EURO

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Η Ισπανία δεν θα κατακτήσει το Euro για 3η σερί φορά, καθώς η Ιταλία επικράτησε με 2-0 της "Furia Roja" στο Παρίσι και την απέκλεισε με τα γκολ των Κιελίνι & Πελέ. Αντίπαλος των Ιταλών στα προημιτελικά η Γερμανία (videos)

Η Ιταλία νίκησε 2-0 την Ισπανία στο Παρίσι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία. Απέκλεισε δηλαδή την πρωταθλήτρια Ευρώπης και τώρα έχει μπροστά της την πρωταθλήτρια κόσμου (Σάββατο 2/7 στις 22:00 ο προημιτελικός).

Οι Τζόρτζιο Κιελίνι στο 33' και Γκρατσιάνο Πελέ στο 91' ήταν αυτοί που πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης και χάρισαν στην χώρας του την εκδίκηση για την βαριά ήττα (4-0) στον τελικό του Euro 2012 από την "Furia Roja".

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν ανώτερη, για τουλάχιστον μία ώρα αγώνα ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ από νωρίς, αυτό δεν ήρθε, έτσι εν συνεχεία προτιμήθηκε η προσήλωση στην άμυνα.

Η Ισπανία στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου είχε συντριπτικά την κατοχή της μπάλας, περίπου στο 75%, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Για να νικηθεί ο Τζανλουίτζι Μπουφόν χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο και αυτό δεν ήρθε ποτέ από τους Ισπανούς, οι οποίοι γυρίζουν σπίτι, με τον Πελέ στις καθυστερήσεις τα βάζει τέλος σε κάθε τους ελπίδα.

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Ιταλία - Ισπανία 2-0

Σκόρερς: 33' Κιελίνι, 91' Γκρατσιάνο Πελέ

Γήπεδο: "Stade de France", Παρίσι

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Παίξε μπάλα το καλοκαίρι με τα πάντα ξεχωριστά σχέδια των footshirts

Στα πρώτα λεπτά η Ιταλία κυριάρχησε, απείλησε με Γκρατσιάνο Πελέ και Έντερ, χωρίς σοβαρές όμως τελικές προσπάθειες, μέχρι τελικά ο πρώτος στο 8ο λεπτό να χάσει μια πραγματικά σπουδαία ευκαιρία.

Από εκτέλεση φάουλ του Αλεσάντρο Φλορέντσι ο Γκρατσιάνο Πελέ πήρε την κεφαλιά και ο Νταβίντ Ντε Χέα χαμηλά στην αριστερή του γωνία απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία
Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Τρία λεπτά αργότερα ο Τούρκος διαιτητής έδωσε φάουλ όταν ο Εμανουέλε Τζακερίνι έκανε "ψαλιδάκι" από κοντά, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι αφού απέκρουσε ο Ντε Χέα. Ωραία φάση, αλλά και γκολ να έμπαινε δεν θα μετρούσε, καθώς είπαμε πως ο Τσιουνέιτ Τσακίρ έδωσε φάουλ για... επικίνδυνο παιχνίδι του Τζακερίνι.

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Δύο σέντρες του Ματία Ντε Σίλιο στο 25' και στο 29' προκάλεσαν πανικό στην ισπανική άμυνα, με τον Παρόλο να αστοχεί με κεφαλιά μετά την πρώτη και τον Σέρχιο Ράμος παραλίγο να βάζει αυτογκόλ μετά την δεύτερη!

Τελικά η Ιταλία λυτρώθηκε στο 33', με την κυριαρχία της να αποφέρει καρπούς και τον Τζόρτζιο Κιελίνι να ανοίγει το σκορ. Ο Έντερ εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Ντε Χέα απέκρουσε, αλλά οι αμυντικοί του είχαν αδρανήσει, με τον Τζακερίνι να μην καταφέρνει από κοντά να πλασάρει (ίσως του έγινε πέναλτι), αλλά εν συνεχεία τον Κιελίνι να βρίσκει την μπάλα και να την στέλνει στα ισπανικά δίχτυα.

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία
Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία
Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Λίγο έλειψε η Ιταλία να πετύχει και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 45' ο Νταβίντ Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Εμανουέλε Τζακερίνι σε εξαιρετική αντεπίθεση.

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία
Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Η αντίδραση του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε από τον πάγκο ήταν άμεση, καθώς ξεκίνησε το δεύτερο με δύο κλασικούς επιθετικούς, καθώς αντικατέστησε τον Νολίτο με τον Αρίτθ Αντούριθ, έτσι ο Βάσκος πήγε στην κορυφή και αριστερά κινούνταν ο Μοράτα.

Η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της Ισπανίας ήρθε στο 49', όταν ο Μοράτα πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Τζανλουίτζι Μπουφόν που μπλόκαρε. Την σέντρα την έκανε ο Φάμπρεγας, αλλά πάντως ο Μοράτα είχε κάνει επιθετικό φάουλ στον Ντε Σίλιο (δεν δόθηκε).

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Ο Νταβίντ Ντε Χέα στο 55' κράτησε... ζωντανή την Ισπανία, καθώς σταμάτησε τον Έντερ σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, στο οποίο ο Ιταλο-Βραζιλιάνος της Ίντερ βγήκε μετά από φανταστική πάσα του Γκρατσιάνο Πελέ με "τακουνάκι".

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Από το 60' και έπειτα η Ισπανία είχε σχεδόν διαρκώς την μπάλα, η κατοχή έφτανε τα επίπεδα του 75%, αλλά δεν ήρθε η καλή τελική προσπάθεια που θα νικούσε τον Μπουφόν. Το σουτ του Αντούριθ στο 70' πέρασε άουτ, και ο πορτιέρε της Γιουβέντους σταμάτησε τις προσπάθειες των Ινιέστα στο 76' και Πικέ στο 77', αλλά και 89'.

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Στο 91ο λεπτό όλο τελείωσαν, με την Ιταλία στην αντεπίθεση να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ, με τον Γκρατσιάνο Πελέ να διαμορφώνει το τελικό 2-0 από κοντά, από ασίστ του Ματία Ντε Σίλιο.

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία
Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία
Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (53' Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (84' Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (82' Ινσίνιε), Γκρατσιάνο Πελέ.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Χουάνφραν, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας, Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Νολίτο (46' Αντούριθ) (81' Πέδρο), Μοράτα (70' Λούκας Βάθκεθ).

Η Ιταλία εκθρόνισε την Ισπανία

Ιταλία - Ισπανία 2-0 (highlights)

Ιταλία - Ισπανία 2-0 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ