EURO 2016

Αναστασιάδης: "Ήταν μια απελπιστική εμφάνιση και φταίω εγώ"

UEFA NATIONS LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Αναστασιάδης EUROKINISSI

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και την εικόνα της ομάδας και ανέφερε πως η Εθνική έκανε μια απελπιστική εμφάνιση απέναντι στην Ιταλία.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Άγγελος Αναστασιάδης, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και την εικόνα της ομάδας με την Ιταλία ( 0-3) στο ΟΑΚΑ και ανέφερε πως η Εθνική έκανε μια απελπιστική εμφάνιση απέναντι στην σκουάντρα ατζούρα, ενώ έκανε λόγο για αγωνιστική απειθαρχία πολλών διεθνών.

Για το αν τον προβληματίζει το ότι ο καλύτερος παίκτες ήταν ο Μπάρκας και για την ενέργεια των Ιταλών και μετά το 0-3: "Ήρθε μια ομάδα πολύ αποφασισμένη, έβαλαν τα πόδια τους. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι θα λειτουργούσαμε έτσι απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο. Μς πήραν όλες τις κόντρες, όλες τις μονομαχίες. Σε κανένα σημείο δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί και δεν κάναμε αισθητή την παρουσία μας. Μια πολύ κακή μέρα για μας, δική μου η ευθύνη ξεκάθαρα, αλλά έχουμε ένα σημαντικό ματς την Τρίτη και δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη μας. Δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ αυτό το πράγμα".

Για το τι πήγε λάθος στον αρχικό σχεδιασμό: "Όταν από τους έντεκα παίκτες, οι επτά και παραπάνω έχουν απόδοση κάτω του μετριού και ενώ εείχαμε έναν πιο έτοιμο αντίπαλο, δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι συγκεκριμένο, ήταν πολλά τα άσχημα. Εγώ ευθύνομαι. Δεν στέκομαι ούτε στα συστήματα, ούτε στις επιλογές των παικτών. Τα τρία παιδιά που μπήκαν στο β' μέρτος, κάπως ισορρόπησαν την κατάσταση, αλλά και πάλι δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε".

Για το ότι πάλι δεχτήκαμε γρήγορα γκολ όπως με τη Βοσνία και για το ότι δεν βάλαμε καθαρόαιμο σέντερ φορ: "Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία, είναι ότι όχι μόνο δεν υπάρχει προσοχή και συγκέντρωση όπως στις φάσεις των γκολ, αλλά θέμα αγωνιστικής απειθαρχίας και γι' αυτό φταίω εγώ. Δεν είναι θέμα αν έπαιζεε ή όχι με σέντερ φορ, ο καλύτερός μας παίκτης ήταν ο Φορτούνης που έπαιζε μπροστά, άρα δεν ήταν κακή η επιλογή μπροστά. Είχαμε άλλα προβλήματα σε άλλα καίρια σημεία και άξονες που απαγορεύονται".

Για την απουσία του Τοροσίδη, ο οποίος είχε παίξει στο ΑΕΛ - Ολυμπιακός: "Η Εθνική δεν είναι ο ένας ποδοσφαιριστής. Δεν ήταν ο ένας που έλειπε. Ο Ζέκα ήταν από τα παιδιά που έδωσαν αυτό που μπορούσαν. Ήταν μια συλλογική απελπιστική εμφάνιση που είχαμε και δεν χωράει να μιλάμε για άτομα, είναι άσχημο γφια μένα αυτό. Ψάχνουμε αυτούς που ήταν σε καλή μέρα".

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ