EURO

Ιταλοί πανηγυρίζουν τα γκολ της Ισπανίας (vid)!

Ιταλοί πανηγυρίζουν τα γκολ της Ισπανίας (vid)!
INTIME SPORTS

Φαντάζει αδύνατο αλλά είναι αληθινό: Υπήρχαν Ιταλοί σπόρτκαστερ που πανηγύριζαν σαν τρελοί τα γκολ της Ισπανίας στον τελικό του Euro κόντρα στη "σκουάντρα ατζούρα". Διαβάστε λεπτομέρειες (video)!

"Τελείωσε το ματς! Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης". Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις που βγήκαν από τα χείλη ενός των σχολιαστών του ιταλικού ραδιοφωνικού σταθμού Radio Padania όταν ο Πορτογάλος Πέδρο Προένσα σφύριξε για τελευταία φορά στο Ισπανία-Ιταλία.

Το φινάλε του τελικού είχε βρει τη "φούρια ρόχα" να κατατροπώνει την Ιταλία και με το εμφατικό 4-0 να γράφει χρυσή σελίδα στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (μοναδική εθνική ομάδα με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις τροπαίων σε μεγάλες διοργανώσεις), όμως οι άνθρωποι του Radio Padania ήταν περιχαρείς, έχοντας μάλιστα πανηγυρίσει έντονα κατά τη διάρκεια του αγώνα και τα τέσσερα γκολ των παικτών του Ντελ Μπόσκε.

Διαβάστε για την κορυφαία ενδεκάδα του Euro 2012 αλλά και τα 24 πράγματα που θα θυμόμαστε από αυτό τη διοργάνωση σε 24 χρόνια από τώρα ...

Για αρκετό κόσμο η παραπάνω στάση τους προκαλεί μεγάλες απορίες και εύλογα ερωτηματικά, καθώς δεν είναι και ό,τι πιο συνήθες να χαίρεσαι για μία ήττα της πατρίδας σου σε αθλητικό επίπεδο, όμως υπάρχει εξήγηση.

Αυτή δεν είναι άλλη από το ότι οι άνθρωποι της Παντάνια (εναλλακτική ονομασία για την περιοχή Πο Βάλεϊ της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται στο βορειοδυτικό κομμάτι της γειτονικής χώρας) έχουν πρόβλημα με τους Ιταλούς του νότου (κυρίως) και της πρωτεύουσας και έχουν σηκώσει εδώ και αρκετά χρόνια τη δική τους παντιέρα, επιδιώκοντας ανεξαρτησία και αυτονομία.

Υπάρχει άλλωστε και πολιτική παράταξη που τους εκπροσωπεί πλέον στο κοινοβούλιο και αυτή είναι η Λίγκα του Βορρά, η οποία έχει συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές με την κυβέρνηση Μόντι για θέματα οικονομικής πολιτικής, διαφθοράς αλλά και μετανάστευσης.

Ποια είναι όμως η θέση του δημοσιογράφου Μάρκο Τραβάλιο και του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, οι οποίοι "προκάλεσαν" με τα λεγόμενά τους ένα (σχεδόν) ολόκληρο ιταλικό έθνος;

"Εγώ δεν υποστηρίζω την Ιταλία, υποστηρίζω τη Γερμανία. Υποστηρίζω σχεδόν πάντα τη Γερμανία, σπάνια είμαι με την Ιταλία. Οι μοναδικές φορές που στηρίζα την Ιταλία ήταν όταν υπήρχαν ομάδες που μου άρεσαν.

Όπως η Ιταλία του Μπέαρτσοτ, εκείνη του Τζοφ και εκείνη του Τραπατόνι. Ήμουν κόντρα στην Ιταλία κυρίως σε αυτό το Euro, στο οποίο αν νικούσαμε θα ξεχνούσαμε αμέσως το σκάνδαλο με τα παράνομα στοιχήματα, όπως και το 2006 με το Παγκόσμιο Κύπελλο", τόνισε ο Τραβάλιο, ενώ ο Γκρίλο δήλωσε:

"Η Ιταλία έχασε, η Ιταλία νίκησε; Ποιος έχασε; Οι Ιταλοί, ως συνήθως, ίσως όμως αυτή η ήττα αξίζει περισσότερο από 100 νίκες.

Οι ισπανικές τράπεζες που χρηματοδότησαν το ποδόσφαιρο (χωρίς αυτές δεν θα υπήρχαν ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Ρεάλ αυτής της εποχής) και που σήμερα σώζονται από το πρόγραμμα στήριξης, υπάρχουν στο ίδιο στιλ και στην Ιταλία. Κέρδισε το ποδόσφαιρο με τα λιγότερα χρέη".

Aκούστε την πανηγυρική "ισπανική" περιγραφή των δύο Ιταλών σπόρτκαστερ!

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ