EURO

Η Ουγγαρία στο Euro 2016, 2-1 την Νορβηγία

BUDAPEST, HUNGARY - NOVEMBER 15:  Hungary players celebrate after teammate Tamas Priskin (not seen) of Hungary scores the opening goal during the UEFA EURO 2016 Qualifier Play-Off, second leg match between Hungary and Norway at Groupama Arena on November 15, 2015 in Budapest, Hungary.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
BUDAPEST, HUNGARY - NOVEMBER 15: Hungary players celebrate after teammate Tamas Priskin (not seen) of Hungary scores the opening goal during the UEFA EURO 2016 Qualifier Play-Off, second leg match between Hungary and Norway at Groupama Arena on November 15, 2015 in Budapest, Hungary. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Ουγγαρία νίκησε 2-1 τη Νορβηγία και προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2016, πανηγυρίζοντας την επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 30 χρόνια (video)!

Μετά το 1-0 στο Όσλο πριν από τρεις ημέρες , η Ουγγαρία επιβλήθηκε και στη ρεβάνς της Βουδαπέστης ("Groupama Arena") με 2-1 της Νορβηγίας και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2016 μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ.

Η ομάδα του Μπερντ Στορκ άνοιξε το σκορ στο 14' με εκπληκτικό σουτ από τα 18 μέτρα του Πρίσκιν και διπλασίασε τα τέρμάτα της στο 83' με αυτογκόλ του Χένρικσεν, με τον ίδιο παίκτη να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 87' πετυχαίνοντας το γκολ της παρηγοριάς για τους φιλοξενούμενους (αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο δεξιός μπακ του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί).

Η Ουγγαρία στο Euro 2016, 2-1 την Νορβηγία

Σημειώνεται πως οι Μαγυάροι θα βρεθούν για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 1972 ενώ επιστρέφουν σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 30 ολόκληρα χρόνια και το Μουντιάλ του 1986.

Διαβάστε το live της αναμέτρησης.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την Ουγγαρία καθώς την πρώτη φορά που απείλησε την αντίπαλό της κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Το έκανε μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο: ο Κάνταρ έκανε το γέμισμα από το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Πρίσκιν κυνήγησε τη μπάλα και αφού απέφυγε με περίτεχνο τρόπο δύο αντιπάλους νίκησε με ένα ασύλληπτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Νίλαντ για να γράψει το 1-0.

Hungary's forward Tamas Priskin (L) celebrates his score with his teammate midfielder Laszlo Kleinheisler (R) against Norway during the Euro 2016 play-off football match between Norway and Hungary at the Grupama Arena in Budapest on November 15, 2015.   AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK        (Photo credit should read ATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images)
Hungary's forward Tamas Priskin (L) celebrates his score with his teammate midfielder Laszlo Kleinheisler (R) against Norway during the Euro 2016 play-off football match between Norway and Hungary at the Grupama Arena in Budapest on November 15, 2015. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK (Photo credit should read ATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Νορβηγία από την πλευρά της δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις απέναντι στην πολύ καλά οργωνωμένη ουγγρική άμυνα και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 27' για την πρώτη της καλή στιγμή, με το πλασέ του Αλεσάμι να αποκρούεται από τον Κίραϊ με το σώμα, ενώ στο 36' οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ αλλά η κεφαλιά του Λόβρεντσιτς έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους οι Σκανδιναβοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης όμως στάθηκαν άτυχοι καθώς η κεφαλιά του Χόφλαντ μετά τη σέντρα του Όντεγκααρντ έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

BUDAPEST, HUNGARY - NOVEMBER 15:  Xavier Viera of Hungary is tackled by Omar Elabdellaoui of Norway during the UEFA EURO 2016 Qualifier Play-Off, second leg match between Hungary and Norway at Groupama Arena on November 15, 2015 in Budapest, Hungary.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
BUDAPEST, HUNGARY - NOVEMBER 15: Xavier Viera of Hungary is tackled by Omar Elabdellaoui of Norway during the UEFA EURO 2016 Qualifier Play-Off, second leg match between Hungary and Norway at Groupama Arena on November 15, 2015 in Budapest, Hungary. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Ουγγαρία "ισοφάρισε" τα δοκάρια στο 58' με το δυνατό αριστερό σουτ του Τζούτζακ να σταματάει στο οριζόντιο και να φεύγει άουτ ενώ στο 72' ο αρχηγός των Μαγυάρων είχε νέα σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 με σουτ από το ημικύκλιο, με τον γκολκίπερ Νίλαντ να πέφτει όμως στην αριστερή γωνία και να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ!

Στο 76' ο Κίραϊ "κατέβασε τα ρολά" σε μοναδικό τετ α τετ που είχε μαζί του ο Πέντερσεν (απέκρουσε με το σώμα) και λίγα λεπτά αργότερα η Ουγγαρία έδωσε τη χαριστική βολή στην Νορβηγία σκοράροντας για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Ο Τζούτζακ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Χένρικσεν έστειλε με το γόνατο τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για να γράψουν οι Μαγυάροι το 2-0 στο 83'.

BUDAPEST, HUNGARY - NOVEMBER 15:  Goalkeeper Gabor Kiraly of Hungary celebrates as his team take a 1-0 lead during the UEFA EURO 2016 Qualifier Play-Off, second leg match between Hungary and Norway at Groupama Arena on November 15, 2015 in Budapest, Hungary.  (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
BUDAPEST, HUNGARY - NOVEMBER 15: Goalkeeper Gabor Kiraly of Hungary celebrates as his team take a 1-0 lead during the UEFA EURO 2016 Qualifier Play-Off, second leg match between Hungary and Norway at Groupama Arena on November 15, 2015 in Budapest, Hungary. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Νορβηγία κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 87' με το δυνατό σουτ του Χένρικσεν μέσα από την περιοχή όμως η αντίδρασή της ήρθε πολύ αργά, με το αποτέλεσμα να μένει μέχρι το φινάλε και την Ουγγαρία να σφραγίζει με συνολικό σκορ 3-1 (και δύο νίκες) την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2016 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Γκούζμις, Ελέκ (46' Πίντερ), Τζούτζακ , Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (74' Νέμετ), Λόβρεντσιτς, Πρίσκιν (62' Μπόντε)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νίλαντ, Χόβλαντ, Ελαμπντελαουί, Αλεσάμι, Φόρεν, Τέτε, Χένρικσεν, Γιόχανσεν, Όντεγκααρντ (46' Χέλαντ), Σκιέλμπρεντ (80' Μπέγκετ), Ελιουνουσί (46' Πέντερσεν)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ