EURO

Αφαιρέθηκε ένας βαθμός από την Κροατία

Αφαιρέθηκε ένας βαθμός από την Κροατία

Η UEFA δεν έκανε δεκτή την έφεση της κροατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αφαίρεσε από την εθνική ομάδα της χώρας ένα βαθμό, για τα προκριματικά του Euro 2016.

Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA επιβεβαίωσε την Παρασκευή, την αφαίρεση ενός βαθμού από την εθνική ομάδα της Κροατίας στα προκριματικά του Euro 2016 εξαιτίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς των οπαδών της, στο ματς κόντρα στην Ιταλία (1-1), τον περασμένο Ιούνιο. Επίσης, επιβλήθηκε ποινή κεκλεισμένων των θυρών για τα δύο εντός έδρας επόμενα ματς της εθνικής ομάδας και πρόστιμο, καθώς δεν έγινε δεκτή η έφεση της κροατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Η Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, αποφάσισε να αφαιρέσει ένα βαθμό από την Κροατία για ρατσιστική συμπεριφορά στο εντός έδρας ματς του 8ου ομίλου, κόντρα στην Ιταλία. Η έφεση της κροατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, απορρίφθηκε", αναφέρει η ανακοίνωση της UEFA για τη σχεδιασμένη σβάστικα στο γήπεδο του Σπλιτ, πριν την αναμέτρηση με την Ιταλία, στις 12 του περασμένου Ιουνίου.

Επίσης οι Κροάτες θα δώσουν τα επόμενα δύο εντός έδρας τους ματς, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Η οριστική αφαίρεση του ενός βαθμού, σημαίνει πρακτικά ότι η Κροατία είναι τρίτη με 14 βαθμούς, στον 8ο όμιλο, τέσσερις πίσω από την πρωτοπόρο Ιταλία και δύο από τη δεύτερη Νορβηγία.

Τα δύο τελευταία ματς της εθνικής Κροατίας, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2016, είναι εντός με τη Βουλγαρία (κεκλεισμένων των θυρών) κι εκτός με τη Μάλτα, τον Οκτώβρη.

Αναλυτικά η κατάσταση του ομίλου:

Η βαθμολογία

1. Ιταλία 18 (11-5)

2. Νορβηγία 16 (10-8)

3. Κροατία 14 (16-5)

4. Βουλγαρία 8 (7-9)

5. Αζερμπαϊτζάν 6 (6-13)

6. Μάλτα 2 (3-13)

Τα ματς που απομένουν

9η αγωνιστική (10/10)

Αζερμπαϊτζάν - Ιταλία

Νορβηγία - Μάλτα

Κροατία - Βουλγαρία

10η αγωνιστική (13/10)

Βουλγαρία - Αζερμπαϊτζάν

Ιταλία - Νορβηγία

Μάλτα - Κροατία

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ