EURO

Ο εθνικός ύμνος είναι η αιτία

A Germany's team with the young macots listen to national anthem before their Group B Euro 2012 soccer match against Denmark at the New Lviv stadium in Lviv, June 17, 2012.   REUTERS/Thomas Bohlen (UKRAINE  - Tags: SPORT SOCCER)
A Germany's team with the young macots listen to national anthem before their Group B Euro 2012 soccer match against Denmark at the New Lviv stadium in Lviv, June 17, 2012. REUTERS/Thomas Bohlen (UKRAINE - Tags: SPORT SOCCER) REUTERS

Η συζήτηση στη Γερμανία έχει "ανάψει" για το αν η έλλειψη πάθους από τους παίκτες του Λεβ την ώρα του εθνικού ύμνου με την Ιταλία έχει να κάνει με την μετέπειτα ήττα!

Όπως φαίνεται και από τις παρακάτω γραμμές που θα διαβάσετε, οι Γερμανοί ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Euro από την Ιταλία.

Γι' αυτό και ψάχνουν κάθε πιθανή και απίθανη αιτία για την ήττα από τους Ατζούρι, όπως για παράδειγμα την έλλειψη πάθους από τους παίκτες του Λεβ την ώρα του εθνικού ύμνου λίγο πριν τη σέντρα!

"Είμαστε αρκετά πατριώτες;", αναρωτιέται χαρακτηριστικά για το θέμα η Bild στο οπισθόφυλλο της Δευτέρας.

"Όποιος είδε το πόσο θερμά τραγούδησαν οι Ιταλοί τον ύμνο τους, σε σημείο ακόμα και να ουρλιάζουν, θα μπορούσε να αισθανθεί τη βούληση με την οποία θα προσέγγιζαν τον αγώνα", γράφει ο Φέλιξ Μάγκατ σε εφημερίδα του Αμβούργου προσθέτοντας: "Μου έλειψε η ηχητική δέσμευση, αυτή η ετοιμότητα από τη γερμανική ομάδα ότι θέλει να τα δώσει όλα για τη νίκη".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ : "Το αίσθημα της μεγάλης έντασης που πρέπει να έχεις σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να ξεκινήσει πριν τη σέντρα και το να τραγουδάς δυνατά τον ύμνο με τους συμπαίκτες του βοηθάει σε αυτό".

Το 1990 ο Μπεκενμπάουερ υποχρέωσε τους παίκτες να μάθουν τον ύμνο

Μάλιστα σημείωσε μιλώντας σε ραδιόφωνο του Μονάχου πως όταν ήταν προπονητής στην Γερμανία στο Μουντιάλ του 1990 που το κατέκτησε, είχε δώσει του στίχους τους ύμνου στους παίκτες του, υποχρεώνοντάς τους να το μάθουν και να τον τραγουδούν!

Πιο σκληρός ο βουλευτής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, Χανς-Πέτερ Ουλ: "Είναι εντελώς ντροπιαστικό το γεγονός ότι δεν τραγούδησαν όλοι οι παίκτες τον ύμνο μας".

Αντίθετα ο υπουργός Εσωτερικών και υπεύθυνος για τον αθλητισμό, Χανς-Πέτερ Φράιντριχτ, προσέγγισε με ψυχραιμία το θέμα: "Φυσικά και πάντα το βρίσκω καλό όταν οι άνθρωποι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο και δείχνουν την πίστη τους στη χώρα και την πατρίδα τους.

Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να ψάχνουμε μετά από ένα χαμένο ημιτελικό κάθε πιθανό ή απίθανο λόγο για τον οποίο δεν πήγαν καλά τα πράγματα".

Εμείς να προσθέσουμε ότι οι ...ήρεμοι Ισπανοί παίκτες στον δικό τους ύμνο- που βέβαια δεν έχει λόγια- διέλυσαν με 4-0 τους Ιταλούς οι οποίοι και πριν τον τελικό παρουσιάστηκαν εξαιρετικά παθιασμένοι.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ