EURO

Ολλανδία - Γερμανία 1-2

KHARKOV, UKRAINE - JUNE 13:  Mario Gomez of Germany scores their second goal during the UEFA EURO 2012 group B match between Netherlands and Germany at Metalist Stadium on June 13, 2012 in Kharkov, Ukraine.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
KHARKOV, UKRAINE - JUNE 13: Mario Gomez of Germany scores their second goal during the UEFA EURO 2012 group B match between Netherlands and Germany at Metalist Stadium on June 13, 2012 in Kharkov, Ukraine. (Photo by Julian Finney/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Γερμανία νίκησε με 2-1 την Ολλανδία χάρη σε δύο γκολ του Μάριο Γκόμεθ και έκανε το "2 στα 2" στο Euro 2012. Δεύτερη ήττα για τους Oranje που ακόμη δεν έχουν αποκλειστεί, ενώ ακόμη δεν έχουν περάσει τα "πάντσερ" (video)

Με δύο γκολ του Μάριο Γκόμεθ η Γερμανία επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας και έγινε η πρώτη ομάδα του Euro 2012 που κάνει το "2 στα 2".

Αντιθέτως, η Ολλανδία κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά στην διοργάνωση με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι μειώνοντας στο 73', αλλά δεν απέφυγε την δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς.

Η Γερμανία ακόμη δεν έχει εξασφαλίσει πρόκριση, καθώς Πορτογαλία και Δανία έχουν από τρεις βαθμούς και αν αμφότερες νικήσουν στην 3η αγωνιστική θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, στην οποία μεταξύ τους θα έχουν από 6 βαθμούς και θα μετρήσουν τα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (πολύ πιθανό σε αυτό το σενάριο η Γερμανία να είναι 3η).

Από την άλλη δεν έχει αποκλειστεί η Ολλανδία, καθώς αν νικήσει την Πορτογαλία θα έχει 3 βαθμούς, όσους και οι Ίβηρες και θα ελπίζουν σε νίκη της Γερμανίας επί της Δανίας, έτσι ώστε να προκύψει τριπλή ισοβαθμία στην 2η θέση μεταξύ Ολλανδίας, Πορτογαλίας και Δανίας, όπου θα μετρήσουν τα μεταξύ τους.

Ο Τζερόμ Μπόατενγκ δέχτηκε κίτρινη κάρτα, είχε δεχτεί και στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία, έτσι δεν θα παίξει κόντρα στην Δανία, ενώ ο Μάριο Γκόμεθ με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 3 στην διοργάνωση και είναι πρώτος σκόρερ μαζί με τον Αλάν Ντζαγκόεβ της Ρωσίας.

Απογοητευτικός ήταν ξανά ο Άριεν Ρόμπεν για την Ολλανδία, ενώ στο 83' που αντικαταστάθηκε εκνευρίστηκε και δεν βγήκε από την πλευρά των πάγκων, αλλά από την άλλη μεριά του γηπέδου!

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερς: 73' Φαν Πέρσι / 24' και 38' Μάριο Γκόμεθ

Γήπεδο: "Metalist Stadium", Χάρκοβο

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46' Φαν ντερ Φααρτ), Νάιτζελ ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Ρόμπεν (83' Κάιτ), Αφελάι (46' Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Μεσούτ Εζίλ (80' Κροος), Τόμας Μίλερ (92' Λαρς Μπέντερ), Ποντόλσκι, Μάριο Γκόμεθ (72' Κλόζε).

*κίτρινες κάρτες: 80' Νάιτζελ ντε Γιονγκ / 87' Τζερόμ Μπόατενγκ

**κόκκινες κάρτες: -

Πως παρατάχθηκαν Ολλανδία και Γερμανία

Μία αλλαγή η Ολλανδία στην 11άδα σε σχέση με την πρεμιέρα, με τον Ματάισεν να παίζει αντί του Φλάαρ και είναι παρτενέρ του Χάιτινχα στο κέντρο της άμυνας.

Τέρμα ο Στεκέλεμπουργκ, δεξί μπακ ο Φαν ντερ Βιλ και αριστερό ο Βίλεμς. Αμυντικά χαφ οι Φαν Μπόμελ και Νάιτζελ ντε Γιονγκ, μπροστά τους ο Σνάιντερ, δεξιά ο Ρόμπεν, αριστερά ο Αφελάι και κορυφή ο Φαν Πέρσι.

Ίδια είναι η 11άδα της Γερμανίας με αυτήν κόντρα στην Πορτογαλία, με τερματοφύλακα τον Νόιερ, στην άμυνα δεξιά τον Τζερόμ Μπόατενγκ, αριστερά ο Λαμ και στο κέντρο δίδυμο των Μπάντστουμπερ και Χούμελς.

Κεντίρα με Σβάινσταϊγκερ στο κέντρο, μπροστά τους ο Μεσούτ Εζίλ, δεξιά ο Τόμας Μίλερ, αριστερά ο Ποντόλσκι και στράικερ ο Μάριο Γκόμεθ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Μέσα σε δύο λεπτά οι δύο ομάδες έχασαν τις πρώτες τους καλές ευκαιρίες. Αρχικά στο 7' από πάσα του Φαν Μπόμελ ο Ρόμπιν φαν Πέρσι πλάσαρε από κοντά και μπλόκαρε ο Νόιερ, ενώ στο 8' το μακρινό σουτ του Μεσούτ Εζίλ χτύπησε στο δοκάρι και μπλόκαρε εν συνεχεία ο Στεκέλενμπουργκ.

Από κλέψιμο του Φαν ντερ Βιλ ο Ρόμπεν στο 11' έβγαλε την Ολλανδία στην αντεπίθεση, τροφοδότησε εξαιρετικά τον Φαν Πέρσι, αυτός σούταρε στην κίνηση με το δεξί, αλλά άστοχα.

Τα "πάντσερ" κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 24' με τον Μάριο Γκόμεθ και το εντυπωσιακό είναι πως και στην πρεμιέρα η Ολλανδία είχε δεχτεί στο ίδιο λεπτό το γκολ από την Δανία.

MVP: Μάριο Γκόμεθ

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έκανε την ασίστ με εξαιρετική πάσα από τον άξονα, ο Μάριο Γκόμεθ κοντρόλαρε με το αριστερό στο ύψος της περιοχής, γύρισε πανέμορφα το σώμα του και με το δεξί πλάσαρε τον Στεκέλενμπουργκ για το 0-1.

Στο 37' η Γερμανία έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς από εκτέλεση φάουλ του Μεσούτ Εζίλ από δεξιά ο Μπάντστουμπερ βρέθηκε μόνος στην μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στο σώμα του Στεκέλενμπουργκ.

Ένα λεπτό μετά όμως οι Γερμανοί κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, εκ νέου με τον Μάριο Γκόμεθ από ασίστ του Σβάινσταϊγκερ, με μόνη διαφορά στην φάση σε σχέση με το πρώτο γκολ να είναι ότι ο στράικερ της Μπάγερν ήταν πιο δεξιά και σκόραρε με διαγώνιο σουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από εκτέλεση φάουλ του Μεσούτ Εζίλ από αριστερά η μπάλα κόντραρε στον Ρόμπεν που ήταν μόνος στο τείχος, πήρε ύψος και κατευθυνόταν στα δίχτυα, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το 0-2.

Το δεύτερο ημίχρονο

Όπως ήταν λογικό ο Μπερτ φαν Μάρβαϊκ στο ημίχρονο έκανε δύο αλλαγές και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του Ράφαελ φαν ντερ Φααρτ και Κλαας-Γιαν Χούντελααρ.

Ο Ματς Χούμελς στο 52' έκανε ατομική προσπάθεια και σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ο Στεκέλεμπουργκ απέκρουσε, η μπάλα πήγε ξανά στον κεντρικό αμυντικό της Ντόρτμουντ που σούταρε εκ νέου, για να αποκρούσει ξανά ο πορτιέρο της Ρόμα.

Η πρώτη καλή φάση για τους "Oranje" στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το 58', με τον Μάνουελ Νόιερ να αποκρούει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία το σουτ στην κίνηση από τον Ρόμπιν φαν Πέρσι, μετά την πάσα του Άριεν Ρόμπεν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα απείλησαν ξανά οι Ολλανδοί, με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά λίγο άουτ, δίπλα από αριστερό δοκάρι του Νόιερ.

Αδύναμος κρίκος: Άριεν Ρόμπεν

Από την πάσα του Σνάιντερ στο 69' ο Ρόμπεν κοντρόλαρε με το στήθος στην περιοχή και σούταρε στην κίνηση με το αριστερό, αλλά δεν το έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα χωρίς δύναμη πέρασε άουτ.

Οι πρωταγωνιστές ήταν ίδιοι με αντίθετους ρόλους στο 71', καθώς ο Ρόμπεν έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια από δεξιά, δεν επέλεξε να σουτάρει, αλλά να πασάρει αριστερά στον Σνάιντερ που ήταν μόνος στην περιοχή, ο τελευταίος σούταρε στην κίνηση, αλλά με τάκλιν έσωσε την Γερμανία ο Τζερόμ Μπόατενγκ, καθώς η μπάλα χτύπησε στο σώμα του.

Η Ολλανδία στο 73' κατάφερε να πετύχει το πρώτο της γκολ στο Euro 2012, με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι να μειώνει σε 1-2 με άπιαστο σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από ατομική ενέργεια.

Στο 83' ο Φαν Μάρβαϊκ έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντιρκ Κάιτ, αντί του Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος εκνευρίστηκε δεν βγήκε από την πλευρά των πάγκων, αλλά από την άλλη μεριά του γηπέδου!

Ολλανδία - Γερμανία 1-2

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ