EURO

Ντούντα, το δεύτερο πιο γρήγορο "πιστόλι"!

Ντούντα, το δεύτερο πιο γρήγορο "πιστόλι"!

Η Σλοβακία ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Euro 2016 αλλά ο σκόρερ της, Ντούντα, μπορεί να παρηγοριέται από το γεγονός ότι έβαλε το όνομά του σε μία άκρως ξεχωριστή λίστα στην ιστορία του τουρνουά.

Η πρεμιέρα της Σλοβακίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γαλλίας δεν συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα, αφού το γκολ του Χαλ Ρόμπσον-Κανού στο 81ο λεπτό έδωσε τη νίκη με 2-1 στην Ουαλία (πρώτη της στο τουρνουά, όπου είχε μάλιστα να αγωνιστεί από το 1958) και την άφησε στον πάτο της βαθμολογίας του 2ου ομίλου μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής.

Ντούντα, το δεύτερο πιο γρήγορο "πιστόλι"!

Αν υπάρχει κάποιος παίκτης πάντως που μπορεί να πάρει μία μικρή παρηγοριά από το ματς, αυτός είναι ο Όντρεϊ Ντούντα με τον 21χρονο επιτελικό μέσο της Λέγκια Βαρσοβίας να ισοφαρίζει προσωρινά στο 61' για την εθνική ομάδα της χώρας του και να γράφει ιστορία.

Και αυτό γιατί σκόραρε στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο μόλις 52'' νωρίτερα αντί του Χροζόβσκι και έγινε ο δεύτερος πιο γρήγορος σκόρερ στην ιστορία του Euro έχοντας περάσει σε ένα παιχνίδι ως αλλαγή.

Ντούντα, το δεύτερο πιο γρήγορο "πιστόλι"!

Ο παίκτης που εξακολουθεί να κρατάει τα πρωτεία όσον αφορά σε αυτό το ιδιαίτερο ρεκόρ είναι ο Χουάν Κάρλος Βαλερόν, που το 2004 είχε πετύχει γκολ εις βάρος της Ρωσίας για τη φάση των ομίλων (οι δύο ομάδες ήταν στον ίδιο όμιλο με Ελλάδα και Πορτογαλία), σκοράροντας μόλις 39'' μετά την είσοδό του στο ματς (στο 60ο λεπτό).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως χάρη στο νικητήριο γκολ του Ρόμπσον-Κανού από πλευράς Ουαλίας, στο ματς αυτό είδαμε να χρίζονται σκόρερ παίκτες που είχαν μπει ως αλλαγή και από τις δύο ομάδες, κάτι που είχε γίνει τελευταία φορά στο Euro 2008, στον προημιτελικό της Κροατίας με την Τουρκία (Κλάσνιτς και Σεντούρ οι σκόρερ).

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ