EURO 2016

Αλβανία: Φαντασμαγορικά εγκαίνια στο νέο γήπεδο των Τιράνων

A view of the new Arena Kombetare stadium before the Euro 2020 group H qualifying soccer match between Albania and France in Tirana, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Hektor Pustina)
A view of the new Arena Kombetare stadium before the Euro 2020 group H qualifying soccer match between Albania and France in Tirana, Sunday, Nov. 17, 2019. (AP Photo/Hektor Pustina) AP

Μια φαντασμαγορική τελετή προηγήθηκε της έναρξης του ματς εθνικών Αλβανίας και Γαλλίας με την οποία εγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο των Τιράνων, Air Albania Stadium, χωρητικότητας 22.500 θεατών και κόστους 75.000.000 ευρώ. (VIDEO)

Η εθνική Αλβανίας υποδέχθηκε την αντίστοιχη της Γαλλίας για την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2020 και αυτό ήταν το πρώτο ματς που φιλοξένησε το νέο γήπεδο των Τιράνων και πιο σύγχρονο της γειτονικής χώρας, Air Albania Stadium.

Το χωρητικότητας 22.500 θεατών γήπεδο ήταν κατάμεστο για την αναμέτρηση με τους μπλε. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μόλις λίγες ημέρες πριν το ματς και πέρασε με επιτυχία τα τελευταία τεστ της UEFA. Σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα, Μάρκο Καζαμόντι, έχει εξωτερικό σχήμα οκταγώνου και χτίστηκε στη θέση της παλαιάς Αρένα Κομπετάρε.

Η πρόσοψη είναι σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, στα χρώματα δηλαδή της σημαίας της Αλβανίας. Στο σχεδιασμό επενέβη και ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, με δικές του στιλιστικές προτάσεις. Συνολικά η ανέγερσή του κόστισε 75.000.000 ευρώ, ενώ φέρει τον τίτλο Air Albania Stadium ως χορηγό που φέρει 3.200.000 ευρώ ετησίως στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας. Δείτε τη φαντασμαγορική τελετή προηγήθηκε της έναρξης του ματς:

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ