EURO

Σουηδία - Γαλλία 2-0

KIEV, UKRAINE - JUNE 19: Zlatan Ibrahimovic of Sweden scores the opening goal during the UEFA EURO 2012 group D match between Sweden and France at The Olympic Stadium on June 19, 2012 in Kiev, Ukraine.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
KIEV, UKRAINE - JUNE 19: Zlatan Ibrahimovic of Sweden scores the opening goal during the UEFA EURO 2012 group D match between Sweden and France at The Olympic Stadium on June 19, 2012 in Kiev, Ukraine. (Photo by Julian Finney/Getty Images) GETTY IMAGES

Με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να πετυχαίνει ένα απίστευτο γκολ η Σουηδία νίκησε 2-0 την Γαλλία και έφυγε με... ψηλά το κεφάλι από το Euro 2012. Οι Γάλλοι πέρασαν ως 2οι και παίζουν με την Ισπανία στον προημιτελικό, χωρίς τον Μεξές (video)

Η Σουηδία νίκησε με 2-0 την Γαλλία στην τελευταία αγωνιστική του Δ' ομίλου και έτσι αποχαιρέτησε το Euro 2012 με ψηλά το κεφάλι, παίρνοντας τους πρώτους της βαθμούς.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό τέρμα στο 54' με φανταστικό γυριστό σουτ στην κίνηση, γκολ που μάλλον είναι το καλύτερο μέχρι τώρα στην διοργάνωση (ίσως με αυτό του Γουέλμπεκ για την Αγγλία κόντρα στην Σουηδία).

Το δεύτερο τέρμα των Σκανδιναβών πέτυχε στο 91' ο Σεμπάστιαν Λάρσον, ενώ η Γαλλία αρκέστηκε στην 2η θέση (1η η Αγγλία), έτσι θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στους "8".

Ο μεγάλος προημιτελικός θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου και η Γαλλία θα έχει μία σημαντική απουσία, αυτή του Φιλίπ Μεξές, καθώς πήρε 2η κίτρινη κάρτα στην διοργάνωση, έτσι ο Λοράν Κοσιελνί αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Αντίλ Ραμί στο κέντρο της άμυνας.

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 54' Ιμπραχίμοβιτς, 91' Σεμπάστιαν Λάρσον

Γήπεδο: "Olympic Stadium", Κίεβο

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Γκράνκβιστ, Μέλμπεργκ, Γιόνας Όλσον, Μάρτιν Όλσον, Άντερς Σβένσον (79' Χόλμεν), Σέλστρεμ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Μπαϊράμι (46' Βίλχελμσον), Ιμπραχίμοβιτς, Τόιβονεν (78' Βέρνμπλουμ).

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Ντεμπουσί, Ραμί, Μεξές, Κλισί, Αλού Ντιαρά, Μ'Βιλά (83' Ζιρού), Νασρί (77' Μενέζ), Μπεν Αρφά (59' Μαλουντά), Ριμπερί, Μπενζεμά.

*κίτρινες κάρτες: 68' Μεξές / 70' Σβένσον, 81' Χόλμεν

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Σουηδία και Γαλλία

Αλλαγές στην 11άδα και της Σουηδίας και της Γαλλίας σε σχέση με τα ματς της δεύτερης αγωνιστικής, με τους Μπαϊράμι, Μ'Βιλά και Μπεν Αρφά να ξεκινούν για πρώτη φορά.

Για την Σουηδία στο τέρμα ο Ίσακσον, δεξί μπακ ο Γκράνκβιστ, αριστερό ο Μάρτιν Όλσον και στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ και Γιόνας Όλσον.

Στο κέντρο ο Άντερς Σβένσον με τον Σέλστρεμ, δεξιά ο Σεμπάστιαν Λάρσον και αριστερά ο Μπαϊράμι, ενώ στην επίθεση ο Ιμπραχίμοβιτς με τον Τόιβονεν.

Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, Ουγκό Λορίς, ξανά στο τέρμα, στο κέντρο της άμυνας οι Ραμί και Μεξές, δεξί μπακ ο Ντεμπουσί, ενώ αριστερό διατηρήθηκε ο Κλισί (ξανά πάγκο ο Εβρά).

Στο κέντρο ο Αλού Ντιαρά μαζί με τους Μ'Βιλά και τον Νασρί, δεξιά ο Μπεν Αρφά, αριστερά ο Ριμπερί και στράικερ ο Μπενζεμά.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Από την σέντρα του Μάρτιν Όλσον από αριστερά ο Όλα Τόιβονεν πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε, στην πρώτη καλή φάση του αγώνα.

Ένα λεπτό μόλις αργότερα ο Ουγκό Λορίς μπλόκαρε την κεφαλιά του Σεμπάστιαν Λάρσον, ενώ από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπενζεμά ο Μπεν Αρφά από αριστερά σούταρε άστοχα, στην πρώτη τελική προσπάθεια της Γαλλίας στο 6'.

Εκ νέου από πάσα του Μπενζεμά ο Ριμπερί σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή από πλάγια αριστερά, αλλά ο Ίσακσον απέκρουσε στο 8', ενώ δύο λεπτά αργότερα πέρασε άουτ το μακρινό σουτ του Ατέμ Μπεν Αρφά.

MVP: Κρίστιαν Βίλχελμσον

Στο 11' ο Όλα Τόιβονεν νίκησε στην "μονομαχία" τον Μεξές και βγήκε τετ-α-τετ με τον Λορίς, τον απέφυγε από δεξιά, έκανε το πλασέ από πολύ πλάγια, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δοκαριού και πέρασε άουτ.

Από εξαιρετική προσπάθεια του Φρανκ Ριμπερί από αριστερά στο 18' ο Καρίμ Μπενζεμά από το ύψος της περιοχής σούταρε στην κίνηση με το αριστερό, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και πέρασε πολύ ψηλά άουτ, όπως και το σουτ του Σεμπάστιαν Λάρσον στο 19'.

Νέο μακρινό σουτ επιχείρησε ο Ατέμ Μπεν Αρφά στο 35' και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ίσακσον, όπως και αυτό του Μπενζεμά στο 42'.

Η πρώτη καλή επίθεση της Γαλλίας ήρθε στο 45' ο Φρανκ Ριμπερί σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Όλοφ Μέλμπεργκ κόντραρε και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 51', καθώς από την εξαιρετική πάσα του Φρανκ Ριμπερί "έσπασε" το τεχνητό οφ-σάιντ, έκανε το διαγώνιο σουτ από αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ουγκό Λορίς στο 53' απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σεμπάστιαν Λάρσον, αλλά στην επόμενη φάση δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Σεμπάστιαν Λάρσον έκανε την σέντρα από δεξιά και ο "Ίμπρα" έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση στο λίγο μέσα από την περιοχή και άνοιξε το σκορ για την Σουηδία στο 54'.

Στο 57' ο Λορίς απέκρουσε το κοντινό σουτ του Βίλχελμσον από πάσα του Ιμπραχίμοβιτς, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η απόκρουση του πορτιέρο της Λιόν στο 58', στην κοντινή προβολή του Μέλμπεργκ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το σουτ του Σαμίρ Νασρί λίγο έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ στο 64', λίγο αργότερα ο Κιμ Σέλστρεμ με το σώμα κόντραρε την μπάλα και σταμάτησε το σουτ του Ριμπερί.

Αδύναμος κρίκος: Ατέμ Μπεν Αρφά

Ο Ίσακσον απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γιαν Μ'Βιλά στο 71', άστοχο ήταν και αυτό του Μαλουντά τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ στο 77' από το κοντινό σουτ του Μεξές η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά σταμάτησε στο χέρι του Όλοφ Μέλμπεργκ (δεν το ήθελε, αλλά ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει πέναλτι).

Πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ο Ζερεμί Μενέζ έχασε σπουδαία ευκαιρία (82') με τον Ίσακσον να αποκρούει με το πόδι το κοντινό πλασέ του άσου της Παρί Σεν-Ζερμέν.

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Ολιβιέ Ζιρού λίγο έλειψε να σκοράρει, καθώς στο 83' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαλουντά πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο στράικερ της Μονπελιέ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 91' ο Σεμπάστιαν Λάρσον διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με κοντινό σουτ, έπειτα από το "βολέ" του Χόλμεν, από το οποίο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λορίς και κατέληξε στον Λάρσον.

Σουηδία - Γαλλία 2-0

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ