μπούμε για να μη χάσουμε, αλλά για να νικήσουμε"
Μαντσίνι: "Είμαστε η Ιταλία, δεν κατεβαίνουμε στο γήπεδο για την ισοπαλία"
Εθνική Ελλάδας: Οι σκέψεις του Άγγελου για Ιταλία
Εθνική Ελλάδας: Θλάση ο Δώνης, οριστικά νοκ άουτ με Ιταλία και Αρμενία
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ