EURO

Οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές

Οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές
INTIME SPORTS

Δείτε τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στο EURO 2012. Ελληνικό χρώμα με Ελλάδα και Σουηδία!

Το EURO 2012 ξεκινά την Παρασκευή που μας έρχεται με την Ελλάδα να δίνει το "παρών" γι ακόμα μία φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το όνομα της Ελλάδας όμως βρίσκεται σε πολλές κατηγορίες αφιερωμάτων με αφορμή του EURO 2012, κι ένα από αυτά έχει να κάνει με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές.

Για την Ελλάδα ο Γιώργος Καραγκούνης βρίσκεται στην 4η θέση με 117 συμμετοχές, κάτω από τους Σέι Γκίβεν (Ιρλανδία-121), Άντερς Σβένσον (126-Σουηδία) και Ίκερ Κασίγιας (130-Ισπανία).

Ελληνικό χρώμα υπάρχει και στη 10η θέση, καθώς εκεί βρίσκεται ο Όλοφ Μέλμπεργκ που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπως και ο Ντένις Ρόμενταλ!

Αναλυτικά η λίστα

Ίκερ Κασίγιας (130, Ισπανία)

Είναι 31 ετών και ήδη κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών με τη φανέλα της Ισπανίας! Έκανε ντεμπούτο στις 3 Ιουνίου του 2000, εναντίον της Σουηδίας σε ηλικία 19 ετών και 14 ημερών.

Άντερς Σβένσον (126, Σουηδία)

Έκανε ντεμπούτο το 1999 εναντίον της Νοτίου Αφρικής. Είναι γνωστός για τα καλά στημένα χτυπήματα, αφού αν και μέσος έχει πετύχει 18 γκολ με την Σουηδία.

Σέι Γκίβεν (Ιρλανδία, 121)

Μπορεί να μην ήταν βασικός στις αρχές της καριέρας του, όμως έκανε ντεμπούτο με την Ιρλανδία το 1996 στο ματς εναντίον της Ρωσίας! Είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την Εθνική του ομάδα.

Γιώργος Καραγκούνης (117, Ελλάδα)

Ο αρχηγός της Εθνικής μας θέλει 3 συμμετοχές για να πιάσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη και να γίνει ο ρέκορντμαν συμμετοχών. Έκανε το ντεμπούτο του το 1999 εναντίον του Ελ Σαλβαδόρ.

Είναι από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης πορείας της Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004.

Ρόμπι Κιν (116, Ιρλανδία)

Ήταν μέλος της χρυσής φουρνιάς της Ιρλανδίας κι έκανε το ντεμπούτο του το 1998 σε αγώνα εναντίον της Τσεχίας, ενώ πέτυχε το πρώτο του γκολ λίγους μήνες αργότερα στο ματς με την Μάλτα.

Μίροσλαβ Κλόζε (116, Γερμανία)

Ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στις διεθνείς διοργανώσεις. Ο προπονητής της Πολωνίας ταξίδεψε στην Γερμανία με σκοπό να τον πείσει να αγωνιστεί με την ομάδα του, όμως ο Κλόζε επέλεγε τα Πάντσερ.

Ντεμπούτο έκανε το 2001 εναντίον της Αλβανίας και μέσα σε δυο λεπτά σκόραρε!

Ντένις Ρόμενταλ (116, Δανία)

Από τους σημαντικότερους παίκτες της Δανίας τα τελευταία χρόνια. Έκανε ντεμπούτο τον Αύγουστο του 2000, κι από τότε αγωνίστηκε σε 38 σερί αγώνες της Δανίας!

Μετρά 21 γκολ και ακόμα δεν έχει χάσει την ταχύτητα που αποτελεί και το μεγάλο του προσόν.

Ανατόλι Τίμοστσουκ (116, Ουκρανία)

Με το που κλήθηκε στην Εθνική Ουκρανίας το 2000 έγινε αμέσως αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και οδήγησε τους Ζμπίρνα στη συμμετοχής τους στο Μουντιάλ του 2006.

Τζιανλουίτζι Μπουφόν (114, Ιταλία)

Αν δεν υπήρχαν σπουδαίοι τερματοφύλακες στην Ιταλία όλα αυτά τα χρόνια, ίσως ήταν στην κορυφή της λίστας μας.

Έκανε ντεμπούτο το 1997 σε ηλικία 19 ετών μετά από τον τραυματισμό του Παλιούκα, στο ματς με την Ρωσία. Από τότε μοιράστηκε τη θέση του με τους Τόλντο, Παλιούκα και Περούτζι.

Όλοφ Μέλμπεργκ (113, Σουηδία)

Πάμε και στον τελευταίο της λίστας που μας έχει στο... περίμενε. Τη δεκαετία του 2000 ο Μέλμπεργκ ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη, όμως με τη Σουηδία είχε κάποια "περιστατικά".

Αποκορύφωμα ο τσακωμός με μπουνιές με τον Λιούμπεργκ, που μέχρι τότε ήταν ο καλύτερος φίλος του.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ