EURO

Σύλληψη Ρώσου οπαδού για επιθέσεις στο Euro 2016

Σύλληψη Ρώσου οπαδού για επιθέσεις στο Euro 2016
AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Ένας Ρώσος οπαδός, ο οποίος καταζητείτο εδώ και δύο χρόνια, συνελήφθη στο Μόναχο για επεισόδια τα οποία προξένησε στη Μασσαλία τον Ιούνιο του 2016.

Οι γερμανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 31χρόνου Ρώσου οπαδού, ο οποίος είχε προξενήσει επεισόδια στη Μασσαλία τον Ιούνιο του 2016, κατά τη διάρκεια του Euro.

Η γερμανική αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συλληφθέντος. Το θύμα του Ρώσου οπαδού, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, έφερε κατάγματα και σοβαρά τραύματα στους πνεύμονες και στον εγκέφαλο.

Ο συλληφθείς θα έρθει αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια στη Γαλλία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και σοβαρής σωματικής βλάβης.

Η αστυνομία, επιπρόσθετα, γνωστοποίησε πως το θύμα του οπαδού από τη Ρωσία είναι ένας 53χρονος φίλαθλος από τη Μεγάλη Βρετανία. Πρόκειται για τον Άντριου Μπαχ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια του τουρνουά πριν από δύο χρόνια. Ο άντρας από το Πόρτσμουθ είχε υποστεί βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και βρισκόταν σε κώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία γνωστοποίησε ότι ο Ρώσος ύποπτος εντοπίστηκε μετά από κοινή έρευνα με τη βρετανική αστυνομία που διήρκεσε σχεδόν 1,5 χρόνο και ότι για τον ύποπτο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο Ρώσος συνελήφθη κατά τη διάρκεια αλλαγής πτήσης στο αεροδρόμιο του Μονάχου, καθώς βρισκόταν στο Μπιλμπάο στην Ισπανία, για ένα παιχνίδι του Europa League. "Φαίνεται ότι δεν υπολόγιζε την καλή συνεργασία των ευρωπαϊκών αστυνομικών δυνάμεων. Τώρα βρίσκεται στη φυλακή στο Μόναχο", ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Γιόακιμ Ετενχόφερ δήλωσε στο "Reuters" ότι ο συλληφθείς αναμένεται να εκδοθεί στη Γαλλία σε λιγότερο από δύο εβδομάδες: "Αυτά τα πράγματα γίνονται αστραπιαία".

Η Γαλλία φυλάκισε Ρώσους και Άγγλους οπαδούς αμέσως μετά τα βίαια επεισόδια του Euro 2016, ενώ απέλασε περισσότερους από 20 οπαδούς.

Photo credits: AP Photo/Ariel Schalit

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ