EURO

Ρονάλντο: "Συνεχίζεται το όνειρο"

Cristiano Ronaldo (R) of Portugal controls the ball under pressure from Michal Kadlec of the Czech Republic in action during their UEFA EURO 2012 quarter-final
Cristiano Ronaldo (R) of Portugal controls the ball under pressure from Michal Kadlec of the Czech Republic in action during their UEFA EURO 2012 quarter-final AFP/GETTY IMAGES

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφού εξέφρασε την χαρά του για την πρόκριση επί της Τσεχίας, τόνισε πως το "όνειρο" για την Πορτογαλία στο Euro 2012 συνεχίζεται, αλλά ξέρει πως το έργο στα ημιτελικά κόντρα σε Ισπανία ή Γαλλία θα είναι δύσκολο

Αφού χάρισε στην Πορτογαλία την πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2012 ο Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για μία δίκαιη νίκη επί της Τσεχίας, την μεγάλη του χαρά, αλλά αναγνώρισε πως είναι δύσκολο το έργο από εδώ και πέρα.

"Είναι μεγάλη η ευχαρίστηση. Με αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα πετύχαμε στον στόχο μας. Ήταν μια δίκαιη νίκη, δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς παίξαμε πολύ καλύτερα", τόνισε ο αρχηγός της Πορτογαλίας.

"Σκόραρα όπως και κόντρα στην Ολλανδία, αλλά αυτό που μετρά είναι η νίκη και η πρόκριση. Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ, αλλά περισσότερο για την επιθυμία που δείξαμε".

"Τώρα από εδώ και πέρα είναι δύσκολο το μονοπάτι. Η αλήθεια είναι όμως πως το όνειρο συνεχίζεται. Κάναμε ένα ακόμη βήμα και φτάσαμε στα ημιτελικά. Τα πόδια μας είναι στο έδαφος, θα πάμε στον ημιτελικό για την νίκη. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε".

Προβληματισμένος για την εκκίνηση ο Μπέντο

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Πάουλο Μπέντο, ήταν ικανοποιημένος για την πρόκριση και την εμφάνιση, αλλά προβληματισμένος για το ξεκίνημα στον προημιτελικό με την Τσεχία.

"Τα πρώτα 25 λεπτά μας κόστισαν. Ήμασταν καλοί στην άμυνα, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά στην επίθεση. Εν συνεχεία ανεβάσαμε την απόδοσή μας και χάσαμε μία σπουδαία ευκαιρία πριν το ημίχρονο", ανέφερε ο Μπέντο.

"Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν εξαιρετικοί, είχαμε πολλές ευκαιρίες και φτάσαμε στην νίκη. Δεν θυμάμαι να έχει κάνει καμία ευκαιρία η Τσεχία".

"Στόχος τώρα είναι να νικήσουμε στον ημιτελικό. Ονειρευόμαστε την συνέχεια και έχουμε αρκετές μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε".

Μπίλεκ: "Καλύτερη η Πορτογαλία"

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τεχνικός της Τσεχίας, Μίχαλ Μπίλεκ, μετά το ματς τόνισε πως η Πορτογαλία πήρε δίκαια την πρόκριση, κάτι που παραδέχτηκαν και όλοι οι Τσέχοι διεθνείς που έκαναν δηλώσεις.

"Η Πορτογαλία είναι ήταν η καλύτερη ομάδα, πολύ πιο δυνατή. Ο Πετρ Τσεχ έκανε κάποιες αποκρούσεις και μας κράτησε στο ματς."

"Θέλαμε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα και να βγούμε σε αντεπιθέσεις, αλλά μείναμε από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο. Μία φάση ήταν αρκετή για να κρίνει το ματς", τόνισε ο Μπίλεκ.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ