EURO

Οι "Έλληνες" του Euro 2016

Οι "Έλληνες" του Euro 2016

Δείτε ποιοι είναι 18 ξένοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος που είναι στις αποστολές των χωρών τους για τις 2 τελευταίες αγωνιστικές και οι 5 ακόμη που έχουν πάρει μέρος στα προκριματικά του Euro 2016. Ποιος έχει ήδη εξασφαλίσει πρόκριση και ποιοι θα ακολουθήσουν...

Οι ξένοι ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος που είναι στην αποστολή της χώρας τους για τα ματς των δύο τελευταίων αγωνιστικών των προκριματικών του Euro 2016 είναι 18.

Υπάρχουν και άλλοι 5 που είναι εκτός αποστολής αλλά σε αυτά τα προκριματικά έχουν αγωνιστεί ή απλά κληθεί, ενώ μόνο ένας έχει εξασφαλίσει πρόκριση ήδη στα τελικά. Δείτε ποιος είναι αυτός, ποιοι θα ακολουθήσουν και ποιοι ήδη έχουν αποκλειστεί...

Σουηδία

Η χώρα με τους περισσότερους εκπροσώπους από το ελληνικό πρωτάθλημα. Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού, Τζίμι Ντουρμάζ του Ολυμπιακού και Ρόμπιν Όλσεν του ΠΑΟΚ είναι στην αποστολή της Σουηδίας, η οποία παίζει την Πέμπτη στο Λίχτενσταϊν και την παρασκευή υποδέχεται την Μολδαβία. Όλα είναι πιθανά, η απευθείας πρόκριση (στην 2η θέση με +2 η Ρωσία), τα μπαράζ, ακόμη και ο αποκλεισμός με αυτοκτονία (έναν βαθμό λιγότερο ο Μαυροβούνιο που είναι στην 4η θέση).

Σλοβακία

Ρόμπερτ Μακ και Έρικ Σάμπο του ΠΑΟΚ είναι στην αποστολή της Σλοβακίας, όχι και ο Τόμας Κοσίτσκι του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είχε κληθεί σε αυτά τα προκριματικά. Δεύτερη πίσω Ισπανία και +3 από Ουκρανία, είναι έτοιμη η Σλοβακία για πρόκριση, καθώς υποδέχεται την Λευκορωσία και τελευταία αγωνιστική παίζει στο Λουξεμβούργο.

Νορβηγία

Στην αποστολή ο Ομάρ Ελαμπντελαουί (Ολυμπιακός) για τη Νορβηγία που υποδέχεται τη Μάλτα και με ίσως εξασφαλίσει πρόκριση Αν όχι, τελευταία αγωνιστική θα τα δώσει όλα στην Ιταλία και ίσως αρκεστεί στην 3η θέση και τα μπαράζ.

Ελβετία

Ο Παϊτίμ Κασάμι του Ολυμπιακού είναι στην αποστολή της Ελβετίας, η οποία υποδέχεται το Σαν Μαρίνο την Παρασκευή και αναμένεται να εξασφαλίσει πρόκριση και να είναι αδιάφορη εν συνεχεία κόντρα στην Εσθονία.

Ισλανδία

Χαλαρός ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Ολυμπιακός) που είναι στην αποστολή της Ισλανδίας, μίας εκ των 4 χωρών που έχουν ήδη εξασφαλίσει πρόκριση από τα προκριματικά.

Σερβία

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς του Ολυμπιακού είναι στην Αλβανία με την αποστολή της Σερβίας, η οποία έχει αποκλειστεί.

Κροατία

Ο Ντάνιελ Πράνιτς του Παναθηναϊκού είναι στην αποστολή της Κροατίας, όχι όμως ο Μάρτιν Λέοβατς του ΠΑΟΚ (έχει κληθεί στα προκριματικά). Οι Κροάτες είναι τρίτοι πίσω από Ιταλία και Νορβηγία, ενώ παίζουν με Βουλγαρία και Μάλτα. Σίγουρα τα μπαράζ, ελπίζουν σε απευθείας πρόκριση

Φινλανδία

Με τον Ρόμπιν Λουντ του Παναθηναϊκού στην αποστολή η Φινλανδία, η οποία παίζει στην Ρουμανία και εν συνεχεία εντός με Β.Ιρλανδία. Όλα πιθανά, απευθείας πρόκριση, μπαράζ και αποκλεισμός (είναι στην 4η θέση).

Βοσνία

Τον Σεπτέμβρη ο Γκόικο Τσίμιροτ του ΠΑΟΚ ήταν στην αποστολή της Βοσνίας, αλλά δεν είναι τώρα για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Εντός με Ουαλία, εκτός με Κύπρο. "Μάχη" με Ισραήλ και Κύπρο για την 3η θέση.

Αλβανία

Έργκις Κάτσε του ΠΑΟΚ και Άντι Λίλα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην αποστολή για το σπουδαίο ματς με την Σερβία και εν συνεχεία αυτό στην Αρμενία. Οι Αλβανοί έχουν εξασφαλίσει την 3η θέση και με νίκη επί των Σέρβων θα εξασφαλίσουν την 2η θέση και την πρόκριση, αν η Δανία χάσει στην Πορτογαλία.

Σλοβενία

Ο Άντραζ Στρούνα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην αποστολή της Σλοβενίας. Στόχος η 3η θέση πίσω από Αγγλία και Ελβετία και πιθανότατα θα επιτευχθεί, καθώς είναι 2 βαθμούς πίσω η Εσθονία που παίζει στην Αγγλία. Η Σλοβενία υποδέχεται την Λιθουανία και τελευταία αγωνιστική παίζει στο Σαν Μαρίνο.

Κύπρος

Στην αποστολή της Κύπρου ο Μάριος Νικολάου του Λεβαδειακού. Μεγάλο ματς στο Ισραήλ και με "διπλό" θα υπάρχουν ελπίδες για την 3η θέση. Τελευταία αγωνιστική εντός με Βοσνία.

Ρουμανία

Ο Ντορίν Γκοϊάν του Αστέρα Τρίπολης δεν είναι στην αποστολή της Ρουμανίας, η οποία είναι έτοιμη να εξασφαλίσει πρόκριση στα τελικά (έχει παίξει σε αυτά τα προκριματικά).

Γεωργία

Η Γεωργία έχει αποκλειστεί και έχει τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι της Βέροιας στην αποστολή για τα ματς με Γιβραλτάρ και Γερμανία.

Λευκορωσία

Αποκλεισμένη η Λευκορωσία, στην αποστολή ο Αντρέι Γκορμπούνοβ του Ατρομήτου για τα ματς με Σλοβακία και Σκόπια.

Μάλτα

Ο Άντριου Χογκ της Καλλονής είναι στην αποστολή της αποκλεισμένης, Μάλτας, για τα ματς με Νορβηγία και Κροατία.

Πορτογαλία

Ο Ρικάρντο Κόστα του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα ήταν βασικός. Η Πορτογαλία είχε χάσει στην έδρα της από την Αλβανία και δεν κλήθηκε ξανά στην αποστολή.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ