EURO

Ρωσία - Τσεχία 4-1

WROCLAW, POLAND - JUNE 08:  Roman Shirokov of Russia celebrates scoring their second goal during the UEFA EURO 2012 group A match between Russia and Czech Republic at The Municipal Stadium on June 8, 2012 in Wroclaw, Poland.  (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
WROCLAW, POLAND - JUNE 08: Roman Shirokov of Russia celebrates scoring their second goal during the UEFA EURO 2012 group A match between Russia and Czech Republic at The Municipal Stadium on June 8, 2012 in Wroclaw, Poland. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Ρωσία δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και νίκησε με 4-1 την Τσεχία, αποδεικνύοντας πως έχει τον πρώτο λόγο για την 1η θέση του ομίλου. Δύο γκολ ο Ντζαγκόεβ, από ένα Σιρόκοβ και Παβλιουτσένκο (video)

Με εξαιρετική εμφάνιση η Ρωσία επικράτησε με 4-1 της Τσεχίας και απέδειξε πως είναι το μεγάλο φαβορί του για την κορυφή του A' ομίλου.

Ο Αλάν Ντζαγκόεβ πέτυχε δύο γκολ και από ένα οι Ρομάν Σιρόκοβ και Ρομάν Παβλιουτσένκο, για τους νικητές, ενώ ο Βάτσλαβ Πίλαρ είχε μειώσει σε 2-1 στο 52', δίνοντας ενδιαφέρον στο ματς.

Οι Τσέχοι ξεκίνησαν δυνατά στα πρώτα λεπτά, αλλά η Ρωσία έκανε την πρώτη της ευκαιρία γκολ με τον Ντζαγκόεβ στο 15', ενώ στο 24' ο Σιρόκοβ φάνηκε με το 2-0 να τελειώνει το ματς.

Με το γκολ του Πίλαρ όμως άλλαξαν ξανά τα δεδομένα, αλλά οι Ρώσοι με άλλα δύο γκολ στα τελευταία λεπτά έφτασαν στο 4-1.

Ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ έχασε 7 ευκαιρίες όλες με άστοχα σουτ, ενώ ο Παβλιουτσένκο που τον αντικατέστησε κατάφερε μέσα σε 9 λεπτά να έχει μία ασίστ και ένα γκολ.

Η Ρωσία είχε συνολικά 4 προσπάθειες εντός στόχου (όλες γκολ) από τις 17, ενώ για πρώτη φορά πέτυχε 4 γκολ σε ματς του Euro (και ως Σοβιετική Ένωση).

Πήρε λοιπόν την πρώτη νίκη του Euro 2012, έχει έτσι 3 βαθμούς με Ελλάδα και Πολωνία να έχουν από 1. Δείτε το πανόραμα της διοργάνωσης

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 15' και 79' Ντζαγκόεβ, 24' Σιρόκοβ, 82' Παβλιουτσένκο / 52' Πίλαρ

Γήπεδο: "Municipal Stadium", Βρότσλαβ

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

ΡΩΣΙΑ: Μαλαφέεβ, Ανιουκόβ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόβ, Σιρόκοβ, Ντενίσοβ, Ζιριάνοβ, Ντζαγκόεβ (85' Κοκόριν), Αρσάβιν, Κερζακόβ (73' Παβλιουτσένκο).

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκέμπρε Σελάσιε, Χούμπνικ, Σίβοκ, Κάντλετς, Γιράτσεκ (76' Πετρζέλα), Πλάζιλ, Πίλαρ, Ροζίτσκι, Ρέζεκ (46' Χούμπσμαν), Μπάρος (86' Λαφάτα).

*κίτρινες κάρτες: -

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Ρωσία και Τσεχία

Τελικά ο Ακινφέεβ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, έτσι ξεκίνησε στο τέρμα της Ρωσίας ο Μαλαφέεβ, ενώ οι υπόλοιποι 10 ήταν οι αναμενόμενοι.

Δεξί μπακ ο Ανιουκόβ, αριστερό ο Ζιρκόβ και στόπερ οι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς. Οι 3 της Ζενίτ στο κέντρο, δηλαδή οι Σιρόκοβ, Ντενίσοβ και Ζιριάνοβ. Μεσοεπιθετικοί δεξιά ο Ντζαγκόεβ και αριστερά ο Αρσάβιν, με τον Κερζακόβ στην κορυφή της επίθεσης.

Στην Τσεχία ο Κάντλετς τελικά ξεκίνησε αριστερό μπακ και όχι στόπερ, με τον Σίβοκ να έχει παρτενέρ τον Χούμπνικ, ενώ ο Γκέμπρε Σελάσιε ήταν δεξιά και βέβαια τερματοφύλακας ο Τσεχ.

Κλασικά στο κέντρο ο Γιράτσεκ με τον Πλάζιλ, αριστερά ο Πίλαρ, δεξιά ο Ρέζεκ με επιθετική διάθεση, ο Ροζίτσκι οργανωτής και ο Μπάρος στην κορυφή.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η πρώτη καλή φάση ήταν για την Ρωσία στο 14', με το πλασέ του Κερζακόβ να είναι άστοχο, έπειτα από την προσπάθεια του Αρσάβιν από αριστερά.

Ένα λεπτό μόλις μετά οι Ρώσοι άνοιξαν το σκορ με τον Αλάν Ντζαγκόεβ να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από την σέντρα του Ζιριάνοβ από δεξιά και την κεφαλιά του Κερζακόβ που χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Τσεχ.

Στο 19' ο Ντζαγκόεβ έχασε σπουδαία ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, καθώς βγήκε μόνος από δεξιά, όμως το σουτ στην κίνηση ήταν άστοχο και πήγε χαμένη μια σπουδαία αντεπίθεση.

Ο Ρέζεκ της Ανόρθωσης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στο 23' μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Μαλαφέεβ μπλόκαρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Ρωσία πέτυχε και δεύτερο γκολ.

Από τη πάσα του Αρσάβιν ο Κερζακόβ δεν πρόλαβε την μπάλα, όμως ο Ρομάν Σιρόκοβ βρέθηκε μόνος με τον Τσεχ και "τσίμπησε" ιδανικά την μπάλα και την πέρασε πάνω από το σώμα του πορτιέρο της Τσέλσι, κάνοντας το 2-0.

Ο Κερζακόβ έχασε και τρίτη ευκαιρία, ακόμη πιο σπουδαία στο 33', καθώς από την πάσα του Ζιριάνοβ ο στράικερ της Ζενίτ βρέθηκε μόνος στο ύψος του πέναλτι, πλάσαρε και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ένα ακόμη σουτ του Κερζακόβ πέρασε άουτ στο 50', ενώ η Τσεχία στην πρώτη της πραγματικά καλή φάση που δημιούργησε κατάφερε να σκοράρει και να μπει ξανά στο ματς.

Από την πάσα του Γιαρόσλαβ Πλάζιλ, ο Βάτσλαβ Πίλαρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Μαλαφέεβ, με εξαιρετική κίνηση τον απέφυγε και από δεξιά πλάσαρε σε κενό τέρμα, μειώνοντας σε 2-1.

Ούτε στο 64' ο Κερζακόβ δεν κατάφερε να σκοράρει, αν και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μαλαφέεβ από την εξαιρετική πάσα του Αρσάβιν, αλλά ξανά το σουτ του ήταν άστοχο.

Αφού ο Κερζακόβ είχε δύο ακόμη άστοχα σουτ, φτάνοντας τις 7 ευκαιρίες για γκολ (7 άστοχα σουτ!), στην απέναντι εστία πέρασε λίγο άουτ από το εξαιρετικό σουτ στην κίνηση του Γκέμπρε Σελάσιε, ενώ στο 75' ο Μαλαφέεβ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ροζίτσκι και εν συνεχεία μπλόκαρε.

Τα ποσοστά του Ντζαγκόεβ σίγουρα δεν συγκρίνονται με αυτά του Κερζακόβ, καθώς ο μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο 79' σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς κάνοντας το 3-1 με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από ασίστ του Ρομάν Παβλιουτσένκο.

Ο τελευταίος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ-κεραυνό με το αριστερό στο 82' έκανε το 4-1 για την Ρωσία, έτσι μέσα σε 9 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο κατάφερε ο Παβλιουτσένκο να κάνει μία ασίστ και να πετύχει ένα τέρμα.

Ρωσία - Τσεχία 4-1 (highlights)

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ