EURO

"Τρελαμένος" με την πρόκριση της Αλβανίας ο Ντε Μπιάζι

"Τρελαμένος" με την πρόκριση της Αλβανίας ο Ντε Μπιάζι

Η πρόκριση της Αλβανίας στα τελικά του Euro 2016 έφερε ντελίριο ενθουσιασμού στη γειτονική χώρα, με τον Τζάνι Ντε Μπιάζι να μιλάει για δικαίωση. "Κάποιοι γελούσαν πίσω από την πλάτη μας και τώρα πανηγυρίζουν", τόνισε ο Ιταλός τεχνικός. Διαβάστε το story.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2011 ο Τζάνι Ντε Μπιάζι ανέλαβε στο τιμόνι της εθνικής Αλβανίας αντί του Γιόζιπ Κούζε και πριν ολοκληρώσει τετραετία στον πάγκο την οδήγησε σε μία πρωτοφανή επιτυχία, μιας που η γειτονική μας χώρα προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Χάρη στο 3-0 επί της Αρμενίας το βράδυ της Κυριακής (11/10) οι "αετοί" τσέκαραν το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2016 που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, με το αποτέλεσμα αυτό να ωθεί τους οπαδούς της να βγουν κατά χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων αλλά και άλλων πόλεων για να πανηγυρίσουν.

"Τρελαμένος" με την πρόκριση της Αλβανίας ο Ντε Μπιάζι

Αυτός που το χάρηκε πάντως περισσότερο από όλους ήταν ο Τζάνι Ντε Μπιάζι, με τον 59χρονο Ιταλό τεχνικό να μην κρύβει την απίστευτη ψυχική ευφορία του μιλώντας στην κάμερα του ιταλικού "Sky Sport".

Traineri i ekipit Kombetar Shqiptar Gianni De Biasi, duke folur gjate nje konference shtypi, ku ka shpllur listen e lojtareve qe do te keee ne dispozicion per tri miqesoret e radhes.
Traineri i ekipit Kombetar Shqiptar Gianni De Biasi, duke folur gjate nje konference shtypi, ku ka shpllur listen e lojtareve qe do te keee ne dispozicion per tri miqesoret e radhes. ALL RIGHTS RESERVED TO LSA PHOTO AGENCY. READ TERMS AND CONDITIONS ONSITE

"Αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μου. Στην καριέρα μου έχω ζήσει πολλές σημαντικές επιτυχίες αλλά καμία όπως αυτή. Αυτή είναι μία διαφορετική χαρά, ιδιαίτερη.

Έχεις έναν ολόκληρο λαό από πίσω σου, ακόμα και εκτός των συνόρων της Αλβανίας. Πολλοί δεν πίστευαν σε εμάς πριν από 3,5 χρόνια και τώρα ανεβαίνουν στο κάρο των νικητών", τόνισε περιχαρής ο Ντε Μπιάζι και συμπλήρωσε:

"Τρελαμένος" με την πρόκριση της Αλβανίας ο Ντε Μπιάζι

Όταν ξεκίνησα αυτή την περιπέτεια, είχα πει πως αν με ακολουθούσαν όλοι, θα μπορούσαμε να γευτούμε μεγάλες χαρές. Κάποιοι γελούσαν πίσω από την πλάτη μας ενώ τώρα γιορτάζουν μαζί μας".

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της αλβανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Αρμάντου Ντούκα υπογράμμιζε: "Δεν αξίζαμε τις εντός έδρας ήττες που κάναμε απέναντι στην Πορτογαλία (τον περασμένο Σεπτέμβριο) και στη Σερβία (την περασμένη Τετάρτη). Δεν έχουμε μία ομάδα από σούπερσταρς αλλά έχουν καρδιά και συλλογικό πνεύμα".

"Τρελαμένος" με την πρόκριση της Αλβανίας ο Ντε Μπιάζι

Δηλώσεις για την τεράστια επιτυχία της εθνικής Αλβανίας έκανε και ο άλλοτε παίκτης της και νυν αθλητικός διευθυντής της Λάτσιο, Ίλι Τάρε, ο οποίος δήλωσε: "Συγκινημένος; Θα μου άρεσε να ήμουν 15 χρόνια νεότερος και να ήμουν και εγώ στον αγωνιστικό χώρο".

Σημειώνεται πως λίγο μετά την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του στα τελικά του Euro 2016, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, απένειμε το μετάλλιο "Τιμή του Έθνους" στην ομάδα του Ντε Μπιάζι.

"Τρελαμένος" με την πρόκριση της Αλβανίας ο Ντε Μπιάζι

"Είναι μία αναγνώριση για το ιστορικό αποτέλεσμα της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2016 που έφεραν μία άλλη εικόνα της Αλβανίας και των Αλβανών στον κόσμο. Μας έκαναν πιο υπερήφανους από ποτέ", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αλβανοί φίλαθλοι γιορτάζουν στα Τίρανα την πρόκριση στο Euro 2016:

Αρμενία - Αλβανία 0-3

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ